Muuttunut tartuntatilanne ei säikäytä lauantaina järjestettävää Caveman Classicia: "Turvavälit on mitattu oikein viimeisen päälle"

Kehonrakennuskisan järjestäjä Toni Kohonen lupaa viihdyttävää tapahtumaa sellaisillekin, jotka eivät lajia muuten ehkä seuraisi.

Soila Puurtinen

Caveman Classic -kehonrakennuskilpailun järjestämisestä vastaavat Toni Kohonen ja Antti Törn uskovat, että Luola itsessään on elämys niin kilpailijoille kuin katsojillekin.
Caveman Classic -kehonrakennuskilpailun järjestämisestä vastaavat Toni Kohonen ja Antti Törn uskovat, että Luola itsessään on elämys niin kilpailijoille kuin katsojillekin.

Muuttunut koronavirustilanne ei säikäytä lauantaina Tuunaansaaren luolastossa järjestettävän Caveman Classic -kehonrakennuskilpailun järjestäjiä. Tapahtumaa luotsaava Toni Kohonen kertoo, ettei keskiviikkona ilmennyt tartunta Punkaharjulla ole vaikuttanut kilpailun järjestelyihin.

Luolaston katsomot on jaettu omiin lohkoihin, jonka lisäksi järjestäjät jakavat maskit paikan päälle saapuville. Lisäksi kilpailijat pysyvät kisan ajan omissa tiloissaan erillään katsojista.

Tapahtuman suhteen järjestäjillä on ollut lähes selvät sävelet jo siitä saakka, kun he saivat tietoonsa yleisötapahtumien rajoitukset.

– Mahdottoman paljon ei ole tullut muutoksia sen suhteen. Vaikka maskisuositusta ei ennen keskiviikkoa ollut, olimme jo varautuneet jakamaan sen kaikille, Kohonen kertoo.

Tapahtumaan osallistuu lähes 40 kilpailijaa, ja mukana on myös kaksi norjalaista. Kohosen mukaan heidän saaminen Suomeen on ollut yksi suurimmista haasteista. Maiden väliset matkailurajoitukset ovat muuttuneet syksyn mittaan monesti, mutta lopulta he pääsivät mukaan kisaan.

– He tekevät tätä kuitenkin ammattimaisesti ja tulevat siis Suomeen työkeikalle, Kohonen muistuttaa.

Tapahtuman katsojakapasiteetti on 380 henkilöä, ja Kohosen mukaan lippuja on jäljellä enää satakunta. Hän toteaakin, että kun luolaston kapasiteetti on normaalisti tuhat henkeä, turvavälit pystytään toteuttamaan vaivatta.

– Ne on mitattu oikein viimeisen päälle, eikä illalla tarvitse pelätä, että joku hengittää niskaan.

Järjestäjät pysyvät tapahtuman suhteen luottavaisina, ja Kohonen kannustaakin paikallisia saapumaan ensimmäistä kertaa järjestettävään tapahtumaan.

– Olemme pyrkineet luomaan tapahtumasta enemmänkin show'n, joka viihdyttää sellaisiakin, jotka eivät lajia muuten ehkä seuraisikaan.

Caveman Classic -kehonrakennuskilpailu Punkaharjun Tuunaansaaren luolastossa 3.10. Ovet avataan kello 16.