MTV Sport: SM-liigan karsinnat saattavat tehdä paluun

MTV Sport uutisoi tiistaina, että liigakarsinnat saattavat palata kaudella 2018—19.

Tuija Pauhu

Edellinen Mestis-kausi päättyi SaPKon juhliin. Kaudella 2018—19 mestaruusjuhlat voivat tarkoittaa myös liigakarsintaan pääsyä.
Edellinen Mestis-kausi päättyi SaPKon juhliin. Kaudella 2018—19 mestaruusjuhlat voivat tarkoittaa myös liigakarsintaan pääsyä.

MTV Sport kertoi tiistaina, että liigakarsinnat saattavat palata kaudella 2018—19.

Jääkiekkoliitto ja Liiga aloittavat joulukuussa neuvottelut uudesta yhteistyösopimuksessa. Siihen kuuluu sarjajärjestelmien määritteleminen, ja sen myötä pöydälle nousee myös keskustelu SM-liigan mahdollisesta avaamista.

MTV Sportin haastatteleman Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen mukaan liigaseurat eivät ole tyrmänneet uusien joukkueiden mukaantuloa sarjaan.

– Kävimme keväällä osakaskokouksessa keskustelua, jossa yhteinen ja hyvin yksimielinen lähtötilanne oli se, että mieluummin näkisimme joukkuemäärän supistuvan kuin kasvavan, Hiltunen kommentoi.

– Sellaista keskustelua ei kuitenkaan käyty, että lähdetäänkö aktiivisesti vähentämään joukkueita, mutta tulkitsin sen niin, ettei ole ainakaan kovin suurta halukkuutta lähteä lisäämään määrää, hän kuitenkin jatkaa.

Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vahvistaa kummankin osapuolen haluavan pienentää Mestiksen ja Liigan välistä kuilua.

– Jos pääsemme aikaisemmin (ennen kauden loppua) sopimukseen, mikä tällä hetkellä on molempien osapuolten tavoite, niin silloin muutokset ovat mahdollisia jo kaudelle 2018–19. Nyt on kuitenkin liian aikaista spekuloida, miten neuvotteluissa käy, hän kommentoi.

Edellisen kerran liigakarsintoja pelattiin keväällä 2013. Tuolloin Ilves piti paikkansa korkeammalla sarjatasolla kukistamalla Jukurit 4—1.

Kaisaliisa Kontiainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.