Läksyille tarkoitettu Whatsapp-ryhmä siivitti Kirjolan koulun 7C-luokan Sporttituntikisan voittoon

Kirjolan koulun 7B-luokka juhli Sporttituntikisan voittoa SaVoLi-salilla tiistaina.

Timo Seppäläinen

Parikkalan Kirjolan koulun 7B-luokka aloitti Sporttituntikisasta voittamansa unelmien liikuntapäivän SaVoLi-salilta tiistaina.
Parikkalan Kirjolan koulun 7B-luokka aloitti Sporttituntikisasta voittamansa unelmien liikuntapäivän SaVoLi-salilta tiistaina.

SaVoLi-salilla oli tiistaiaamusta täysi tohina päällä. Hiljaista hetkeä ei tullut, kun Parikkalan Kirjolan koulun 7B-luokka kirmasi ympäri salia.

Luokka juhli tiistaina Sporttituntikisan pääpalkinnon voittoa, jonka ansiosta nuoret pääsivät viettämään liikunnallista toimintapäivää.

Päivä alkoi SaVoLi-salilla, jossa ensin he lämmittelivät muun muassa käsiseisonnalla ja pariakrobatialla SaVoLin toiminnanjohtajan Anna Astikaisen opastuksella. Lopulta oppilaat pääsivät myös testaamaan salin telineitä vapaasti. Iltapäivällä ohjelmassa oli puolestaan jalkapalloa ja pesäpalloa Talvisalon Kesämaa-areenalla.

— Onhan tämä huomattavasti kivempaa, kuin tavallinen päivä koulussa, luokan oppilaista Elisa Muukkonen ja Hilma Neuvonen totesivat.

Lauri Sikiö ei taas ollut aivan yhtä innoissaan aamupäivän voimistelusta, mutta sen sijaan iltapäivän pelailuja hän odotti enemmän.

— Kesällä pelaan jalkapalloa muutoinkin, hän kertoi.

Onhan tämä huomattavasti kivempaa, kuin tavallinen päivä koulussa. — Elisa Muukkonen ja Hilma Neuvonen

Timo Seppäläinen

Hilma Neuvonen, Tuisku Tynkkynen ja Jonne Mahonen innostuivat pyörittämään rengasta SaVoLi-salilla.

Luokan voiton salaisuus oli luokan yhteinen Whatsapp-sovellukseen tehty keskusteluryhmä. Ensisijaisesti kotitehtäviä varten luodussa yhmässä koululaiset pitivät huolen, että mahdollisimman moni tekisi merkintöjä liikuntapassiinsa ja muistaisi myös palauttaa sen. Kisan pääpalkinnon arvontaan osallistuminen vaati, että luokasta vähintään 65 prosenttia oppilaista palauttaisi sen.

Luokka on myös arjessa aktiivinen, sillä monet heistä harrastavat liikuntaa koulun ulkopuolella. Luokalta löytyy muun muassa lentopalloilijoita, tanssijoita sekä ratsastajia.

— Meidän luokka on aika liikkuvainen ja hieman villi, Muukkonen ja Neuvonen kuvailevat ja hymy nousee kaksikon huulille.

Timo Seppäläinen

Sporttituntikisa ei liikuttanut normaalia enempää Elisa Muukkosta, Lauri Sikiötä tai Hilma Neuvosta.

Lentopalloa harrastava Muukkonen kertoo harjoittelevansa neljästi viikossa, kun taas Neuvonen tanssii pari kertaa viikon aikana. Sikiö harrastaa jalkapallon lisäksi hiihtoa.

Sporttituntikisan aikana he eivät itse liikkuneet normaalia arkea enempää, mutta kolmikko uskoo varovaisesti, että kisa sai liikkeelle edes osan vähemmän liikkuvista luokkatovereista.

— Ei kisaa tullut paljoa mietittyä, kunhan vain merkkasin liikkumiseni passiin, Sikiö totesi.

Sporttituntikilpailu 2019

Vuosittainen yläkoululaisia innostava liikuntakampanja, joka käytiin viikoilla 5—10. Järjestettiin nyt 11. kerran.

Koululaiset kisasivat vapaa-ajan liikkumisesta luokittain ja myös yksilöinä.

Kilpailun lopuksi pääpalkinto, liikunnallinen toimintapäivä, arvottiin sellaisten luokkien kesken, joissa vähintään 65 prosenttia oppilaista palautti passin. Liikuntasuorituksista täytyi olla vähintään 18 eri päiviltä.

Mukana olivat Talvisalon, Mertalan, Punkaharjun, Kerimäen, Savonrannan, Sulkavan, Rantasalmen, Parikkalan sekä Enonkosken koulut.

Kaikkiaan kilpailuun osallistui tänä vuonna noin 1 320 oppilasta sekä noin 400 henkilöä koulujen henkilökunnista.