SaPKon duunariketju näytti osaavansa myös maalinteon — "Pelataan samalla tavalla perjantainakin, niin jatkoon mennään"

SaPKo kukisti IPK:n Suomen cupin puolivälierien ensimmäisessä ottelussa. SaPKolle riittää perjantaina Iisalmessa tasapelikin välieriin pääsyyn.

Soila Puurtinen

SaPKo juhlii Matias Lainion illan ensimmäistä.
SaPKo juhlii Matias Lainion illan ensimmäistä.

SaPKo astui toisella jalallaan Suomen cupin välieriin kukistamalla Iisalmen Peli-Karhut keskiviikkona Talvisalossa maalein 5—2 (2—0, 0—2, 3—0).

Pässipaidoilla on kuitenkin edessään hikinen iltapuhde perjantaina Iisalmen Kankaan montussa puolivälierin toisessa osaottelussa. SaPKolle riittää jatkoon pääsyyn tasapelikin varsinaisella peliajalla. Jos IPK voittaa, pelataan 20 minuutin jatkoerä ja sen jälkeen lauotaan tarvittaessa rankkarit.

— Pelataan samalla tavalla perjantainakin, niin jatkoon mennään, sanoi kaksi maalia laukonut SaPKo-sentteri Joonas Savolainen.

SaPKo oli keskiviikkona hyvä avauserässä. Matias Lainio ja Savolainen tekivät komeat maalit näyttävien syöttöketjujen päätteeksi. IPK:llakin oli omat paikkansa, mutta Roope Urpolahti SaPKon maalilla teki tarvittavat torjunnat.

— Nyt oltiin alusta asti hyviä, mikä on tärkeää, ettei jouduta heti takaa-ajajiksi, Savolainen sanoi.

Toinen erä oli jäähyjen rikkoma ja SaPKon peli suistui hieman raiteiltaan. Neljän minuutin ylivoimallakaan kotijoukkue ei saanut maalia aikaiseksi.

— Johonkin se fiilis hukkui. Tiedä sitten luultiinko ekan erän jälkeen jo jotain, Savolainen kummasteli toista erää, jossa vieraat päästettiin peliin mukaan kahdella maalilla.

Hyvin saatiin kaivettua ote takaisin kolmanteen erään. — Joonas Savolainen

Kolmanteen erään tuli taas päättäväinen pässilauma.

Lainio teki erän puolivälissä ylivoimalla illan toisensa ja Kasper Piitulainen oli maalin edessä terävänä lyöden irtokiekon sisään ja tilanteeksi 4—2. Savolainen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin.

— Hyvin saatiin kaivettua ote takaisin kolmanteen erään, Savolainen kiitteli.

Soila Puurtinen

Joonas Savolaisen johtama SaPKon muskeliketju oli pelipäällä keskiviikkona Talvisalossa.
Joonas Savolaisen johtama SaPKon muskeliketju oli pelipäällä keskiviikkona Talvisalossa.

TPS:n liigajoukkueessa viime kaudella pelannut Savolainen on saanut SaPKossa rinnalleen Tommi Laakson ja Santeri Sillanpään. Ketjussa on kokoa.

— Ollaan pelattu läes koko alkukausi kimpassa ja hemmetin hyvä fiilis on ollut. Tänään saatiin onnistumisiakin, niin näytettiin, ettei olla pelkkä duunariketju.

SaPKo sai illan ottelussa useita jäähyjä huitomisista ja korkeista mailoista. Juuso Walli otti käytöskympin laukomalla kiekon vihellyksen jälkeen päin maalivahtia. Juuso Forsström sen sijaan otti lopussa ”taktisen” käytöskympin, jotta sai nollattua kymppitilinsä. Se tietää sitä, että SaPKo pelaa Iisalmessa ilman kapteeniaan.

— Vahinkoja sattuu. Meillä on alivoima sen verran timanttista, että hoidellaan jäähyt pois, Savolainen sanoi. Yhden maalin IPK onnistui ylivoimalla tekemään.

SaPKon pakkikalusto on ollut alkukaudesta repaleinen. Ville Tiitinen palasi kokoonpanoon, mutta runkopuolustajista sivussa olivat Julius Marva, Even Myreng Kjellesvik ja Eetu Andersson. Hyökkääjistä Tatu Vihavainen toipui alkuviikon flunssasta.

Henri Keskilohko sai Niki Koskisen mailasta kasvoihinsa ja joutui paikkailtavaksi eikä palannut enää kaukaloon.

Soila Puurtinen

SaPKon alivoima toimii tällä hetkellä hyvin.
SaPKon alivoima toimii tällä hetkellä hyvin.

Näin pelattiin

1. erä: 11.11 1—0 Matias Lainio (Juuso Forsström, Atte Karppinen), 14.13 2—0 Joonas Savolainen (Tommi Laakso).

2. erä: 23.59 2—1 YV Aleksi Honkanen (Hugo Gallet, Jere-Matias Alanen), 35.39 2—2 Arttu Leskinen (Niki Koskinen, Janne Koponen).

3. erä: 50.20 3—2 YV Lainio (Karppinen, Juuso Walli), 52.06 4—2 Kasper Piitulainen (Tuomo Viitasalo, Ville Tiitinen), 59.04 5—2 TM Savolainen (Laakso, Bernard Isiguzo).

Jäähyt: SaPKo 5x2 min=10 min, 1x10 min Walli, 1x10 min Forsström, IPK 4x2 min.

Torjunnat: Roope Urpolahti SaPKo 11+9+7=27, Henri Kiviaho IPK 7+8+8=23.

Yleisöä: 507.