PaU:lle jo kevään kolmas tappio viidennessä erässä — Ajolle tärkeät kolme pistettä Helsingistä

OsVa venytti myös viikonlopun toisen ottelunsa Itä-Suomessa viidenteen erään, kun se kaatoi sunnuntaina PaU:n Parikkalassa. Savonlinnan Ajo haki kolme pistettä Helsingistä.

Soila Puurtinen

Aleksi Muukkonen oli jälleen sunnuntaina PaU:n tehopelaaja 23 pisteellä.
Aleksi Muukkonen oli jälleen sunnuntaina PaU:n tehopelaaja 23 pisteellä.

Parikkalan Urheilijat eivät päässeet vieläkään juhlimaan voittoa lentopallon miesten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa, kun Oulunsalon Vasama haki sunnuntaina Parikkalasta 2—3 (27—25, 25—22, 19—25, 24—26, 11—15)-voiton.

Kaksi ensimmäistä erää meni kotijoukkueelle, mutta kolmannessa parikkalalaisten selät hieman suoristuivat, ja OsVa tarttui tilaisuuteen.

— Hieman jäimme odottamaan helppoa voittoa, kun taas vastustaja muutti järjestystä ja paransi peliään. Sitten ottelu menikin vaikeaksi, PaU:n valmentaja Sami Muukkonen kertasi ottelun jälkeen.

PaU oli vielä kolmen pisteen voitossa kiinni neljännen erän lopulla, kun joukkueella oli erä- ja ottelupallo tilanteessa 24—23. Vieraiden sankariksi nousi Markuss Cielavs, joka nosti OsVan kahdella ässällä erävoittoon.

— Viidennessä erässä meillä oli surkea alku. Se on ollut tämän kevään trendi. Olemme ilmeisesti unohtaneet, miten viidettä erää pelataan, Muukkonen harmitteli.

Ottelu oli PaU:lle tänä keväänä jo kolmas viidenteen erään venynyt kamppailu. Se on hävinnyt niistä jokaisen.

Viimeisen erän tappiota huolimatta Muukkosta harmitti enemmän neljännen erän tappio.

— Voitto oli niin lähellä. Kun pelasimme vielä siipirikkona ilman ykköspassaria sekä -liberoa, olisi voitto ollut vielä makeampi.

Voitto teki Ajolle todella hyvää

Savonlinnan Ajo piti pudotuspelihaaveensa hengissä hakemalla 1—3 (10—25, 21—25, 25—20, 18—25)-voiton Naarasleijonien kolmosjoukkueesta lentopallon naisten 2-sarjan ylemmässä jatkosarjassa sunnuntaina.

Savonlinnalaiset veivät Töölön kisahallissa pelatussa ottelussa kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa kotijoukkue onnistui horjuttamaan Ajoa vaarallisilla syötöillä ja kavensi ottelun 1—2:een.

Neljäs erä eteni pitkään tasaisissa merkeissä, mutta lopulta Tiina Puurtisen johdolla Ajo teki ryhtiliikkeen. Onnistuneet hyökkäyssuoritukset sekä kovat puolustukset takasivat Ajolle kolmen pisteen vierasvoiton.

— Voitto teki hyvää, kun katsoo sarjataulukkoa. Tämä piti meidät mukana pudotuspelikisassa konkreettisesti. Ensi viikonloppun kotipelissä Passareita vastaan paljon panosta, joukkueen valmentaja Anssi Gröhn totesi.

Ajo nousi taulukossa kolmanneksi 12 pisteellä. Passarit sekä Naarasleijonien kakkosjoukkue on piikkipaikalla 14 pisteellä.

Tiina Puurtinen johdatti kokemuksellaan Ajon voittoon Naarasleijonien kolmosjoukkueesta.
Tiina Puurtinen johdatti kokemuksellaan Ajon voittoon Naarasleijonien kolmosjoukkueesta.

Ajo oli sunnuntaina liikkeellä vain yhdellä vaihtopelaajalla eikä helpotusta ole luvassa seuraavallakaan viikolla.

— Siellä on polvi- ja käsivammaa, mykoplasmaa sopivasti ripoteltu joukkueen runkopelaajiin, joten apuja ei ole luvassa ihan lähiaikoina, valmentaja harmittelee.