Loukkaantumismurheet ovat takana — Camri puolustaa voittoa St Michelissä

Täysin vammastaan parantunut Camri on loppukesän Terho Rautiaisen ohjaksissa.

Kaisaliisa Kontiainen

Camri voitti viime vuonna Mikkelissä suurmestaruuden.

Punkaharjulaisori Camri kärsi keväällä jalan hankosidevammasta, mutta se palasi radoille sunnuntaina Jämsässä. Camri tuotiin toukokuun puolivälissä Terho Rautiaisen taliin kuntoutukseen ja siitospuuhiin, kun jalkavamman odotettiin vievän sen 2—3 kuukaudeksi sivuun kilparadoilta. Ori tervehtyi kuitenkin odotettua nopeammin takaisin ravikuntoon. Camri pysyy Rautiaisen valmennuksessa koko astutuskauden, eli elokuun loppuun asti. Sen jälkeen se palaa taas Jorma Konnun hoteisiin.
Rautiainen näkee valmennettavansa olevan nyt kisakunnossa.

— Minun mielestäni Camri on hyvällä mallilla nyt. Se on parantunut täysin, ja Jämsän startti vei tilannetta paljon eteenpäin. Hyvältä tuntuu hevonen, Rautiainen kertoo.
Lauantaiseen St Michelin kylmäveristen Suurmestaruusajoon Camri lähtee puolustavana mestarina. Viime vuoden voitto tuli Konnun valmennuksessa ajalla 20,9. Nyt Camri lähtee kisaan kahdeksannelta paikalta.

— Kaikki oli tähdätty suurmestaruuteen, mutta huono lähtöpaikka taitaa viedä mahdollisuudet siihen. Pitäisi käydä muuten aivan mielettömän hyvä tuuri.

Rautiainen tarjoaakin suosikin viitan Ville Korjuksen ajamalle Välähdykselle. Kilpailusta odotetaan erittäin kovavauhtista, ja Suurmestari palkitaan peräti 20 000 eurolla.
Kauden päätavoitteena Camrilla siintää Kuninkuusravit elokuun alkupuolella. Tuokin kilpailu mennään vielä Rautiaisen ohjaksissa.

Camrin jälkeläisistä Mellakka oli ensimmäinen, joka nousi suomenhevosten tähtijuoksijan luokkaan, eli alitti 30,0:n ajan. Tämä tapahtui maanantaina Lappeenrannan Toto4-raveissa ajalla 29,2. Viisivuotiaalle orille voidaankin povata lupaavaa ravurin uraa Camri-isänsä kavionjäljillä. Mellakka on savonlinnalaisen Minna Rönkkösen omistama ja kasvattama.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.