Kirkkoranta Sport valtaa Kerimäen ulkoliikunta-alueen jälleen heinäkuun lopulla

Yli kymmenen järjestöä esittelee toimintaansa heinäkuun lopulla Kerimäen Kirkkorannassa.

Tuija Pauhu

Tänäkin vuonna Kirkkoranta Sportissa voi testata muun muassa omia puttaustaitoja.
Tänäkin vuonna Kirkkoranta Sportissa voi testata muun muassa omia puttaustaitoja.

Heinäkuun viimeisenä lauantaina Kerimäen Kirkkorannassa riittää jälleen vilinää, kun siellä järjestetään perinteinen Kirkkoranta Sport.

25. heinäkuuta järjestettävässä tapahtumassa mukana on yli kymmenen lähialueen järjestöä, jotka esittelevät eri lajeja.

Mukana ovat tällä hetkellä ainakin Kerigolf, Kerimäki-seura, Top Team, KLP, Kerimäen Urheilijat, Olavin Rasti, Etelä-Savon Liikunta, Kerimäen Liikuntanaiset, Kerimäen Judonoko, Kerimäen Eläkkeensaajat, Kerimäen Riistanhoitoyhdistys, Kerimäen Yrittäjät sekä Pääkanta-säätiö.

Aamukymmenestä iltapäiväkahteen avoinna olevan tapahtuman eri pisteillä pääsee kokeilemaan muun muassa tarkkuutta niin golfissa kuin salibandyssa, lentopallon perustekniikoita, yleisurheilun vinkukeihästä sekä aitatekniikkaa, suunnistuksessa sprinttirataa ja labyrinttisuunnistusta, ulkokuntosalilla kuntopiiriä, boccia-kuulapeliä, riistanhoitoyhdistyksen ammuntasimulaattoria sekä judoa joko kaverin tai nuken kanssa.

Lisäksi paikalla on vohvelikahvila sekä pomppulinna.

Toimintapisteiltä kerätään leimoja arvonlipukkeisiin, ja kuudella leimalla pääsee osallistumaan arvontaan. Palkinnot tapahtumaan tuovat järjestävät seurat.

Kirkkoranta Sportin yhteydessä järjestetään myös katusähly- sekä beach volley -turnaukset.

Perinteinen Puruvesi Open -katusählyturnaus on vuosien varrella houkutellut mukaan myös liigapelaajia, ja jo nyt ilmoittautuneiden joukossa on parin vuoden takainen katusählyn SM-voittaja Taktiikkavelhot. Turnaus järjestetään Kerimäen torilla.

Alueen toisella reunalla pelataan samaan aikaan beach volley -turnaus, jossa on sekä miesten että naisten sarja.

Vaikka jo nyt tapahtumaan on luvassa laaja kattaus alueen urheilulajeista, voi tarjonta vielä laajentua, kertoo yksi tapahtuman organisoijista Tarmo Malinen.

– Tänä vuonna järjestelyt aloitettiin aiempaa myöhempää, koska emme tienneet, voiko tapahtumaa edes järjestää. Mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä.

Edellisinä vuosina Kirkkoranta Sport on kerännyt liikkumaan noin 300 osallistujaa, ja tuohon samaan uskotaan nytkin.

Kun suurin osa kesän tapahtumista on peruttu, voikin Kirkkoranta Sportista muodostua yksi Kerimäen kesän suurimmista tapahtumista.

Yleisötapahtumassa tullaan seuraamaan voimassa olevia hygieniamääräyksiä, ja turvavälit otetaan huomioon.

– Joka toimintapisteellä on käsidesit, ja järjestäjät huolehtivat turvaväleistä. Alue on kuitenkin iso, joten etäisyyksien pito ei ole ongelma, Malinen kertoo.

Kirkkoranta Sport -liikuntatapahtuma Kerimäen Kirkkorannan ulkoliikuntapuiston alueella 25. heinäkuuta kello 10–14.