Kiteen Pallo hurjasteli supervuorossa Koskenkorvalla — Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu

KiPa kohtaa runkosarjassa kotonaan Kankaanpään, Kempeleen ja Hyvinkään. Vierasreissut se tekee Kankaanpäähän ja Joensuuhun.

Niilo Hirvonen

Samu-Kalle Varonen oli hyvässä lyöntivireessä Koskenkorvalla torstai-iltana.
Samu-Kalle Varonen oli hyvässä lyöntivireessä Koskenkorvalla torstai-iltana.

Kiteen Pallo jatkaa taisteluaan pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon ja sitä kautta superpesiksen pudotuspeleihin.

Torstaina KiPa haki pitkästä aikaa sarjapisteitä Koskenkorvalta, kun sarjataulukossa keskikarjalaisten alapuolella oleva ja sarjapaikkansa puolesta taisteleva Koskenkorvan Urheilijat kaatui jaksoin 1—2 (6—1, 1—6, 0—6).

Avausjaksolla KiPa rimpuili mukana neljänteen vuoroon asti, mutta siinä kotijoukkue iski neljästi miehen kotiin ja ratkaisi jakson itselleen.

Toisella jaksolla KiPa naputteli juoksun per vuoro, kunnes neljännen aloittavalla Samu-Kalle Varonen löi kakkosjatkeelta läpi. Topi Hurskainen ja Jani Ahonen kirmasivat kotiin ja Varonen kiersi kentän kunnarin arvoisesti.

Supervuorossa KiPa oli hurjana takoen peräti kuusi juoksua.

Valentin Ikonen löi ensin keskisaumasta Veli-Matti Sigvartin kotiin ja hetken päästä Ville Liukku taituroi näpyllään Hurskaisen kotipesän turvaan. Sami Mikkolanaho lisäsi kiteeläisten johdon kolmeen Kossun ulkokentän haparoitua.

Ja kun juoksuhanat oli saatu auki, kotiutti Ville Hämäläinen vielä Ikosen, Hannes Pekkinen Ahosen ja Liukku Varosen.

— Oltiin ihan surkeita ekalla jaksolla. Ulkopelissä ei oltu läheskään omalla tasollamme. Mutta kun se saatiin kuntoon, niin numerot taululla kertovat sitten totuuden, kommentoi KiPan ykköspalkittu Samu-Kalle Varonen Ruutu+-haastattelussa.

Varonen kokee tällä hetkellä pelaavansa hyvää pesäpalloa.

Voitolla kymmenentenä oleva KiPa kuroi eron kahdeksantena olevaan ja yhden pelin enemmän pelanneeseen Kankaanpäähän kahteen pisteeseen. Imatra on puolestaan pisteen edellä KiPaa, joten panosta piisaa loppupeleissä.