Tasokasta divaritennistä Savonlinnassa viikonloppuna — "Kovassa seurassa ollaan ja hyvin pitää pelata, jotta voittoja tulee"

Savonlinnan Verkkopalloseura nousi muutaman vuoden tauon jälkeen sisätenniksen I-divisioonaan ja avaa viikonloppuna kautensa kahdella kotiottelulla.

Soila Puurtinen

Tero Mäkäläinen(2) ja Juho-Eric Biggs(0) pelaavat SVS(2):n joukkueessa kaksinpelien lisäksi myös nelinpelin.
Tero Mäkäläinen(2) ja Juho-Eric Biggs(0) pelaavat SVS(2):n joukkueessa kaksinpelien lisäksi myös nelinpelin.

Savonlinnan Verkkopalloseura palasi viime keväänä muutaman vuoden tauon jälkeen sisätenniksen I-divisioonaan.

Maaliskuussa pelatussa nousukarsinnassa kukistui MLK Maarianhaminasta. Saarelaiset kuitenkin nousivat tappiostaan huolimatta parin joukkueen luovuttua paikastaan liigassa ja divarissa.

MLK:lla on heti sarjan avauskierroksella mahdollisuus kuitata viime kevään karsintatappio, sillä se kohtaa SVS:n lauantaina iltaviideltä Kellarpellon tenniskeskuksessa alkavassa ottelussa.

— Vastustaja tulee aamulautalla mantereen puolelle ja ajelee Savonlinnaan pelaamaan viikonlopun ainoan pelinsä, isäntäjoukkueen Tero Mäkäläinen avaa vastustajan ohjelmaa.

SVS:n urakka sen sijaan jatkuu sunnuntaina puoliltapäivin, kun Smash-Kotkan kakkosjoukkue saapuu Kellarpeltoon. Lauantaina kotkalaiset ovat avanneet sarjan Turussa ÅLK:n kakkosjoukkuetta vastaan, joten kilometrejä kertyy heillekin.

Savonlinnalaisetkin pääsevät ”nauttimaan” vastaavanlaisesta kattauksesta kun se pelaa marraskuussa lauantaina kotonaan Jyväskylää vastaan ja sunnuntaiaamuna kymmeneltä pitää olla terävänä Oulussa.

SVS:n kanssa divarissa pelaavat ÅLK 2 Turusta, ETS Espoosta, Ettan Helsingistä, JTS Jyväskylästä, MLK Maarianhaminasta, OVS Oulusta, Smash Kotka 2 ja TCT Espoosta.

Soila Puurtinen

19239072.jpg

Mäkäläisen mukaan sisätenniksen I-divisioona on nykyisin huomattavasti kovatasoisempi kuin SVS:n edellisellä visiitillä.

— Nyt on vain yksi yhdeksän joukkueen lohko, kun ennen oli neljätoista joukkuetta jaettuna kahteen lohkoon.

I-divisioonassa pelataan yksinkertainen sarja, jossa jokaiselle joukkueelle tulee neljä koti- ja neljä vierasottelua.

SVS tekee vierasmatkat Turkuun, Ouluun ja Espooseen, missä se kohtaa viikonlopun aikana TCT:n ja ETS:n.

Aika moni joukkue näyttää hankkineen vahvistuksia jopa ulkomailta. — Tero Mäkäläinen

SVS lähtee kauteen tutulla kokoonpanolla. Mäkäläinen on ykköspelaaja, Jussi Sinkkonen kakkonen ja nuori Juho-Eric Biggs pelaa kolmosena. Mäkäläinen

ja Biggs muodostavat nelinpeliparin.

— Juho-Ericille divari on todella hyvä sarja, jossa hän pääsee pelaamaan kovia pelejä, Mäkäläinen sanoo.

Trion lisäksi joukkueeseen on nimetty Janne Wuorinen, Sami Halla-aho ja Max Mäkäläinen.

— Omilla mennään. Aika moni joukkue näyttää hankkineen vahvistuksia jopa ulkomailta. Maarianhaminallakin on ruotsalaispelaaja ykkösenä. Me emme vahvistuksia edes harkinneet.

Soila Puurtinen

19239078.jpg

Sarjapaikan säilyttäminen on SVS:lle realistinen tavoite.

— Vaikka voitimmehan me kesädivarissa Joensuun KarTen, joka pelaa liigassa. Toki vahvistuksia hekin ovat talveksi hankkineet. Uskon, että divari tulee olemaan tasainen sarja pelaajaliikenteestä huolimatta. Kovassa seurassa ollaan ja hyvin pitää pelata, jotta voittoja tulee, Mäkäläinen sanoo.

Hän uskoo, että SVS:lle saattaa olla hieman kotietua Kellarpellon nopeasta alustasta.

SVS—MLK lauantaina klo 17 Kellarpellossa ja SVS—Smash Kotka 2 sunnuntaina klo 12 Kellarpellossa.