Keskilohko laukoi SaPKon finaaliin — "Ihan kiva on mennä ensimmäisen kerran Hartwall Arenalle pelaamaan"

SaPKo pelaa 8. marraskuuta Suomen cupin loppuottelussa Helsingissä Imatran Ketterää vastaan.

Soila Puurtinen

Toni Henttonen oli pirteällä pelipäällä ja sai syöttöpisteen takana tilannetta seuraavan Henri Keskilohkon viimeistelemään ratkaisuosumaan.
Toni Henttonen oli pirteällä pelipäällä ja sai syöttöpisteen takana tilannetta seuraavan Henri Keskilohkon viimeistelemään ratkaisuosumaan.

Pitkän kaavan mukaan ratkoivat SaPKo ja Hermes jääkiekon Suomen cupin välierää Talvisalossa perjantai-iltana.

Hermes voitti toisen osaottelun maalein 1—4 ja kun SaPKo oli voittanut keskiviikkona ensimmäisen osaottelun Kokkolassa 3—2, jouduttiin ratkaisua hakemaan 20 minuutin pituisesta jatkoerästä.

Talvisalo pääsi juhlimaan kotivoittoa, kun jatkoerää oli jäljellä puolitoista minuuttia. Läpi ottelun väläytellyt SaPKon ykkösketju onnistui maalinteossa siirretyn rangaistuksen aikana. Henri Keskilohko viimeisteli ratkaisuosuman Tatu Vihavaisen ja kauden ensimmäisen pelinsä pelanneen Toni Henttosen esityöstä.

— "Tade" nousi hyvin laidasta ja pääsin lyömään riparin sisään. Hermes ei enää puolentoista minuutin aikana saanut mitään mainittavampaa aikaan, Keskilohko kertasi ratkaisua.

Näin SaPKo pelaa 8. marraskuuta cupin loppuottelussa Helsingin Hartwall Arenalla. Vastustajaksi tulee hallitseva Mestiksen mestari ja hallitseva cup-mestari Imatran Ketterä, joka voitti KOOVEEn voittolaukauskilpailussa.

— En ole siellä aikaisemmin pelannutkaan, joten ihan kiva on mennä. Toivottavasti tulisi hyvin yleisöä.

Keskilohko oli voiton lisäksi varsin tyytyväinen SaPKon pelaamiseen.

— Ihan hyvin pelattiin. Vähän tuhlailtiin maalipaikkoja, mutta muuten ok.

Hermes iski kaksi ensimmäistä maaliaan aivan SaPKo-vahti Oskari Salmisen nenän edestä. Salminen onnistui torjumaan ensimmäiset laukaukset, mutta kenttäpelaajat eivät olleet riittävän tarmokkaina maalivahtinsa apuna putsaamassa kiekkoa turvallisemmille vesille.

SaPKo tuli toisen erän lopussa maalin päähän. Ylivoimakuvio oli niin näyttävä, että pelaajien on syytä taltioida se kovalevyilleen Mestistä varten.

Kiekko liikkui saumattomasti akselilla Tuomo Viitasalo—Juuso Forsström—Matias Lainio ennen kuin Atte Karppinen pääsi siirtämään sen takatolpalta tyhjään maaliin.

Se oli ainoa kerta, kun Hermeksen slovakkimaalivahti Samuel Baros joutui ottelussa antautumaan. Muut SaPKo-yritykset veskari torjui eleettömän varmasti. Parin otteseen kotijoukkueen laukaukset namupaikoista epäonnistuivat tai kiekosta lyötiin ohi.

Soila Puurtinen

Oskari Salminen pelasi SaPKon maalilla hyvän ottelun.
Oskari Salminen pelasi SaPKon maalilla hyvän ottelun.

Hermes ratkaisi ottelun vajaa kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa päästyään kahdesti SaPKon painostuksen alta ylivoimahyökkäyksiin. Toinen osumista syntyi tyhjään maaliin.

Suuri mielenkiinto kohdistui kauden avausottelunsa pelanneeseen Henttoseen. Kaukalossa nähtiin tuttua, yritteliästä ”Henua”, mutta maalit jäivät hyvistä paikoista huolimatta vielä Mestikseen.

— "Henu" tuli hienosti mukaan. Tuttu kaverihan hän on ja ollut joukkueen mukana jo hyvän aikaa, Keskilohko sanoi.

Vihavaisen kanssa ajatukset osuivat hyvin yksiin ja taitava Keskilohko täydentää hyvin kaksikkoa.

— Noiden kahden kanssa pelatessa hoksottimien pitää olla kunnossa. Sieltä saattaa tulla sellaisia syöttöjä, mitä monet pelaajat eivät osaa ajatellakaan.

Keskilohko sai IPK-ottelussa mailasta silmäänsä ja joutui ottamaan muutaman päivän hyvin rauhallisesti.

— Ylksi tikki siihen vain ommeltiin, mutta verkkokalvoon tuli pientä vammaa. Nyt se on kunnossa. Akvaario päässä pelaaminen oli varotoimenpide, perusteli Keskilohko kasvosuojustaan.

Seuraavan kerran SaPKo pelaakin sitten sarjapisteistä. Mestis alkaa ensi perjantaina ja Talvisaloon vieraaksi saapuu Heinolan Peliitat.

Soila Puurtinen

Ex-sapkolainen Tuomas Vänttinen aloittelee valmentajan uraansa Janne Tuunasen apuna Hermeksessä.
Ex-sapkolainen Tuomas Vänttinen aloittelee valmentajan uraansa Janne Tuunasen apuna Hermeksessä.

Näin pelattiin

1. erä: 9.01 0—1 Jerry Sammalisto (Riku Sihvonen, Oskari Kantola).

2. erä: 21.28 0—2 Gabin Ville (Zdenek Sedlák, Sampo Paulaharju), 38.06 1—2 YV Atte Karppinen (Matias Lainio, Juuso Forsström).

3. erä: 58.11 1—3 Heikki Harju (Paulaharju, Sammalisto), 59.37 1—4 TM Jesper Ahlgren (Sammalisto, Henri Limma).

4. erä: 18.25 1—0 SR Henri Keskilohko (Tatu Vihavainen, Toni Henttonen).

Jäähyt: SaPKo 3x2 min, Hermes 5x2 min.

Torjunnat: Oskari Salminen SaPKo 10+8+11+6=35 (Poissa 58.26—59.37), Samuel Baros Hermes 8+6+7+6=27.

Yleisöä: 593.