SaPKolle kylmää kyytiä Imatralla — Toisen erän maalikimara ratkaisi pisteet Ketterälle

Ketterä oli keskiviikkona tyly isäntä SaPKolle Imatralla. Se ratkaisi ottelun iskemällä toisessa erässä kaksi maalia vajaassa kahdessa minuutissa.

Soila Puurtinen

SaPKolle kylmää kyytiä Imatralla — Toisen erän maalikimara ratkaisi pisteet Ketterälle

SaPKon vierailu Imatralla päättyi tylyyn 5—2-tappioon Ketterälle keskiviikkona.

Kotijoukkue ratkaisi ottelun toisessa erässä. SaPKo nousi erässä kolmen maalin takaa-ajoasemasta maalin päähän, mutta Ketterä vastasi välittömästi niin ikään kahdella maalilla. Loppulukemat 5—2 iski Valtteri Lipiäinen.

Ottelun avauserässä molempien joukkueiden maalivahdit ottivat näkyvää roolia.

Savonlinnalaiset aloittivat ottelun väkevästi luoden useita hyökkäyksiä Ketterän päätyyn. Joukkue pääsi kokeilemaan imatralaisten maalilla ottelussa torjunutta SaiPa-lainaa Niclas Westerholmia erässä 12 vedon verran, mutta nuori maalivahti veti kerta toisensa jälkeen pidemmän korren. Kaikkiaan Westerholmille merkattiin otteluun hurjat 37 torjuntaa.

Myös SaPKon maalilla vuorossa ollut Nico Vikstén pääsi otteluun hyvin mukaan, vaikka joutui erässä kaivamaan kiekon kerran selkänsä takaa. Ketterä-puolustaja Aku Alho veto luiskahti Viksténin längistä maaliviivalle, ja puolustaja suti kiekon verkkoon.

Toisessa erässä maalihanat aukenivat kuitenkin tosissaan, kun erässä nähtiin kuusi täysosumaa. Vikstén torjui heti erän alussa Ketterän Valtteri Lipiäisen rangaistuslaukauksen, mutta joutui antautumaan sen jälkeen neljästi.

Ketterä repi äkkiä johtonsa kolmeen maaliin, kun ensiksi Jukuri-laina Joona Jääskeläinen osui ylivoimalla, ja pian sen jälkeen Aku Kestilän matala veto alivoimalla upposi tolpan kautta SaPKo-maaliin.

Pässipaidat nousivat maalin päähän Eetu Anderssonin sekä Teemu Lämsän ylivoimamaaleilla, mutta sitten kotijoukkue karkasi jälleen. Toiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 5—2-johdossa, kun Jääskeläinen ja Lipiäinen kaunistelivat numeroita.

Koko alkukauden kateissa kirivaihe uupui SaPKon peleistä jälleen päätöserässä.

Savonlinnalaiset hallitsivat kiekkoa, mutta Ketterä sai pidettyä vierailijat poissa pahimmilta maalipaikoilta. SaPKolle tarjottiin useampikin tilaisuus kavennukseen ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen jäi tehottomaksi.

Ottelun lopussa tunteet kuumenivat ja kentällä nähtiin useampi torikokous.

Muokattu 22.32: Lisätty maalikooste sekä lehdistötilaisuus.