Savonlinnan Hiihtoseuran Maija Tiainen iloitsi neljännestä sijastaan –  "Meni paljon paremmin kuin odotin"

SHS:n Eevi-Inkeri Tossavainen lähti hakemaan ensimmäistä distanssimatkan SM-mitaliaan, mutta joutui tyytymään seitsemänteen sijaan.

Sakari Kekki

Savonlinnan Hiihtoseuran Maija Tiaista valmentaa Ari-Pekka Pöyhönen.
Savonlinnan Hiihtoseuran Maija Tiaista valmentaa Ari-Pekka Pöyhönen.

Savonlinnan Hiihtoseuralle lauantaina sprinttiviestikultaa voittaneiden Eevi-Inkeri Tossavaisen ja Maija Tiaisen suoritukset olivat sunnuntain henkilökohtaisilla matkoilla erivireisiä. Tiainen iloitsi neljännestä sijasta ja Tossavainen pettyi jäätyään seitsemänneksi.

Tiainen oli iloisesti yllättynyt omasta menostaan 18-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähtökilpailussa. Nousujohteinen suoritus ja neljäs sija toivat hymyn SHS:n hiihtäjän huulille.

– Meni paljon paremmin kuin odotin. Ei se parhaalta mahdolliselta tuntunut, mutta kun kuulin hyviä väliaikoja, sain siitä voimia. Tykkäsin radasta todella paljon, Tiainen kuvaili.

Mitali jäi kerimäkeläiseltä reilun puolen minuutin päähän. Vaikka ero kärkikolmikkoon oli selkeä, sai Tiainen uskoa siihen, että loppukaudesta meno voi vielä parantua.

– Kyllä tämä antoi itseluottamusta jatkoon, Tiainen hymyili.

Sakari Kekki

Eevi-Inkeri Tossavaisen meno ei sunnuntaina ollut sitä mitä hiihtäjä lähti hakemaan.
Eevi-Inkeri Tossavaisen meno ei sunnuntaina ollut sitä mitä hiihtäjä lähti hakemaan.

Tossavainen lähti hakemaan sunnuntaina ensimmäistä distanssimatkan SM-mitaliaan. Meno kuitenkin hyytyi Laajavuoren pehmeisiin latuihin ja koviin nousuihin.

– Ei ollut huippua tänään. Olisin kaivannut enemmän tasatyöntöpätkiä, jotta olisin voinut käyttää vahvuuksiani paremmin, pettynyt Tossavainen pohti.

Tossavainen jäi perinteisen hiihtotavan kilpailussa voittaja Fanny Kukonlehdosta 1.17 ja mitalista vajaan minuutin.

– Vielä täytyy jatkaa harjoittelua, että pääsee mitalivauhtiin muillakin matkoilla kuin sprintissä, Vuokatissa lukiota käyvä Tossavainen totesi.

Savonlinnan Hiihtoseuralla oli hyvä edustus 18-vuotiaiden sarjassa. Helmiina Lantta hiihti 14:nneksi ja Vilma Pylkkänen 29:nneksi.

Sakari Kekki

Arttu Turtiainen lähti ladulle liian ahnaasti.
Arttu Turtiainen lähti ladulle liian ahnaasti.

Kerimäen Urheilijoiden Arttu Turtiaiselta odotettiin 18-vuotiaissa miehissä sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Turtiaisen vauhdinjako ei kuitenkaan onnistunut ja mies sijoittui 16:nneksi.

– Aloitin aivan liian kovaa ja hyydyin jo puolimatkan jälkeen selvästi. Tulos jäi alle sen mitä odotin, Turtiainen totesi.

20-vuotiaiden naisten 15 kilometrillä Rantasalmen Urheilijoiden Niina Vänskä sijoittui 21:nneksi. Saman seuran Ville Huuskonen hiihti 17-vuotiaiden 15 kilometrillä sijalle 54.

17-vuotisten naisten kymmenellä kilometrillä Savonlinnan Hiihtoseuran Lotta Kairikko oli 21:s ja Kiia Karttunen 44:s.

Eteläsavolaisittain sunnuntain paras suoritus oli Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärän SM-hopea 23-vuotiaiden naisten 15 kilometrillä.