Nihkeästi käynnistynyt East Volleyn syyskausi päättyi häviöön — ”Tappio on aina tappio, mutta ei nyt mikään huono fiilis ole”

East Volley päätti syyskautensa lentopallon miesten 1-sarjassa 1—3-tappioon pistein 25—19, 22—25, 19—25, 19—25 Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkuetta vastaan.

Soila Puurtinen

Kuortaneen Sebastián Pozo Hernández (numero 6) oli lauantaina East Volleylle vaikea pideltävä. Hän iski ottelussa 17 pistettä.
Kuortaneen Sebastián Pozo Hernández (numero 6) oli lauantaina East Volleylle vaikea pideltävä. Hän iski ottelussa 17 pistettä.

Erinomainen ensimmäinen erä ei riittänyt siivittämään East Volleyta voittoon Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueesta lauantaina Savonlinnan liikuntahallilla. Joukkue päätti syyskautensa lentopallon miesten 1-sarjassa 1—3-tappioon pistein 25—19, 22—25, 19—25, 19—25.

Savonlinnalaiset aloittivat ottelun terävästi, ja veivät avauserän varmoilla suorituksilla.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta Kuortaneen tulevaisuuden lupaukset paransivat otteitaan kotijoukkuetta enemmän. East Volley kipusi tasoihin vielä 17 pisteessä, mutta sitten Kuortaneen lauantain tehokkain (17 pistettä) Sebastián Pozo Hernández iski vieraille erävoittoon riittävän kaulan.

Kahdessa viimeisessä erässä savonlinnalaisjoukkue onnistui haastamaan Kuortanetta vain erien aluissa.

East Volleyn valmentajan Antti Pölösen mukaan etukäteen oli tiedossa, että vastaan asettuu kovatasoinen ja pitkä joukkue.

— Tiesimme kuitenkin, että meillä on mahdollisuudet voittaa. Meillä oli tiedossa mistä heidän hyökkäyksensä tulevat, mutta emme saaneet käytäntöön sitä, mistä olimme puhuneet ennen peliä, hän harmitteli.

Soila Puurtinen

19352267.jpg

Myös Pölösen mukaan joukkueen ensimmäinen erä oli hyvä, mutta sen jälkeen Kuortane otti ottelussa ohjat.

— Ensimmäisessä erässä emme tehneet juurikaan hyökkäysvirheitä ja pelasimme varmasti. Mutta sitten meidän oma peli vähän pehmeni, ja vastustaja pääsi pyörittämään aika rauhassa. Emme saaneet heidän hyökkääjiään kiinni oikein missään vaiheessa peliä etenkään nelospaikalta, hän jatkoi.

— Vastustaja kyllä hyökkäsi ja puolusti tänään hyvin.

Ensimmäisen erän voiton myötä joukkue pääsi edes jokseenkin hyvillä mielin viettämään ansaittua saunailtaa sekä joulutaukoa.

— Tappio on aina tappio, mutta ei nyt mikään huono fiilis ole. Tiesimme, että hyvä joukkue on vastassa, Pölönen pohti.

East Volley keräsi syyskauden aikana yhteensä 13 pistettä. Joukkue napsi neljä voittoa ja taipui tappioon kuudesti.

Pölösen mukaan ensimmäinen kausi 1-sarjassa käynnistyi nihkeästi, mutta peli on mennyt kokoajan parempaan suuntaan.

Soila Puurtinen

19352253.jpg

— Hommat eivät lähteneet alussa pyörimään. Ehkä valmistautuminen ensimmäisiin peleihin ei ollut niin hyvä, kun olisi pitänyt olla. Pelasimme kovia treenipelejä, mutta otimme niistä kaikista tappiot. Meillä ei ollut voittamisen kulttuuria alla oikeastaan ollenkaan ennen sarjaa, hän pohti.

Joukkue on kuitenkin petrannut pitkin syksyä, joten kevätkaudella joukkueelta voi odottaa mitä vain.

— Pikku hiljaa tekeminen on mennyt kevättä kohti parempaa suuntaan. Meillähän on kuitenkin mahdollisuudet vaikka mihin vielä, Pölönen ennakoi.

East Volley palaa joulutauolta 5. tammikuuta vierasottelulla VaLePaa vastaan.

Soila Puurtinen

19352255.jpg