Hokki pyyhälsi SaPKon ohi päätöserässä sarjajohtajan röyhkeydellä

Maalivahti Roni Sairanen oli pikkupässien maalilla erinomainen Nuorten Mestiksen vauhdikkaassa kamppailussa.

Timo Seppäläinen

Miikka Hakala vei SaPKon toisen erän alussa 2-0-johtoon.
Miikka Hakala vei SaPKon toisen erän alussa 2-0-johtoon.

SaPKo taisteli, sinnitteli ja puolusti päätöserässä uhrautuvasti erinomaisessti pelanneen maalivahti Roni Sairasen johdolla, mutta ei lopulta mahtanut paremmalleen mitään.
Nuorten Mestiksessä pelkkiä voittoja alkukaudella napsineen Kajaanin Hokin tili ei tahriintunut Talvisalossakaan, vaan neljäs täysi pistepotti kirjattiin maalein 2—5 (1—0, 1—1, 0—4).
Mika Himanen ja Miikka Hakala veivät kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle, mutta päätöserään lähdettiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa.
Johtoa puolustaessaan SaPKo joutui melkoiseen myllytykseen, mutta Sairanen napsi kaikki mahdoliset kiekot kiinni jo toivottomilta näyttäneistä tilanteistakin.

Loppuun asti ei kotijoukkueen jänne kuitenkaan riittänyt. Lukuisat jäähyt söivät myös energiaa.
Hokki tuli tasoihin viisi ja puoli minuuttia ennen loppua, kun laukaus muutti suuntaa SaPKo-pelaajasta. Sairasen maagisuus ei enää riittänyt torjumaan onnenkantamoista.
Ote kirposi lopullisesti, kun SaPKo otti viimeisen viiden minuutin aikana kaksi turhaa jäähyä väkivaltaisuudesta. Kahden miehen ylivoiman SaPKo sai tapettua, mutta kun SaPKo sai toisen jäähyilijän kentälle nähtiin ottelun 2—3-voitto-osuma kolme minuuttia ennen loppua.
Kahdeksan sekuntia myöhemmin kiekko oli taas tilanteessa illan ainoan virheensä tehneen Sairasen selän takana. Loppulukemat Hokki iski tyhjään SaPKo-maaliin.
Sairanen torjui peräti 46 kertaa, kun Hokki-vahti Lari Kukkohovi puuttui peliin 19 kertaa.

SaPKon valmentaja Juho Nykänen jäi jäähallille purkamaan peliä tuoreeltaan videoiden ääreen.
- Parempi tehdä tämä homma heti, kuin mennä kotiin kiukuttelemaan.
Valmentaja oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin kahdessa ensimmäisessä erässä.
- Ehkä meillä jalka oli hieman raskaampi kuin Hokilla, mutta yleisilme oli hyvä ja peli muuten kohdallaan.
Kolmas erä sen sijaan ei tyydyttänyt Nykästä muuten kuin maalivahtipelin osalta.
- Siinä meillä tuli ongelmia. Pitäisi pystyä pelaamaan samalla tavalla oli tilanne taululla mikä tahansa. Nyt joukkue ei uskaltanut pelata, vaan mailaa ruvettiin puristamaan ja tunnekin meni vähän yli, viittasi Nykänen pariin turhaan jäähyyn.
- Nämä tällaiset ovat uuden joukkueen kasvukipuja ja niissä meillä on iso jumppaaminen. Liian kauan ei asioiden oppiminen voi viedä.
Ensi lauantaina SaPKon matkustaa Iisalmeen IPK:n vieraaksi ja sunnuntaina Talvisaloon tulee Vierumäki United.

Jarmo Pesonen

Jarmo Pesonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.