East Volley nousi kahden surkean erän jälkeen voittoon — PaU haki kolme sarjapistettä Jyväskylästä

Ensi lauantaina Parikkala-hallissa on taatusti tunnelmaa, kun East Volley matkustaa Savonlinnasta vieraaksi klo 13 alkavaan paikalliskamppailuun.

Tuija Pauhu

East Volleyn vaihtopenkillä nähtiin varsin vakavia ilmeitä ottelun kahden ensimmäisen erän aikana.
East Volleyn vaihtopenkillä nähtiin varsin vakavia ilmeitä ottelun kahden ensimmäisen erän aikana.

Savonlinnan East Volley oli kahden erän ajan täysi lapanen lentopallon 2-sarjaottelussa Liperi Volleyta vastaan.

Vieraat veivät Tanhuvaaran urheiluopistolla pelattua ottelua miten halusivat kotijoukkueen sortuessa lukuisiin virheisiin.

Mutta kuten usein ennenkin, pitkä tauko muuttaa asioita lentopallossa. East vaihtoi tauolla lapaset työrukkasiin ja aloitti taistelun. Ottelu päättyi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen kotivoittoon erin 3—2 (18—25, 15—25, 25—21, 30—28, 15—9).

Valmentaja Jaakko Hakulisen mukaan pitkällä tauolla ei korotettu ääntä eikä käytetty muitakaan poppakonsteja.

— Tuumattiin siinä porukalla, että tällä tavalla me emme voita yhtään peliä.

Valmentajalla oli ottelun  jälkeen kaksijakoiset fiilikset.

— Ensin pelattiin hirvittävän huonoa lentopalloa ja sen jälkeen melko hyvää lentopalloa. Paljon on tekemistä koko joukkueella, ennen kuin päästään sinne hyvään lentopalloon, Hakulinen sanoi.

Hakulinen ei halunnut kaataa voittopelin jälkeen joukkueen niskaan määräänsä enemmän negatiivisia asioita.

— Kuitenkin taistelimme hyvin joukkueena kolmessa viimeisessä erässä ja pystyttiin nousemaan monta kertaa vaikeista paikoista hyvin pelannutta vastustajaa vastaan. Ylpeä pitää kuitenkin olla joukkueesta, kun se tuollaisen tempun teki.

Hän muistutti myös, että joukkue on parista viime kaudesta uusiutunut ja nuorentunut melkoisesti.

— Tässä vaiheessa ajamme aika montaa uutta pelaajaa sisään 2-sarjaan. Virheputkia varmaan tulee kauden mittaan, mutta niistä oppirahoista vielä jonain päivänä kuitataan korkoa, Hakulinen vakuutti.

Tuija Pauhu

East Volley pelasi kauden toisen kotipelinsä Tanhuvaarassa.
East Volley pelasi kauden toisen kotipelinsä Tanhuvaarassa.

Parikkalan Urheilijoiden 2-sarjan lentopallomiehistöllä oli neljän pisteen viikonloppu.

Lauantaina PaU väänsi Liperi Volleyn kotikentällä täydet viisi erää. Kotijoukkue vei kaksi pistettä erin 3—2 (25—11, 25—21, 23—25, 20—25,15—12).

Sunnuntaina PaU reissasi Keski-Suomeen JyväsLentiksen vieraaksi, eikä kotimatkalle tarvinnut lähteä tyhjin käsin. Voitto PaU:lle erin 1—3 (25—22, 14—25, 23—25, 21—25).

— Odotin jopa vähän enemmänkin, mutta LiVolla on hyvä sakki. Heidän kotiluolansa on myös paha paikka pelata. Viime kaudella hävisimme 3—0, joten siinä mielessä kehitystä on tapahtunut, PaU:n pelaajavalmentaja Sami Muukkonen naureskeli.

Jyväskylä-pelin kolmas erä oli hurjaa vuoristorataa molemmilta joukkueilta.
PaU näytti rallattelevan helppoon erävoittoon, mutta 8—17-tilanteessa peli sakkasi ja tovin päästä JyLe johti erää pistein 23—20. PaU kuitenkin ryhdistäytyi viime hetkillä, voitti viisi pistettä putkeen ja nappasi erän itselleen lukemin 25—23.

— Lyötiin siinä palloa torjuntaan ja unohdettiin varmistukset. Muutenkin meille harvinaisesti hyökkäyspeli oli sunnuntaina hukassa. Normaalisti meidän haasteet ovat aloituksissa ja torjuntapuolella, mutta nyt ne olivat kunnossa, Muukkonen ihmetteli.

Ensi lauantaina Parikkala-hallissa on taatusti tunnelmaa, kun East Volley tulee Savonlinnasta vieraaksi klo 13 alkavaan paikalliskamppailuun.

— Luvassa on taas miellyttävä ja mukava iltapäivä lentopallon parissa, Muukkonen ennakoi.

Viime kaudella parivaljakko viihtyi Parikkala-hallissa täydet viisi erää Eastin viedessä voiton 2—3. PaU makseli myöhemmin velat pois OKL-hallissa samoin lukemin.