Ville Leinon vaatebrändi laajentaa ulkomaille — Billebeinon omintakeinen markkinointistrategia on ollut yksi menestyksen salaisuuksista

Billebeinon tarina alkoi, kun savonlinnalaislähtöinen Leino kiinnostui jääkiekkouransa aikana maalaamisesta. Hän signeerasi kaikki työnsä kuviolla, josta tuli myöhemmin vaatebrändin tiililogo.

Toni Hekkala

Ville Leino pelasi urallaan myös Helsingin Jokereissa. Viime vuoden helmikuussa hän oli muutaman muun entisen narripelaajan kanssa Hartwall Areenalla Jokereiden ja Moskovan Spartakin ottelussa.
Ville Leino pelasi urallaan myös Helsingin Jokereissa. Viime vuoden helmikuussa hän oli muutaman muun entisen narripelaajan kanssa Hartwall Areenalla Jokereiden ja Moskovan Spartakin ottelussa.

Jääkiekon Stanley Cup -finalisti Ville Leinon taiteesta alkunsa saanut suomalainen kasvuyritys Billebeino lähtee valloittamaan Euroopan markkinoita. Vaatebrändi on mukana tällä viikolla Berliinin SEEK-messuilla.

Tiililogostaan tunnettu vaatebrändi on monen kansainvälisesti tunnetun urheilijan luottomerkki, ja yritys on jo saavuttanut mittavan asiakaskunnan myös Suomen markkinoilla.

Brändin takana on savonlinnalaislähtöinen Leino, joka perusti yrityksen yhdessä ystävänsä Juhani Putkosen kanssa vuonna 2014.

— Olemme päässeet tähän mennessä tekemään mahtavia juttuja kotimaassa, kuten yhteistyömallistot New Balancen sekä Umbron kanssa. Toivottavasti messujen kautta löydetään sopivia jälleenmyyjiä ja edustajia tuomaan Billebeino myös Euroopan markkinoille, Leino innostuu.

Billebeino on urheilun ja taiteen innoittama suomalainen vaatebrändi, jonka tarina alkoi, kun Leino kiinnostui jääkiekkouransa aikana maalaamisesta. Hän signeerasi kaikki työnsä kuviolla, josta tuli myöhemmin vaatebrändin tiililogo.

Brändi on kasvanut hurjasti perustamisensa jälkeen, ja yrityksen omintakeinen markkinointistrategia on ollut yksi menestyksen salaisuuksista. Markkinoinnissa on hyödynnetty vahvasti niin sosiaalisen median kanavia kuin Leinon kontakteja tunnettuihin urheilijoihin.

Billebeinon tuotteita on nähty esimerkiksi Kimi Räikkösen, P.K. Subbanin ja Teemu Selänteen yllä.

Premium-tason tuotevalikoima koostuu unisex-vaatteista ja -asusteista, jotka on tarkoitettu kaikille iästä tai sukupuolesta riippumatta.

— Klassikkomallistomme valmistetaan täysin kierrätetyistä materiaaleista, joihin ei tuhlata lainkaan vettä, Leino kertoo.

Leino pelasi urallaan SaPKossa, Ilveksessä, HPK:ssa, Jokereissa, Detroit Red Wingsissä, Philadelphia Flyersissa, Buffalo Sabresissa, Medvescak Zagrebissa, Dinamo Rigassa ja Växjö Lakersissa.