SaPKon C-junnut tekivät sen minkä elokuussa päättivät – Joukkue raivasi tiensä ensi vuoden alussa alkavaan Mestikseen

SaPKon C-junioreiden joukkue ei koostu pelkästään savonlinnalaisista pojista. Kaksi pelaajista tulee Rantasalmelta, kolme Kiteeltä ja yksi Enonkoskelta.

Tuija Pauhu

SaPKon C-juniorit ovat kääntäneet katseensa jo kohti Mestistä.
SaPKon C-juniorit ovat kääntäneet katseensa jo kohti Mestistä.

SaPKon C-junioreiden normaalisti siloposkinen vastuuvalmentaja Mika Kilpeläinen on kasvattanut muhkean parran.

Aivan pehko ei vedä vertoja San Jose Sharksin Joe Thorntonin vastaavalle, mutta pelikautta on vielä jäljellä.

— Aloin kasvattaa partaa kauden alussa. En kertonut joukkueelle syytä, mutta ajattelin, että parta lähtee vasta sitten, jos pääsemme karsinnasta Mestikseen, Kilpeläinen perustelee karvoittumistaan.

Tavoite täyttyi, mutta parta ei ole kuitenkaan lähtenyt.

Koppi on täynnä potentiaalisia poikia, joten tavoitteeseen pääsy ei ollut edes yllätys. - Mika Kilpeläinen

— Tähän on jo niin tottunut. Katsotaan mitä tapahtuu, kun Mestis ensi vuoden puolella alkaa ja tehdään uudet tavoitteet.

Koppi täynnä potentiaalisia poikia

Karsintasarja päättyy ensi sunnuntaina. SaPKolla on yksi ottelu pelaamatta ja lohkoa johtavalla Kotkan Titaaneilla kaksi. Kaksikko on kuitenkin jo varmistanut Mestis-paikkansa muutama kierros sitten.

Tällä hetkellä karsinnasta paikkansa Mestikseen ovat varmistaneet SaPKo, Titaanit, Hokki, Cowboys, S-Kiekko ja FoPS. Kahden joukkuen kohtalo on vielä avoin.

SM-karsintasarjasta Mestikseen tulevat näillä näkymin Jukurit, RoKi, TPS Akatemia, Karhu-Kissat, HIFK Ch, KJT-Haukat, Blues Jr Blue ja GrIFK.

Kilpeläinen sanoo, että olisi ollut pettynyt, jos joukkue olisi elokuussa tavoiteasettelussaan tyytynyt vähempään kuin Mestis-paikkaan.

— Koppi on täynnä potentiaalisia poikia, joten tavoitteeseen pääsy ei ollut edes yllätys.

Oskar Myllyksen tahti kolme pistettä per peli

Yksi potentiaalisista pojista on joukkueen kapteeni Oskar Myllys. Taitava sentteri on takonut 18:ssa pelissä tehopisteet 27+29 eli tahti on ollut kolme pistettä per peli.

— En ole sukua Jarmo Myllykselle. Et ole muuten ensimmäinen, joka sitä kysyy, Myllys naurahtaa.

Vakuutan nuorelle kiekkolupaukselle, että tuskin viimeinenkään, jos tahti kaukalossa säilyy samanlaisena.

Mestiksessä pelit tulevat kovenemaan huomattavasti, joten rantasalmelaisen Myllyksen pistetehtailukin käynee vaikeammaksi.

— Mukaan tulee kuusi joukkuetta SM-karsintasarjasta. Mutta onhan se paljon hauskempaa pelata kovia ja tasaisia pelejä, kuin kymmenen maalin voittoja, Myllys sanoo ja painottaa, että helpot pelit eivät kehitä.

Samaa mieltä on valmentajakin.

— Haasteita pitää saada ja kehittyäkseen on tehtävä töitä joka päivä.

Hyvä joukkuehenki yksi vahvuuksista

Kilpeläisen mukaan joukkueessa on johtavia pelaajia, jotka harjoituksissa, peleissä ja vapaa-ajallakin näyttävät esimerkkiä muille.

— Nämä saavat hyvin pumpattua henkeä joukkueeseen siinä vaiheessa, kun leuka alkaa painua rintaan, valmentaja kehuu.

Hyvä joukkuehenki on yksi C-junnujen vahvuuksista.

— On tosi hienoa katsoa kun koko porukka tulee hyvin toimeen keskenään. Se näkyy sitten treeneissä ja peleissä.

Myllys ei löydä moittimista valmentajastakaan.

— Selvät ohjeet tulee mitä kentällä milloinkin pitää tehdä. Hyvin kuuluu äänikin tarvittaessa.

C-nuoret ovat valtaosin 02-ikäluokkaa eli 15-vuotiaita.

— Poikia helpoimmassa iässä. Kahdeksan vuotta valmensin näitä, ennen kuin viime vuoden vedin happea, valmentaja virnistää.

— Etkä malttanut sitäkään vuotta olla kokonaan pois, Myllys kuittaa sivusta.

— Niinhän siinä taisi käydä, että loppukaudesta tulin vähän jeesaamaan. Paljon on vuosien varrella tapahtunut isoja muutoksia niin henkisellä kuin fyysisellä puolella. Vähitellen nämä alkavat jo muistuttaa miehiä.

Tuija Pauhu

Vastuuvalmentaja Mika Kilpeläisen komennot ovat menneet hyvin perille, sillä SaPKon C-juniorit hävisivät karsintasarjassa ainoastaan kaksi ottelua varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Voittoja tuli kuusitoista, kun yksi peli on vielä pelaamatta.

Pelaajia neljältä paikkakunnalta

SaPKon C-junioreiden joukkue ei koostu pelkästään savonlinnalaisista pojista. Kaksi pelaajista tulee Rantasalmelta (Oskar Myllys ja Luukas Laiho), kolme Kiteeltä (Timo Vanhanen, Olli Ikonen ja Aaro Kähkönen) ja yksi Enonkoskelta (Hessu Malmsdtedt).

— Valmentaja miettii usein poikien jaksamista, kun koulukin pitää hoitaa kunnialla. Sen vuoksi heille onkin puhuttu levon ja ravinnon merkityksestä, Kilpeläinen sanoo.

Oskar Myllys vakuuttaa, että valistus urheilullisista elämäntavoista uppoaa myös 15-vuotiaisiin.

— Aina on mukavaa tulla treeneihin ja peleihin. Vaikka välillä väsyttää, niin kyllä tätä jaksaa, sanoo Myllys, joka käy ahkerasti myös ulkojäillä Rantasalmella.

— Siellä saa jääaikaa vaikka kuinka paljon. Aika usein olen yksin kaukalossa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.