KuP nousi viime hetkellä voittoon vajaamiehisestä vastustajasta - "Kävelemällä näitä pelejä ei voiteta"

Valmentaja Arto Kekäläistä ihmetyttää, miksi KuP pelaa surkeasti sarjan huonompia joukkueita vastaan, mutta kärkijoukkueita vastaan pystytään sitten pelaamaan tasapäisesti ja niitä voittamaankin.

Tuija Pauhu

Tommi Purhonen pääsi tuulettamaan maalia kahdesti.
Tommi Purhonen pääsi tuulettamaan maalia kahdesti.

Kulennoisten Pallon jalkapallojoukkueen valmentaja Arto Kekäläinen joutui lauantai-iltapäivänä pohtimaan ihmismielen ihmeellisyyksiä. KuP oli hetki sitten ottanut Kaakon Nelosessa kolme sarjapistettä kukistamalla Korian Ponnen maalein 3-2 (0-1), mutta joukkueen peliesitys ei tyydyttänyt lainkaan.

- Melkein tämä tuntuu tappiolta. Tämä oli meiltä toinen ottelu peräkkäin, kun en voi olla tyytyväinen peliimme.

Kekäläisen viesti pelaajille ennen peliä oli, että pallosta pitää tapella aina täysillä oli vastustajalla kahdeksan tai kaksikymmentä pelaajaa. Tällä kertaa sarjan häntäpäässä majailevalla vastustajalla oli laittaa kentälle kahdeksan pelaajaa maalivahdin lisäksi. Yhtään vaihtopelaajaa ei penkillä ollut.

- Nyt meni pitkälle toiselle jaksolle ennen kuin pojat viestin ymmärsivät. Sitä ennen katsottiin omalta mukavuusalueelta, että jospa tämä homma hoituisi kävellen. Mutta kun se ei hoidu tällä sarjatasolla eikä millään muullakaan. Sitten lopussa herätään ja onneksi nyt saatiin väkisin tarvittavat maalit tehtyä. Ihmisen mieli on mielenkiintoinen ja ihmeellinen, Kekäläinen tuumaili.

Sekin valmentajaa ihmetyttää, miksi KuP pelaa surkeasti sarjan huonompia joukkueita vastaan, mutta kärkijoukkueita vastaan pystytään sitten pelaamaan tasapäisesti ja niitä voittamaankin.

- Jokin siinä mättää.

Mutta itse otteluun. Ponsi johti kamppailua tunnin kohdalla Janne Lehtisen kahdella osumalla.

Tommi Purhonen kavensi 64. minuutilla ja tasoitti 82. minuutilla. Voittomaalin värkkäsi 90. minuutilla Aleksi Litmanen.

KuPilla ei ole enää huolta sarjapaikkansa suhteen. Loppukauden tavoitteena on hilata sijoitusta sarjataulukossa ylemmäksi. Kekäläinen laskee, että nappisuorituksella neljäs sijakin on haarukassa. 

Asioita kuitenkin hankaloittaa muun muassa Teemu Purhosen loukkaantuminen. Polvensa rikkonut KuPin moottori ei tällä kaudella enää pelanne.

- Teemun poissaolo näkyy valitettavan paljon meidän pelissä. Hänen paikalleen minulla ei oikein ole sopivaa pelaajaa, Kekäläinen tuumi.

Janne Kupiainen loukkasi reitensä ja joutui pois kentältä jo reilun parinkymmenen minuutin jälkeen. Eero Kekäläinen loukkaantui myös aivan ottelun loppuhetkillä. Taklaaja sai katsella tuomarin taskustaan kaivamaa punaista korttia.

KuP pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina. Kulennoisiin saapuu neljäntenä oleva FC Loviisa, joten olisiko KuPilla hyvän pelin vuoro, kun vastustaja on sarjan kärkipäästä?