SaPKolta ei puutu enää puolustajia — Samuel Kemppainen Jukureista ja Vili Laitinen Lukosta pukevat taas pässipaidan ylleen ja Eetu Anderssonkin lähestyy pelikuntoa

Keskiviikkona SaPKo kohtaa Talvisalossa KeuPa HT:n, perjantaina Turussa TuTon ja lauantaina Kiekko-Vantaan tämän kotiareenalla.

Soila Puurtinen

Eetu Anderssonin viime kausi päättyi loukkaantumiseen ennen aikojaan ja tälläkin kaudella miehellä on ollut epäonnea.
Eetu Anderssonin viime kausi päättyi loukkaantumiseen ennen aikojaan ja tälläkin kaudella miehellä on ollut epäonnea.

Viidellä puolustajalla pelaaminen viime perjantaina Kokkolan Hermestä vastaan jäi näillä näkymin SaPKolta ainutkertaiseksi kokeiluksi.

Tämän viikon kolmeen otteluun pakkikalusto vahvistuu, kun Samuel Kemppainen tulee lainalle Mikkelin Jukureista ja Vili Laitinen palaa Savonlinnaan Rauman Lukosta, jossa pelasi muutaman ottelun ja teki liigauransa avausmaalinkin.

Kemppainen on tällä kaudella pelannut SaPKossa kolme ottelua, joista saldona yksi syöttöpiste.

— Kemppainen on meidän mukana tämän viikon, jos emoseurassa ei mitään mullistavaa tapahdu,  SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindén sanoo.

Laitinen puolestaan ennätti ennen Raumalle paluutaan pelata pässipaidassa kuusi ottelua, joissa antoi neljä maalisyöttöä.

— Kovasti kehuivat Raumalla Laitisen otteita liigassa sen jälkeen kun hän Savonlinnasta sinne palasi. Hän on SaPKossa toistaiseksi, Lindén sanoo.

Lukolla on tällä hetkellä puolustajista ylitarjontaa, joten seura katsoi parhaaksi laittaa nuoren lupauksen kasvamaan korkoa Mestikseen.

Meillä oli Hermes-pelissä oma identiteetti vähän hakusessa, joten yritetään korjata sitä tälle viikolle. — Pasi Räsänen

TPS-puolustaja Bernard Isiguzon lainasopimus SaPKon kanssa päättyy 1.2. Lindénin mukaan jatko riippuu siitä, onko tällä hetkellä Liigassa kolmanneksi viimeisenä olevalla TPS:llä tarvetta Isiguzolle loppukaudeksi..

SaPKon omista sopimuspuolustajista Eetu Andersson on ollut jo jäällä, mutta kamppailuluvan hän sai maanantaina. Hän loukkaantui marraskuun puolivälissä kotiottelussa Imatran Ketterää vastaan.

— Pelituntuman saaminen ottaa tietysti oman aikansa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Katsotaan hänen tilannettaan ihan rauhassa. Nyt ei kannata hätäillä, kun akuuttia tarvetta ei ole, päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo.

— Toki jos Andersson saa heti hyvin juonesta kiinni, niin mikäänhän ei estä pelaamista vaikka jo tällä viikolla. Siitä lähdetään, että parhaat pelaajat ovat aina kokoonpanossa, Räsänen muistuttaa.

Keskiviikkona SaPKo kohtaa Talvisalossa KeuPa HT:n, perjantaina Turussa TuTon ja lauantaina Kiekko-Vantaan tämän kotiareenalla.

— Kova viikko, mutta hienoja pelejä. Kovaa panosta ja ja hyvää tunnetta, kun samoilla sijoilla sarjataulukossa olevat joukkueet kohtaavat toisensa. Meillä oli Hermes-pelissä oma identiteetti vähän hakusessa, joten yritetään korjata sitä tälle viikolle.

SaPKo on sarjataulukossa neljäntenä 50 pisteellä, TuTo kuudentena samoissa pisteissä, mutta kaksi ottelua enemmän pelanneena. KeuPa on kahdeksantena 48 pisteessä, mutta kaksi ottelua SaPKoa vastaan vähemmän pelanneena.

Kiekko-Vantaa on pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä 39 pisteellä. Lohipaitoja SaPKo ei ole tämän kauden kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa kyennyt vielä voittamaan.

SaPKo—KeuPa HT, Mestistä Talvisalon Mediatili-areenalla keskiviikkona klo 18.30.