Saimaan maakuntaviesti on määrä hiihtää Imatralla ensi viikolla — Lyhenevä latu ei toistaiseksi vesitä kilpailuja, jonne odotetaan kymmeniä joukkueita: "Jos ei ennuste paljon huonommaksi muutu, jäähallin hilettä ajetaan jatkuvasti tarvittaviin kohtiin"

Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan yhteinen hiihdon maakuntaviesti järjestetään tänä vuonna Imatralla, alustavien suunnitelmien mukaan 18.-19. tammikuuta.

Jasmin Ojalainen

Lokakuun puolessa välissä avattu latu on lyhentynyt lauhan sään armoilla tänä talvena useaan otteeseen.
Lokakuun puolessa välissä avattu latu on lyhentynyt lauhan sään armoilla tänä talvena useaan otteeseen.

Imatran Urheilijat on saanut tänä talvena vetovastuulleen järjestyksessään toisen Saimaan maakuntaviestin, joka on määrä hiihtää Imatran Ukonniemen stadionilla sunnuntaina 19. tammikuuta. Lauantaina 18. tammikuuta kilpaillaan parisprintin merkeissä.

Tämänhetkisestä märästä ja leudosta säästä huolimatta niin on vakaasti suunnitelmissa, kertoo Imatran Urheilijoiden hiihtojaoston Kari Ahonen. Maakuntaviestiin odotetaan Ahosen mukaan viitisentoista joukkuetta.

Lisäksi varsinaisen maakuntaviestin yhteydessä hiihdetään minimaakuntaviesti ja harrastesarjan kilpailu, jonne on Ahosen mukaan tähän mennessä tullut myös ilmoittautumisia.

— Vielä on sellainen odotus, että kisat saadaan pidettyä sovitusti. Jos ei ennuste paljon huonommaksi muutu, jäähallin hilettä ajetaan jatkuvasti tarvittaviin kohtiin puolentoista viikon ajan.

Onhan se tietysti ikävää, mutta meille normaalia ja nykyaikaa.

Ukonniemen ensilumen latua jouduttiin lyhentämään viimeksi tänään keskiviikkona, kun radalta suljettiin noin 750 metrin pituinen Kurelahden lenkki. Hiihdettävää on enää pari kilometriä.

Ahonen kertoo, että tilannetta tarkkaillaan vielä viikon ajan. Mikäli kilpailut olisi pakko siirtää, ne pyrittäisiin järjestämään helmikuun toisena viikonloppuna. Lumisadetta ei näillä näkymin ole odotettavissa, mutta Ahosen mukaan se ei liene este.

— Ensilumen ladun osalta vuodet ovat olleet muutoin suhteellisen hyviä, tällaista kamppailua en ihan äsken muista. Pääkaupunkiseudullakin hiihdetään viikon päästä Suomen Cupin iltakisat ja lunta tuodaan mistä tahansa. Onhan se tietysti ikävää, mutta meille normaalia ja nykyaikaa.

Saimaan maakuntaviesti

Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan yhteinen hiihdon maakuntaviesti. Kilpaillaan Ukonniemen stadionilla 18.—19. tammikuuta.

Lauantaina on määrä hiihtää Saimaan parisprintti vapaalla hiihtotavalla. Kyseessä on normaali kansallinen kisa. Sunnuntaina kilpaillaan itse viesteissä.

Kilpailut alkavat molempina päivinä klo 11. Yleisöllä on tapahtumiin vapaa pääsy.

Viime vuonna ensimmäiseen Saimaan maakuntaviestiin osallistui 13 joukkuetta ja se järjestettiin Savonlinnan Tanhuvaarassa.

Kilpailuun ilmoittautuminen on avoinna 10. tammikuuta saakka.