SaPKo lähtee tänään katkomaan Hermeksen voittoputkea — "Meillä on ollut paljon turbulenssia kokoonpanon suhteen"

Kokkolan Hermes on pelannut tänä syksynä yhdeksän ottelua ja voittanut ne kaikki.

Soila Puurtinen

SaPKo-kapteeni Juuso Forsström huilasi viime viikolla IPK-vieraspelin, mutta ottaa jälleen paikkansa SaPKon kokoonpanossa.
SaPKo-kapteeni Juuso Forsström huilasi viime viikolla IPK-vieraspelin, mutta ottaa jälleen paikkansa SaPKon kokoonpanossa.

Jääkiekon Suomen cup on edennyt välierävaiheeseen. SaPKo ja Hermes pelaavat tänään ensimmäisen osaottelun Kokkolassa ja toisen kerran kaksikko ottaa yhteen perjantaina Talvisalossa.

— Pitkä päivä on tulossa. Keskiviikkoaamuna 7.30 tullaan jäähallille ja torstaiaamuna ollaan aamuneljän jälkeen takaisin Talvisalossa, naureskeli SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen tiistaina.

Pidän Hermestä yhtenä Mestiksen ennakkosuosikeista. — Pasi Räsänen

SaPKo saa vastaansa joukkueen, jolle tappio on tällä kaudella vielä tuntematon käsite. Harjoitusotteluissa Hermeksen edessä ovat polvistuneet JHT, KeuPa, Hokki ja IPK kahdesti.

Suomen cupissa Hermes on raivannut tieltään Laser HT:n, S-Kiekon ja Jokipojat.

— Pidän Hermestä yhtenä Mestiksen ennakkosuosikeista, Räsänen tuumii ja jatkaa, että Suomen cup on erinomainen tilaisuus saada tuntumaa Hermekseen jo ennen sarjakauden alkua.

Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen myöntää, että joukkueen pelit ovat sujuneet hyviin.

— Vaikka joukkue paljon muuttuikin pelaajiston osalta, niin jotain pystyttiin peliin jättämään viime kaudesta. Vielähän tässä on tekemistä ennen kuin sarja alkaa.

Tuunasen mukaan joukkueeseen etsitään edelleen yhtä hyökkääjää. Yhteistyöseura Kärpistä on myös mahdollista saada apua.

— Kiire tässä ei ole, kun kaikki kolmetoista hyökkääjää ovat pelikuntoisia.

Tuunasen lisäksi Hermeksen vaihtopenkin takana on toinenkin ex-sapkolainen. Peliuransa lopettanut Tuomas Vänttinen aloittelee valmentajauraansa Tuunasen apuvalmentajana.

SaPKo ei pääse reissuun aivan parhaalla kokoonpanollaan. Varmasti sivussa ovat puolustajista Julius Marva ja ensi viikolla tositoimiin palaava Eetu Andersson. Harjoituksissa mies on jo ollut täysillä muiden mukana, mutta pelilupaa ei loukkaantumisen jäljiltä vielä ole.

Even Myreng Kjellesvik sen sijaan on jälleen pelikuntoinen.

Hyökkääjistä viikon peleistä sivussa ovat Tommi Laakso ja Joonas Savolainen. Henri Keskilohko sai IPK-pelissä mailan silmäänsä, mutta toipuminen on edennyt niin hyvin, että keskushyökkääjä lienee kentällä perjantaina.

— Meillä on ollut paljon turbulenssia kokoonpanon suhteen ja sitä on edelleen. Positiivisia juttujakin on ollut. Varsinkin IPK:ta vastaan kotona tapahtui paljon hyviä asioita. Suunta on oikea, Räsänen sanoi.

Suomen cupin välieräkamppailut jäävät SaPKon viimeisiksi otteluiksi ennen ensi perjantaina alkavaa Mestistä. SaPKo aloittaa sarjan Talvisalossa Heinolan Peliittoja vastaan. Lauantaina on vuorossa KOOVEE Tampereella.

Suomen cupin välierien toinen ottelupari on Ketterä–KOOVEE.

Otteluparien voittajat etenevät loppuotteluun, joka pelataan Suomi-kiekon viikonloppuna Karjala-turnauksen yhteydessä 8. marraskuuta Hartwall Arenalla Helsingissä.

SaPKo tänään:

1. ketju: Atte Karppinen, Juuso Forsström, Matias Lainio.
2. ketju: Tatu Vihavainen, Kasper Piitulainen, Tino Sirén.
3. ketju: Matias Rauvola, Matias Mutikainen, Santeri Sillanpää.
4. ketju: Sami Aksila, Roope Hirvonen, Jere Kuivisto.

Puolustus: Juuso Walli&Tuomo Viitasalo, Tommi Pynnönnen&Bernard Isiguzo, Even Myreng-Kjellesvik&Ville Tiitinen.

7. puolustaja Niklas Holopainen.

Maalilla aloittaa Roope Urpolahti. Luukkuvahtina Oskari Salminen.

Ottelu Kokkolan jäähallissa käynnistyy kello 18.30.