IPK vei maali-ilottelun Iisalmessa — Räsänen: "Puolustimme huonosti ja maalivahtipelissä olimme yhden maalin verran huonompia"

Kotijoukkue oli jälleen valttia, kun IPK vei maali-ilottelun perjantaina Iisalmessa.

Tuija Pauhu

Matias Lainion (keskellä) kaksi maalia tuli SaPKon kannalta tärkeään paikkaan, mutta eivät lopulta riittäneet voittoon.
Matias Lainion (keskellä) kaksi maalia tuli SaPKon kannalta tärkeään paikkaan, mutta eivät lopulta riittäneet voittoon.

SaPKo ja IPK järjestivät neljännessä Mestiksen puolivälierässä melkoisen näytöksen, kun savonlinnalaisjoukkue nousi neljän maalin takamatkalta rinnalle ja ohi ottelussa. Se ei kuitenkaan riittänyt 13-maalisessa ottelussa voittoon, kun IPK nappasi kotivoiton luvuin 7—6.

Kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan jo 5—1, mutta SaPKo näytti luonnetta ja onnistui kipuamaan 5—6-johtoon päätöserässä.

Hetken näytti jo siltä, että SaPKo ottaisi jo kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan, mutta loppuhetkien puolustuspään uinahdukset kostautuivat.

— Veimme kyllä koko ottelua tänä iltana. Puolustimme kuitenkin huonosti ja maalivahtipelissä olimme yhden maalin verran huonompia. Lopussa olisi pitänyt puolustaa paremmin, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen totesi pelin jälkeen tyylilleen uskollisena viilipyttynä.

— Tiukka ja kova sarja kuitenkin kyseessä. Huomenna taistellaan taas.

Vielä ottelun alkuhetket näyttivät SaPKon kannalta lupaavilta. Vaikka IPK:n Pasi Kouvolainen vei kotijoukkueen 1—0-johtoon savonlinnalaisten hurjasta myllytyksestä huolimatta, palautti Joona Monto nopeasti puntit tasoihin onnistumalla ylivoimalla.

Tämä oli kuitenkin koko erän kuva. SaPKo hallitsi peliä ja loi kymmenkunta hyvää maalipaikkaa, mutta IPK iski maalit.

Ensiksi Samu Pyykkönen karkasi pässipaitojen pitkän pyörityksen jälkeen nokikkain SaPKon maalivahti Roope Urpolahden kanssa, ja sijoitti tarkasti kiekon taka-alanurkkaan iskien tilanteeksi 2—1.

Maalin jälkeen SaPKo jatkoi myllytystään, mutta jälleen toistui sama kaava. Teemu Lämsä otti turhan rangaistuksen hyökkäyspäässä ja IPK käytti tilanteensa. Otto Huttusen veto siniviivasta upposi puoli minuuttia ennen summeria SaPKon verkkoon vieden kotijoukkueen 3—1-johtoon.

Tämä riitti Urpolahdelle, jonka tilastoihin merkattiin kolmen päästetyn maalin lisäksi neljä torjuntaa.

Toiseen erään SaPKon maalille vaihdettiin Joonas Toivonen. Tämän alku otteluun oli painajaismainen, kun kaksi ensimmäistä vetoa upposi pässipaitojen verkkoon.

Peli näytti olevan jo selvä, kun SaPKo hakkasi päätään seinää nimeltä Aleksi Autio läpi toisen erän. Matias Lainion ylivoimamaali nostatti kuitenkin vierasjoukkueen toiveita päätöserään.

Kolmanteen erään SaPKo tuli kuitenkin voittamaan ja se näkyi kaikesta. Rasmus Hämäläinen, Lainio ja Monto iskivät maalin mieheen ja nopeasti tilanne oli 5—5.

Kun Toni Henttonen iski SaPKon illan kuudennen osuman, näytti jo lähes varmalta, että voitto matkaa Savonlinnaan.

Mutta johtoasemaan päästyään pässipaidat passivoituivat, ja se tarjosi kotijoukkueelle mahdollisuuden tehdä vaarallisia vastahyökkäyksiä. Kotijoukkue kiitti ja kuittasi, ja iski Kouvolalaisen sekä Jussi Viitasen johdolla itselleen kotivoiton.

IPK tasoitti ottelusarjan 2—2:een. Taistelu jatkuu lauantaina Talvisalossa. Ottelu alkaa kello 17.