Savonlinnan Riennolle kolme mitalia yleisurheilun nuorten SM-kisoista

Arttu Härkönen uusi moukarimestaruutensa, Eevi-Inkeri Tossavainen käveli ja Severi Niittymäki seiväshyppäsi SM-hopealle

Sakari Kekki

Severi Niittymäen tyylinäyte seipäässä.
Severi Niittymäen tyylinäyte seipäässä.

Savonlinnan Riennon Severi Niittymäki taivutti 17-vuotiaiden seiväshopeaa Espoossa. Niittymäki oli ylivoimaisen Jami Siiran (465) takana paras muusta neljän hyppääjän tasaisesta joukosta uusin ennätyslukemin 415.

— Teknisesti oli hyviä hyppyjä siihen nähden kuinka kesä on mennyt, nilkkansa juuri kilpailukauden alla pyöräyttänyt Niittymäki iloitsi.

— Kaikki seipäät olivat tässä kisassa uusia, koska en ollut päässyt niitä vielä testaamaan. Viimeiset treenit menivät hyvin, joten olin luottavainen, että joku 420 voisi ainakin mennä. Tyytyväinen pitää olla sijoitukseen. Se oli ihan maksimi tästä kisasta, vasta heinäkuun lopulla kilpailukautensa avannut Niittymäki tunnusti.

Sakari Kekki

Riennon Niko Mutikainen (326) pinkoi satasella neljänneksi.

Niko Mutikaisen ja Niina Karttusen kohtalona oli nelossijat 100 metrin loppukilpailuissa.

Mutikainen taipui neljänneksi vain tuhannesosien erolla 17-vuotiaiden finaalissa. Mutikainen sai päivän kolmannessa juoksussa saman ajan 11,32 kuin kolmanneksi sijoittunut Juuso Peltola.

Sakari Kekki

Riennon Niina Karttusen (159) vauhti riitti neljänneksi.

Karttunen juoksi 16-vuotiaiden tyttöjen finaalissa kovassa vastatuulessa 12,71. Pronssi vietiin tuloksella 12,64. Karttuselle nelossija oli SM-tasolla jo kauden kolmas, sillä talvella Karttunen oli neljäs sekä SM-hallien 60 metrillä että 60 metrin aidoissa.

Elina Rönkkö oli 17-vuotiaiden välierissä 13:s. Rönkkö kellotti ajakseen 12,92.

Neea Käyhkö ja Milla Pirkkalainen ponnistivat 16-vuotiaiden pituuskarsinnasta tiensä lauantain finaaliin.

Lankun takaa ensimmäisellään yli karsintarajan ja oman ennätyksensä ponnistanut Käyhkö merkkautti tuloksen 5,33 ja Pirkkalainen 5,17 sijoitusten ollessa viides ja kuudes. Kerimäen Urheilijoiden Janina Laine oli 19:s lukemin 4,79.

Riennon Ella Kainulainen selviytyi aikavertailun kautta 16-vuotiaiden 800 metrin loppukilpailuun. Kainulainen oli alkuerien kahdeksas ajalla 2.28,00.

Sulkavan Urheilijoiden Elias Lyytinen oli 12:s 17-vuotiaiden 800 metrin alkuerissä. Lyytinen alitti ensimmäistä kertaa 2.10:n rajan kellottaen loppuajakseen 2.09,86.

Arttu Härkösen hymy oli herkässä SM-kullan jälkeen.

Riennon Arttu Härkönen voitti perjantaina 15-vuotiaiden moukarinheiton Suomen mestaruuden lukemin 59,88. Voittomarginaali oli yli kolme metriä. Härkönen oli hallitseva mestari.

— Sain hyviä heittoja. Ekalla meni melkein se 60 metriä ja sitten yksi heitto myöhemmin oli 65-metrinen, mutta meni niukasti sektorista yli, Härkönen kertoi.

Härkönen kärsi talvella selkävammasta, mikä aiheutti useamman kuukauden heittotauon.

— Selkä ei vaivaa enää. Alkukaudesta oli haastavampi heittää, kun tekniikka ei oikein mitenkään ottanut toimiakseen tauon jälkeen, viime kesänä 64,81 pyöräyttänyt Härkönen selvitti.

Eevi-Inkeri Tossavainen ja kävelty SM-hopea.

Riennon Eevi-Inkeri Tossavainen käveli hopeaa 15-vuotiaiden 3000 metrillä uudella ennätyksellään 15.02,14. Tossavaisen kävelyharjoittelu on ollut polvivaivojen ja päälajin hiihdon myötä minimissään harjoituskaudella.

— Olihan se aika kauheaa, kun oli +32 ja aurinko paistoi suoraan. 2500 metriin jaksoin jotenkuten voittajan vauhdissa, mutta en pystynyt enää vastaamaan, kun hän kiristi vauhtia. Ennen tätä on ollut kaksi kisaa ja viisi kävelyharjoitusta, joten ei kai oikein muuta voi olla kuin tyytyväinen, estekisan polvikipujen vuoksi keskeyttänyt Tossavainen tunnusti.

Miska Käyhkö juoksi seiskasijan 15-vuotiaiden 300 metrin aidoissa ajalla 42,61.
Iida-Emilia Kaiponen oli 14:s ja Erin Kainulainen 15:s 14-vuotiaiden 1500 metrin esteissä lukemin 5.56,11 ja 6.05,48.

Parikkalan Urheilijoiden Tara Saikkonen heitti 15-vuotiaiden keihään neljänneksi tuloksella 47,70. Seurakaveri Henna Pirinen oli yhdeksäs ennätyksellään 37,49 varmistaen PaU:lle parikilpailun voiton.