SaPKo on tällä viikolla keskittynyt hiomaan viisikkopeliään – Illalla nähdään ovatko opit menneet perille kun KeuPa tulee Talvisaloon

Päävalmentaja Pasi Räsäsen mukaan tällä viikolla ei joukkueeseen ole tulossa uusia nimiä, vaan omilla pelaajilla mennään.

Tuija Pauhu

SaPKo ja KeuPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja jokaisella kerralla SaPKo on poistunut kaukalosta voittajana.
SaPKo ja KeuPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja jokaisella kerralla SaPKo on poistunut kaukalosta voittajana.

Viikonloppuna Kokkolassa ja Keuruulla pelannut SaPKo palaa tänään kotikentälleen, kun joukkue saa vastaansa lauantaina voittamansa KeuPa HT:n. Samalla käynnistyy joukkueen neljän ottelun kotiputki. Seuraavissa otteluissa Talvisalossa vierailevat keuruulaisten jälkeen lauantaina KOOVEE ja ensi viikolla IPK sekä RoKi.

– Onhan se kiva päästä kotiin pelaamaan. Kotikaukalo on aina kotikaukalo, SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen myöntää.

Viikonlopun otteluista SaPKon pistetili karttui kahdella Keuruulta saadulla pisteellä maalein 3–4. Kokkolassa joukkue jäi Hermeksen jalkoihin 5–2.

– Ne olivat tiukkoja pelejä molemmat. Hermes oli todella hyvä ensimmäisessä erässä. Selvisimme siitä, mutta sitten hävisimme maalintekokilvan. Meilläkin oli ottelussa ihan riittävä määrä paikkoja tehdä maaleja. Keuruulla tuli taas harmittava viime hetkien tasoitus. Joukkue teki kuitenkin hyvin hommia, ja näistä opitaan kevättä kohti, valmentaja toteaa.

Tällä viikolla joukkue on keskittynyt hiomaan viisikkopeliään.

– Meillä on sitä tässä kolme viikkoa aikaa hioa, ja sitten ryhdymme kääntämään katseet erikoistilanteisiin, Räsänen jatkaa.

Kotiedusta taistelevalla SaPKolla on edessään tiukka loppurutistus runkosarjassa. Savonlinnalaiset ovat sijalla neljä, ja joukkueella on jäljellä enää yhdeksän ottelua ennen kevään pudotuspelejä.

Vaikka joukkue pelaa kuusi niistä kotonaan, helppoja pisteitä ei ole luvassa yhdestäkään ottelusta.

Räsäsen mukaan tasaiset ottelut tekevät joukkueelle hyvää, sillä ne kasvattavat pelaajia.

– Mielestäni on hyvä nähdä omassakin joukkueessa, että kevät lähestyy. Kun sarja on tasainen, jokaisella pelillä on merkitystä ja on hienoa pelata.

SaPKon sairastuvalla ovat tällä hetkellä loppukauden sivussa olevien Tuomo Viitasalon sekä Niklas Holopaisen lisäksi Tatu Vihavainen ja Juuso Forsström. Heistä kumpaakaan ei nähdä tositoimissa hetkeen.

Räsäsen mukaan tällä viikolla ei joukkueeseen ole tulossa uusia nimiä, vaan omilla pelaajilla mennään.

– Petmanit ovat takaisin Raumalla, mutta muuten miehet, jotka olivat reissussa mukana viikonloppuna ovat terveitä ja pystyvät pelaamaan, Räsänen toteaa koputtaen puuta.

SaPKo–KeuPa HT, tänään Talvisalon Mediatili-areenalla kello 18.30.

SaPKo tänään

Maalivahdit: Salminen (Urpolahti)

Puolustajat: Marva-Andersson, Walli-Tiitinen, Isiguzo-Varttinen, Myreng Kjellesvik

1. ketju: Laakso-Savolainen-Sillanpää

2. ketju: Karppinen-Lämsä-Lainio

3. ketju: Rauvola-Mutikainen-Sirén

4. ketju: Piitulainen-Keskilohko-Hirvonen