Suomelle toinen perättäinen salibandyn MM-kulta — Rakas naapuri kaatui finaalissa 6—3

AOP/Michal Kamaryt

Suomi juhli Prahassa sunnuntaina toista perättäistä MM-kultaa. Edellinen mestaruus tuli kaksi vuotta sitten Riikassa. 2020 kisat pidetään Suomessa.
Suomi juhli Prahassa sunnuntaina toista perättäistä MM-kultaa. Edellinen mestaruus tuli kaksi vuotta sitten Riikassa. 2020 kisat pidetään Suomessa.

Suomi on salibandyn miesten maailmanmestari 2018. Suomi kukisti Prahassa pelatussa MM-finaalissa Ruotsin lukemin 6—3. Mestaruus oli Suomelle toinen peräkkäinen, ja kuudesta viime MM-finaalista Suomi on voittanut peräti neljä.

MM-kisoissa Suomea on vaikea pitää enää haastajana, vaikka päävalmentaja Petteri Nykky on ajatusta pikkuveljen roolista vaalinutkin.

Suomen joukkueen avainpelaajat ovat päinvastoin vielä sen verran nuoria, että vuoden 2020 kotikisoihin Suomi lähtee väistämättä ennakkosuosikkina riippumatta päävalmentajan linjauksista.

— Annettiin pojille mahdollisuus nauttia, ja he käyttivät sen hyväkseen, Nykky sanoi naama peruslukemilla Ylen haastattelussa vain minuutteja MM-kullan ratkeamisen jälkeen.

MM-finaalin alku oli Suomelle suopea, sillä sirkus olisi voinut lähteä käyntiin toisinkin.

Kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen Eero Kosonen otti ensimmäisen paraatipelatuksensa, kun Suomen puolustus nukahti ja Ruotsi rakensi omasta kulmasta kahdella pitkällä syötöllä avopaikan Albin Sjögrenille.

Minuuttia myöhemmin Suomi puolestaan sai lahjan. Juha Kivilehdon laukaus lähti kyllä suoraan syötöstä, mutta olisi mennyt niukasti ohitse. Ruotsin maalivahti Johan Rehn pani kätensä läpiin ja imuroi pallon maaliin.

Toisessa erässä Suomi puolusti tiiviimmin. Ruotsin asema oli käydä jo tukalaksi, kun tutkapari Ville LastikkaPeter Kotilainen esitteli osaamistaan.

Lastikka ajoitti taas syöttönsä taitavasti, ja Kotilainen antoi laukauksensa puhua. Ruotsin maalivahti Johan Rehn oli suurin piirtein vielä etutolpalla, kun pallo oli jo maalissa.

Ruotsi kuittasi kuitenkin nopeasti Kotilaisen jäähyn aikana. Alexander Galante Carlströmin laukaus painui etukulmasta maaliin ja tilanne oli 1—2.

Kolmannen erän alussa Ruotsi sai ansaitsemansa tasoituksen vaarattomasta tilanteesta. Alexander Rudd anasti helposti Lauri Stenforsilta pallon ja laukoi hillittömän lämärin mailan rystypuolella Suomen maalin etukulmaan. Tilanne 2—2, ja Suomi oli hukannut kahden maalin johtonsa.

Suomi tarvitsi takaiskun herätäkseen, ja ajassa 46.21 tuuletti taas Juha Kivilehto. Suomi painoi Ruotsin minuutin päästä siltaan: Peter Kotilaisen armoton kääntölaukaus painui maaliin.

Tämän jälkeen moni ruotsalaisfani jo luovutti. Nico Salon painava laukaus vei Suomen jo 5—2-johtoon, kun peliä oli jäljellä enää kymmenen minuuttia.

Ajassa 55.25 Alexander Rudd kavensi vielä rangaistuslaukauksesta, mutta siihen Ruotsin kiri tyssäsi.

Juttu kokonaisuudessaan HS.fi:ssä.

Uusimmat uutiset