KiPan Samu-Kalle Varonen jymäytti Jymyä supervuorossa — Voiton ratkaissut kunnari oli 18-vuotiaalle pelaajalle jo kauden neljäs

Sotkamon Jymyn kiteeläislähtöinen Toni Kohonen sai täyteen 800 lyötyä juoksua superpesiksessä.

Niilo Hirvonen

Samu-Kalle Varonen on aloittanut superpesiskauden vahvasti.
Samu-Kalle Varonen on aloittanut superpesiskauden vahvasti.

Varamiehinen Kiteen Pallo pääsi juhlimaan makeaa voittoa Sotkamon Jymystä kotikentällään keskiviikkoiltana. KiPa venytti voittoputkensa kolmen ottelun pituiseksi kun Jymy kaatui supervuoron jälkeen 2—1 (5—4, 0—5, 3—1).

Rantakentän sankari oli supervuorossa kunnarin kahden palon tilanteessa lyönyt Samu-Kalle Varonen. Pallo painui takaa läpi ja Varosen edellä kotiin kiiruhtivat Topi Hurskainen ja Sami Partanen. Kunnari oli 18-vuotiaalle Varoselle jo kauden neljäs.

Jymy jäi superin aloittavalla yhteen Roope Korhosen lyömään juoksuun, kun KiPan ulkokenttä kesti muut yritykset.

KiPan pelaajista sivussa olivat avausyhdeksikön miehistä loukkaantuneet Ville Hämäläinen ja Juhani Myyryläinen. Ville Kotro puolestaan oli kertausharjoituksissa Sodankylässä, mutta kiteeläiset veivät kuitenkin avausjakson nimiinsä juoksuin 5—4.

Jani Ahonen aloitti juoksujen teon lyömällä kunnarin tyhjään kenttään.
Jymy meni 1—2-johtoon, mutta toisen tasoittavalla Samu-Kalle Varonen tasoitti ja heti perään Valentin Ikonen löi kotijoukkueen toisen kunnarin. Edellä kotiin tulivat Hurskainen ja Simo Rahunen ja taululle 5—2-kotijohto.

Kolmannen aloittavalla Jymyn Toni Kohonen kotiutti Roope Korhosen ja peli keskeytettiin seremonioiden vuoksi, kun KiPan kasvatti sai täyteen 800 lyötyä juoksua superpesiksessä. Jymy tuli vielä juoksun päähän, mutta ei lähemmäksi.

Toisella jaksolla pallo poltteli pahasti kiteeläispelaajien räpylöissä, eikä Jymy jättänyt tarjottuja tilaisuuksia hyödyntämättä. Omaa sisäpeliään KiPa ei saanut koko jakson aikana kunnolla rullaamaan.

KiPan kakkospelinjohtaja Vesa Varonen kuvaili voittoa hurjaksi suoritukseksi vaikeuksien keskellä.

— Jouduimme laittamaan pelaajia oudoille pelipaikoille. Moni varmaan hieraisi silmiään kun näki esimerkiksi Joni Tervon Myyryläisen tontilla siepparina.

Varonen kiitteli erityisesti joukkueen uusia pelaajia.

— Lukkarina Jesse Eskelinen oli taas hyvä. Valentin Ikonen oli isossa roolissa avausjakson voitossa kunnarillaan. Jani Ahonen oli loistava ja meni kentälle yhdeksän kertaa kymmenestä. Kunnari kruunasi hienon illan, Varonen hehkutti.

Varonen on tyytyväinen KiPan pelaamisen tasoon.

— Pieniä notkahduksia tulee, mutta kokonaisuuteen pitää olla tyytyväinen. Eteenpäin mennään peli peliltä.

KiPalla on edessään hurja otteluputki. Viikonloppuna sillä on tuplapeli Koskenkorvaa ja Kankaanpäätä vastaan. Ensi tiistaina se matkustaa Imatralle ja torstaina on vastassa Kouvola Rantakentällä.

— Puolustusvoiman lippujuhlapäivänä maanantaina 4.6. Vimpeli tulee Kiteelle ja siitä eteenpäin en ole uskaltanut sarjaohjelmaa katsoakaan, Vesa Varonen naurahtaa.