KiPa taisteli tiensä voittoon kotiutuslyöntikisassa Kiteen Rantakentällä

Kiteen Pallolle taisteluvoitto pitkäksi venyneestä kotiottelusta.

Otto Ponto

Kiteen Pallo kohtaa seuraavaksi Kempeleen Kirin Kiteen Rantakentällä tiistaina. Arkistokuva.
Kiteen Pallo kohtaa seuraavaksi Kempeleen Kirin Kiteen Rantakentällä tiistaina. Arkistokuva.

Kiteen Pallo päihitti Kankaanpään Mailan pitkässä ja tiukassa ottelussa Kiteen Rantakentällä. Pitkäksi venähtänyt ottelu päättyi viimein kotiutuslyöntikilpailussa kotijoukkueen voittoon lukemin 2 —1 (4—5, 7—5, 1—1, 5—4).

Ensimmäinen jakso oli tasaista taistelua joukkueiden kesken. Valentin Ikonen avasi KiPan pistetilin, ja Ville Liukku vastasi jakson kahdesta muusta kotiutuksesta. Harhaheitto kasvatti KiPan jakson juoksujen määrän neljään.

Joona Anttila ratkaisi ensimmäisen jakson Kankaanpään voitoksi kotiuttaessaan neljännen aloittavassa Kari Kellokosken. KiPa ei saanut kirittyä lopettavassa kiinni, joten ensimmäinen jakso meni Kankaanpäälle juoksuin 4—5.

Toisen jakson KiPan ensimmäisestä kotiutuksesta vastasi Hannes Pekkinen. Myös Liukku ja Sami Mikkolanaho onnistuivat jakson aikana kotiutuksissa, mutta koko ottelun pistetilin avannut Ikonen oli toisessa jaksossa suorastaan liekeissä lyödessään kolme kotiutusta sekä kunnarin.

Kankaanpään joukkue sai toisen jakson aikana kasaan viisi juoksua, mutta se ei riittänyt KiPan jakson aikana kerryttämän seitsemän juoksun voittamiseen.

Supervuoro jäi lyhyeksi tasapeliksi Kankaanpään Anttilan kotiuttaman juoksun ja KiPan harhaheitosta ansaitseman juoksun siivittämänä.

Kotiutuslyöntikisa sen sijaan venyi pitkäksi kamppailuksi. Tilanne oli 4—4, kun Pekkisen Elmeri Purmosen kotiutus ratkaisi ottelun viimein KiPan voittoon.

Kiteen Pallo kohtaa seuraavaksi Kempeleen Kirin Kiteen Rantakentällä tiistaina kello 18.