East Volley katkaisi tappioputkensa KaVen kustannuksella — "Ehkä hoksasimme lopussa, että osaamme pelata"

East Volley nousi voittoon KaVea vastaan ja katkaisi neljän ottelun tappioputkensa sunnuntaina Kotkassa.

Linda Varoma

Teemu Silventoinen, Jaakko Hakulinen ja Taavi Tuominen olivat sunnuntaina East Volleyn tehokkaimmat pelaajat KaVea vastaan. Tuominen teki 27 pistettä, Silventoinen 19 ja Hakulinen 7.
Teemu Silventoinen, Jaakko Hakulinen ja Taavi Tuominen olivat sunnuntaina East Volleyn tehokkaimmat pelaajat KaVea vastaan. Tuominen teki 27 pistettä, Silventoinen 19 ja Hakulinen 7.

East Volley katkaisi tappioputkensa sunnuntaina lentopallon miesten 1-sarjassa hakemalla 2—3-vierasvoiton Karhulan Veikoista. Kaksi pistettä lähti savonlinnalaisten matkaan eräpistein 25—19, 22—25, 25—15, 24—26, 11—15.

East Volley oli kokenut tappion neljässä edellisessä pelissään, eivätkä sunnuntain ottelun ensihetket lupailleet paremmasta. Savonlinnalaiset hävisivät ensimmäisen erän 25—19, ja KaVe johti jo toistakin erää parhaimmillaan neljällä pisteellä.

Nyt meidän pelissä pysyi kovuus. — Jaakko Hakulinen

— Ottelu ei todellakaan lähtenyt käyntiin niin kuin olisimme halunneet. Vastaanotto oli huonoa, ja sen myötä muutkin osa-alueet lähtivät sortumaan, emmekä päässeet tekemään mitään. Mutta siitä se onneksi lähti pikku hiljaa onnistumaan, savonlinnalaisten pelaajavalmentaja Jaakko Hakulinen pohti ottelun jälkeen.

East Volley nousi toisessa erässä lopulta voittoon, mutta kolmas oli vuorostaan Hakulisen mukaan ”kauhea erä”. Neljännessä joukkueen kurssi muuttui kuitenkin jälleen kohti parempaa.

Savonlinnalaisista ottelun hahmo oli yleispelaaja Tiitus Vuori. Hakulisen mukaan yleispelaaja pelasi ehdottomasti kauden parasta peliään.

— Tiituksen hyvä vastaanottopeli teki lopulta eron joukkueiden välille. Hän antoi meille mahdollisuuden pelata paremmin. Kun saimme vastaanottoja, peli alkoi rullaamaan paremmin, valmentaja kehui.

KaVe sai neljännessä erässä erä- ja ottelupallon tilanteessa 24—23, mutta Eastin pää pysyi kylmänä. Vuoren onnistunut vastaanotto, Jonne Väisäsen hyvä passi ja Taavi Tuomisen kova hyökkäys nostivat vieraat tasoihin, ja siivitti lopulta myös tasoittavaan erävoittoon.

— Nyt meidän pelissä pysyi kovuus. Vaikka vastustajalla oli ratkaisupallo, me emme tehneet virheitä tiukassa paikassa. Siitä oli hyvä lähteä ratkaisevaan viidenteen erään. Tuli semmoinen fiilis, että tämä hoidetaan, Hakulinen kertasi.

Viides erä oli lopulta savonlinnalaisten näytöstä, ja East Volley pääsi kotimatkalle voiton saattelemana.

East Volleyn hankala jakso käynnistyi lokakuun lopussa koetusta Isku-tappiosta. Sen jälkeen savonlinnalaiset ovat kohdanneet sarjan kärkijoukkueista TUTO Volleyn, Lempo-Volleyn ja Kyky-Betsetin häviten niistä jokaiselle.

Hakulinen uskoo, että sunnuntain voitto muuttaa joukkueen kurssia ja kehuu samalla vastustajaa.

— Ehkä hoksasimme lopussa, että osaamme pelata. KaVe on kuitenkin hyvä joukkue, eikä tämä ollut mikään nyhväyspeli, vaan ihan kunnollinen ottelu.

Hakulisen mukaan joukkueen heikot esitykset ovat johtuneet ennen kaikkea peli-ilmeestä.

— Pöllin (joukkueen toisen valmentajan Antti Pölösen) kanssa olemme puhuneet, etteivät meidän pelit ole olleet kiinni yksittäisestä torjuntapaikasta, hyökkäyskuviosta tai rotaatiosta. Ongelma on ollut peli-ilme sekä pelirohekuden puuttuminen. Tänään saimme siitä jo lopussa kiinni, Hakulinen totesi.

East Volleylla on edessä vielä kaksi kotiottelua ennen vajaan kuukauden mittaista joulutaukoa. Ensi lauantaina Savonlinnan liikuntahallille saapuu vieraaksi NaPa.

Uusimmat uutiset