Exuberance palasi parin kuukauden tauolta vakuuttavasti — Tuli-Karkelon ja Tapio Kukkosen kisaura päättyi nelossijaan

Hannolanpellossa kaikkiaan seitsemässä lähdössä ohjastanut Markus Dahlström sanoi hellekesän aiheuttaneen jonkin verran muutoksia tallirutiineihin.

Timo Seppäläinen

Piispalan Tuiskun vauhdikas meno päättyi liian pitkään laukkaan.
Piispalan Tuiskun vauhdikas meno päättyi liian pitkään laukkaan.

Hannolanpellossa kaikkiaan seitsemässä lähdössä ohjastanut Markus Dahlström sanoi hellekesän aiheuttaneen jonkin verran muutoksia tallirutiineihin.

— Treenit on tehty aikaisin aamulla. Kuumimpaan aikaan hevosia on pidetty tallissa varjossa. Joitakin asioita on muutettu, mutta hyvin on selvitty. Kun helle on kestänyt pitkään, niin hevosetkin ovat alkaneet jo tottua siihen.

Kuudennessa lähdössä Dahlström juoksutti radalle yli kaksi kuukautta kilpailematta olleen Exuberancen. Kuusivuotias lämminveriruuna oli sivussa hengitystietulehduksen vuoksi, mutta palasi tyylillä napaten vuoden kuudennen voittonsa.

— Rauhallinen lähtö ja reipas lopetus. Hevosesta oli hyvä tunne ennen starttia. Se parani nopeasti taudistaan ja on päästy hyvin treenaamaan. Lähtö oli todella tasokas, eikä missään nimessä etukäteen taputeltu, kuvaili Dahlström lämminveristen 2040 metrin ryhmäajoa.

Talli Elämänilon ylpeyden seuraava startti ei vielä ole tiedossa.

— Yritetään ajella 76-raveja ja pyritään 2—3 viikon välein kilpailemaan. Jos hevonen vaan pysyy terveenä, niin se pärjää jonkin aikaa hyvin ilman että sen tarvitsee edes kehittyä. Exuberance on monipuolinen hevonen. Starttinopeakin nykyisin.

Paikallista menestystä tuli myös neljännessä lähdössä, kun Arto Laaksonen ohjasti parikkalalaisen Heimo Mäkeläisen omistaman Nuga Rolsin ykköseksi. Kari Luukkaisen ja Olli Muhosen Jaatuli tuli toiseksi Luukkainen rattaillaan.

Seiskalähdössä heinäveteläisomisteinen Callex juoksi vuoden avausvoittonsa.

— Kivi putosi sydämeltä, sillä vuosi on ollut tosi haastava, huokasi omistaja Antti Lajunen voittohaastattelussa.

Kovatasoisessa lähdössä toiseksi juoksi Tas Onnekas Rikelmen napattua kolmossijan.

Tapio Kukkonen ja Tuli-Karkelo hyvästelivät Hannolanpellon kilpailumielessä nelossijalla.

— Sijoitukseen pitää olla tyytyväinen. Alkulaukan jälkeen jäätiin kauas kärjestä, mutta hyvin saatiin puristettua keula kiinni. Takaa-ajosta johtuen paukut eivät ymmärrettävästi enää loppusuoralla riittäneet.

Kukkosen mukaan 12-vuotiaan tamman kilvanajo päättyi hyvin suurella todennäköisyydellä lauantai-iltaan ja se keskittyy jatkossa varsomiseen.

Illan rahakkain lähtö oli nelivuotiaiden Varsakunkku-karsinta. 3000 euron ykköspotin vei Arto Laaksosen ohjastama Wassi. Savonlinnalaisen Kalevi Kupiaisen valmentama ja K & J Snowberryn omistama Pirttilän Olga oli neljäs.

Illan päättäneen kymppilähdön ykköseksi Henri Bollström ohjasti Rebel Rapidin, jonka omistavat Aatto Silventoinen ja Piia Ojala. Punkaharjulaisen Silventoisen viisivuotiaalle lämminveriruunalle voitto oli vuoden kolmas.

Jorma Konnu juoksutti Itä-Savon ykkösravuri Camrin kannattajiensa riemuksi Hannolanpellon kaviouralle. Menohaluja olisi ollut kisatakin, mutta Konnun mukaan huippukuntoinen ori kilpailee seuraavan kerran ensi lauantaina Forssan Pilvenmäellä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut