Saimaa-turnausta värittää myös jääkiekkojoukkue Qatarista

Qatar Qanucs pelasi kotimaassaan ostoskeskuksen kaukalossa.

Antti Varonen

Qatar Qanucsin Hans Hermenius, Tim Thornton ja Ramiz Shlah pukukopissa ensimmäisen turnausottelun jälkeen.
Qatar Qanucsin Hans Hermenius, Tim Thornton ja Ramiz Shlah pukukopissa ensimmäisen turnausottelun jälkeen.

Jääkiekkomielessä kenties eksoottisin Saimaa-turnauksen joukkue löytyy 35-vuotiaiden sarjan a-lohkosta. Qatar Qanucs nimittäin kantaa nimessään maata, jota ei tavallisesti yhdistetä talviurheiluun. Nimi ei ole kuitenkaan mitään hassuttelua, vaikka varsinaisia qatarilaisia joukkueesta ei löydykään.
— Kaikki meistä ovat jossain vaiheessa asuneet Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Pelasimme jääkiekkoa siellä yhdessä, ja lopulta muodostimme joukkueen, jolla voisimme pelata erilaisissa turnauksissa. Ilmeni mahdollisuus tulla Suomeen tähän turnaukseen, ja tartuimme siihen, kertoo Qanucsin kanadalaispelaaja Tim Thornton.
Kaksi joukkueen suomalaisista pelaajista järjestivät Saimaa-turnaukseen osallistumisen, ja kyselivät sähköpostilla halukkaita lähtijöitä. Kutsuja lähetettiin parikymmentä, mutta reissuun saatiin kymmenen pelaajaa. Qanucsilla on normaalisti turnauksissa mukana erilliset a- ja b-joukkueet. Saimaa-turnaukseen ei saatu mukaan juurikaan parhaan kokoonpanon pelaajia.
Mutta kuinka aavikkovaltio Qatarissa edes voi pelata jääkiekkoa?
— Laji on itse asiassa yllättävän suosittu siellä ja muualla lähi-idässä. Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, Bahrainissa ja Qatarissa on paljonkin jääkiekkoa tarjolla, Thornton kertoo.
— On kylläkin hieman erikoista että pelasimme ostoskeskuksessa siellä. Kaukalot ovat keskellä keskusta, ja ympärillä on MacDonaldsia, Burger Kingiä ynnä muita. Ihmiset istuvat siellä syömässä burgereita ja katsovat samalla lätkää.
Joukkue ei pidä jääharjoituksia, vaan kokoontuu yhteen ainoastaan turnauksiin ja peleihin. Jotkut joukkueen pelaajista ovat muuttaneet Qatarista muihin maihin, kuten Slovakiaan tai Yhdysvaltoihin.
Thornton itse asuu nykyisin Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Hänelle Saimaa-turnaus on elämän ensimmäinen käynti Suomessa. Kanadalainen kehuu kaupunkia kauniiksi, mutta ei ole vielä ehtinyt tutustua siihen lähemmin. Torstaina oli vielä luvassa muun muassa järviristeilyllä käymistä joukkueen kesken. Thornton on myös tietoinen Vladimir Putinin vierailusta kaupungissa.
— Toivoimme itse asiassa että hän olisi täällä turnauksessa mukana!

Turnauksen ensimmäisessä ottelussaan torstaina Qanucs menetti 4—1-johtonsa 4—5-tappioksi rantasalmelaista Red Foxesia vastaan.
— Päästimme pari helppoa maalia, Thornton harmittelee.
Esitys oli kuitenkin paljon parempi kuin keskiviikkoisessa harjoitusottelussa, jonka Qanucs hävisi Woudeille lukemin 0—9.
— Parannamme hitaasti peli peliltä, joten ehkä voitamme jo seuraavan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.