Varttisen veljekset vastakkain illan Heimosodassa – Aleksi esiintyy ensimmäisen kerran pässipaidassa Talvisalossa ja Matias kantaa Jokipoikien kultaista kypärää

Sekä SaPKo että Jokipojat ovat olleet viime aikoina hyvässä vireessä. Joensuulaiset ovat neljän ottelun voittoputkessa ja kymmenen ottelun kuntopuntarissa Mestiksen kärkeä. SaPKo puolestaan on voittanut neljä viidestä viimeisestä ottelustaan.

Timo Seppäläinen

SaPKo on Aleksi Varttiselle kolmas joukkue tällä kaudella.
SaPKo on Aleksi Varttiselle kolmas joukkue tällä kaudella.

Puolustaja Aleksi Varttinen vetää tänä iltana ensimmäisen kerran pässipaidan ylleen Talvisalossa, kun SaPKo kohtaa Mestiksessä Jokipojat.

Itäsuomalaisten naapurusten kamppailuun on viime vuosina yritetty saada lisäpontta markkinoimalla sitä Heimosodan nimellä.

– Mää en tunne joukkueiden yhteistä historiaa. Uskon kuitenkin, että illalla nähdään kovatasoinen jääkiekko-ottelu. Joukkueet ovat samoissa pisteissäkin, Varttinen sanoo.

Eurassa syntynyt Panelian Raikkaan kasvatti aloitti kautensa Porin Ässien liigajoukkueessa, mutta haki peliaikaa Mestiksestä ja Kajaanin Hokista kuuden ottelun verran ennen joulua.

Lauantaina on edessä toinen ottelu SaPKossa. Joukkueesta toiseen hyppiminen ei ole ongelma 22-vuotiaalle puolustajalle.

– Tärkeintä on, että pääsen pelaamaan. Yleensä joukkueisiin pääsee sisään muutamassa päivässä.

SaPKossa Varttisella on paljon tuttuja pelaajia. Muun muassa ässä-taustaiset Juuso Walli, Henri Keskilohko ja Tommi Laakso.

Illan ottelussa nähdään kaksi Varttista, kun Aleksin isoveli Matias hyökkää ärjypaidassa.

– Kaksi kertaa ollaan jo tällä kaudella vastakkain pelattu. Ei sitä kaukalossa huomaa kuka vastaan tulee.

Matiaksen huomaa tällä hetkellä normaalia helpommin, sillä hänellä on Jokipoikien parhaana pelaajana kultainen kypärä. 34 ottelussa laitahyökkääjä on tehnyt tehot 15+19.

– Ja huomaahan sen pienestä koosta, 178-senttinen Aleksi kuvailee hymyillen yhdeksän senttiä lyhyempää veljeään.

Varttisen visiitti joulukuussa Talvisalossa Hokki-paidassa päättyi ennen aikojaan, kun hän sai pelirangaistuksen taklattuaan Matias Lainiota.

– Siinä kävi huono tuuri. Se oli enemmän yhteentörmäys kuin taklaus, mutta jääkiekossa sattuu ja tapahtuu. Tapauksesta ei ole kopissa oikeastaan edes puhuttu.

SaPKosta Varttisella oli käsitys perinteikkäästä seurasta, joka on viime vuosina menestynyt hyvin.

– Mitään huonoa en ole keneltäkään kuullut. Täällä treenataan hyvin ja pelit kulkee.

Sekä SaPKo että Jokipojat ovat olleet viime aikoina hyvässä vireessä. Joensuulaiset ovat neljän ottelun voittoputkessa ja kymmenen ottelun kuntopuntarissa Mestiksen kärkeä.

SaPKo puolestaan on voittanut neljä viidestä viimeisestä ottelustaan.

Kummallakin on 59 pistettä 35 ottelusta ja kamppailu pudotuspelien kotiedusta käy kiivaana.

SaPKon kokoonpanosta pois on puolustaja Vili Laitinen, joka lähti pikakomennuksella Tallinnaan, missä Lukko kohtaa liigaottelussa Pelicansin.

Keskiviikon Hokki-ottelun huilannut Bernard Isiguzo puolestaan on parantunut flunssastaan pelikuntoon.