Boxing Night Olavinlinna odottaa päätöksiä ylemmiltä tahoilta ennen lopullisia ratkaisuja – "Kädet ovat tällä hetkellä pystyssä"

Boxing Nightin lipunmyyntiä ei ole aloitettu, koska vielä ei tiedetä, voiko tapahtumaa järjestää.

Olavinlinna Boxing Night on järjestetty seitsemänä edellisenä kesänä. Lavalla on nähty nyrkkeilyn huippunimiä, kuten Edis Tatli (vas.).
Olavinlinna Boxing Night on järjestetty seitsemänä edellisenä kesänä. Lavalla on nähty nyrkkeilyn huippunimiä, kuten Edis Tatli (vas.).

Nyrkkeilytapahtuma Boxing Night Olavinlinna odottaa vielä tietoa elokuun mahdollisista yleisötapahtumarajoituksista. Tapahtuma on tarkoitus järjestää 8. elokuuta.

Boxing Nightin lipunmyyntiä ei ole pystytty aloittamaan, koska vielä ei tiedetä, voiko tapahtuman järjestää. Hallitus on kieltänyt 500 henkilön tapahtumien järjestämisen heinäkuun loppuun saakka, ja tilannetta arvioidaan seuraavan kerran kesäkuun lopulla.

– Kädet ovat tällä hetkellä pystyssä. Levollisin mielin odotamme seuraavia päätöksiä, joihin on sitten tyydyttävä, Boxing Night Olavinlinnan järjestäjä Pasi Pekkonen kertoo.

Nyrkkeilytapahtuman etkoille 7. elokuuta on tulossa esiintymään Apocalyptica, jonka keikka on myyty jo lähes loppuun.

Pekkonen kertoo, että ilmassa on useita suuria kysymysmerkkejä molempien tapahtumien osalta.

– Vielä ei tiedä, onko esimerkiksi ulkomaalaisottelijoiden karenssit voimassa, vai voivatko he tulla tänne työkomennukselle, kuten ulkomaalaiset työntekijät. Silloin he olisivat maassa olo aikansa karanteenissa, mutta kävisivät tekemässä oman työsuoritteensa eli ottelemassa, ja lähtisivät pois.

– Toinen ongelma on Olavinlinna. Museovirasto ei ole vielä kertonut, voiko näin suurta tapahtumaa järjestää, ja onko tulossa erillisjärjestelyitä, kuten vain joka toisen penkin käyttö.

Jos viranomaisilta tulee päätös, että tapahtuma on turvallista järjestää, niin silloin se tapahtuu. — Pasi Pekkonen

Pekkonen pitää tapahtuman kohtalon takarajapäivänä 6. heinäkuuta, jolloin hänen tulee varmistaa Apocalyptican esiintyminen.

Hän toivookin, että hallitus antaisi jo hyvissä ajoin kesäkuun lopulla tietoa yleisötapahtumien tulevaisuudesta.

– Jos viranomaisilta tulee päätös, että tapahtuma on turvallista järjestää, niin silloin se tapahtuu.

Mahdolliset poikkeusjärjestelyt ovat kuitenkin tuomassa oman haasteensa.

– Menemme jo nyt äärirajoilla tapahtuman järjestämisen suhteen, ja poikkeusjärjestelyt toisivat huomattavasti lisää työtä.

Kyselyitä tapahtumien järjestämisestä on kuitenkin tullut siinä määrin, että Pekkonen on valmis ottamaan riskin.

– Jos kesäkuun lopussa tulee tieto, että tapahtuma voidaan järjestää, ja lipunmyynti lähtisi käyntiin niin hyvin, että sali saataisiin täyteen, niin kyllä tapahtuma järjestetään. On tähän niin paljon aikaa ja rahaa jo nyt uhrattu.

– Ihan älytön hässäkkä on tulossa joka tapauksessa, hän harmittelee.