Toivonen piti nollan ja Monto laukoi ratkaisun jatkoajalla Kokkolassa

Hyvässä vierasvireessä olevan SaPKon kotikunto pääsee todelliseen testiin lauantaina kun sarjakärki-KeuPa tulee Talvisaloon.

Clas-Olav Slotte

Hermeksen Mikko Virtanen yrittää kaivaa kiekkoa peliin SaPKon maalivahti Joonas Toivosen hanskasta.
Hermeksen Mikko Virtanen yrittää kaivaa kiekkoa peliin SaPKon maalivahti Joonas Toivosen hanskasta.

Maalivahtien iltaa vietettiin Kokkolassa keskiviikkona. Pitkästä aikaa SaPKon maalilla torjunut Joonas Toivonen ei päästänyt yhtään kiekkoa selkänsä taakse ja palkittiin ansaitusti pässipaitojen parhaana pelaajana.

Yhtään huonommin ei pelannut virkaveli Samuel Jukuri Hermeksen maalilla, mutta joutui antautumaan yhden ja ratkaisevan kerran. Pisteiden kohtalo ratkesi vasta jatkoajalla, kun Joona Monto pääsi tyrkkäämään kiekon tyhjään maaliin Mikko Lahtelan ja Jimi Kurosen esityöstä. Maalia edelsi SaPKon ylivoimapyöritys.

Ratkaisumaaliin johtanut tilanne sai kokkolalaisyleisön kuumenemaan. Hermes voitti jatkoajalla aloituksen ja yritti kikkaa, joka ei kuitenkaan uponnut tuomaristoon. Yksi pelaaja meni vaihtoon ja vaihdosta kentälle rynnännyt Joonas Sammalmaa syötettiin läpiajoon. Tuomaristo kuitenkin katsoi kentällä olleen hetken ajan liikaa pelaajia ja siitä jäähy kotijoukkueelle.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kehui ottelua tasoltaan erinomaiseksi.

— Mestis on siinäkin mielessä hieno sarja, että täällä ei tarvitse myydä pelaajia, vaan kaikki tappelevat loppuun asti pisteistä, sijoituksista ja senteistä tuolla jäällä.

Räsänen oli tyytyväinen pässipaitojen avauserään.

— Oltiin siinä aika hyviä ja päästiin syöttelemällä Hermeksen äärimmäisen kovan karvauksen alta pois. Ehkä Hermes oli vähän hallitsevampi, niin kuin kotikaukalossa pitää ollakin, mutta me pelasimme hyvän vieraspelin. Hyökkäyspeli jää vähän vajaaksi silloin kun puolustetaan kovasti, Räsänen sanoi.

Loukkaantumisista kärsinyt ja neljän pelin ajan tuntumaa Suomi-sarjasta ja Porvoon Huntersista hakenut Joonas Toivonen ei äkkiseltään muistanut milloin oli edellisen kerran SaPKon maalin suulla pelannut.

— Niin pitkä aika, etten kunnolla muista. Varmaan kolme kuukautta siitä on. Hieno oli taas päästä pelaamaan Mestistä ja ihan hyvin pääsin peliin mukaan. Vammat ovat takanapäin ja mies kunnossa, vakuutti pelihaluja uhkuva maalivahti.

Toivonen otti erittäin tärkeän torjunnan ottelun loppuhetkillä, kun Hermes-pelaaja pääsi ohjaamaan kiekon aivan maalivahdin nenän edestä.

— Olin koko ajan kartalla mitä sieltä tulee, Toivonen kuvaili torjuntaansa.

Edessä pelanneen joukkueen peliä Toivonen kehui täysipainoiseksi.

— Hyvää puolustamista, eikä siinä kaverilla hirveästi hyviä paikkoja ollut.

Kaikki kolme matkapeliään voittanut SaPKo on tällä hetkellä Mestiksen paras vierasjoukkue.

— Ei sillä ole merkitystä pelataanko kotona vai vieraissa. Hyvä, että vieraskentällä kulkee.

Lauantaina kotihallissa on vuorossa kärkikamppailu kun KeuPa Keuruulta tulee kylään. Pitkä kotimatka Kokkolasta sujuu Toivosen mukaan koiranunta nukkuen ja korttia pelaten.

— Minä olen niissä ringeissä lähinnä katsojan roolissa, veskari naurahti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.