Superpesis käyntiin Kiteellä – KiPa lähtee kauteen nuorella porukalla – "Siinä saa olla jokainen joukkue varuillaan heitä vastaan"

Kauden tiukka otteluohjelma muovaa joukkueiden harjoittelun uusiksi.

Timo Seppäläinen

Samu-Kalle Varonen kuuluu joukkueen runkopelaajiin tulevalla kaudella. Arkistokuva.
Samu-Kalle Varonen kuuluu joukkueen runkopelaajiin tulevalla kaudella. Arkistokuva.

Kiteen Pallon kausi Superpesiksessä starttaa sunnuntaina, kun Rantakentälle saapuu vieraaksi Imatran Pallo-Veikot. Myöhäinen kauden aloitus on antanut joukkueille mahdollisuuden hioa ulkona pelaamista reilun kuukauden päivät hyvissä olosuhteissa.

KiPan uutena pelinjohtajana aloittaa viime kauden kakkonen Petri Tuuva. Tuuva odottaa viikonlopun ottelua vesi kielellä, kun vastaan asettuu hänelle henkilökohtaisesti tuttu porukka, jonka peräsimessä hän on itse aikasemmin työskennellyt.

– Siellä on omanlainen lataus IPV:n ja Kiteen peleissä. IPV lähtee ennakkosuosikkina kamppailuun, mutta kyllä meillä on sana sanottavana siinä sopassa. He eivät voita pelkästään tulemalla paikalle, puntaroi Tuuva kauden avausta.

Kauden myöhäinen aloitusajankohta tiivistää otteluohjelman tiukkaan pakettiin, mikä tuo oman mausteensa kauteen.

– Peleistä nousee asioita esille, joita hiotaan välipäivinä. Eiköhän peruslyönnit ja ulkopelitoistot ole nyt tehty, ja ruvetaan pelaamaan. Reagoidaan sitten pelien perusteella ja eletään tilanteen mukaan.

Timo Seppäläinen

Pelinjohtaja Petri Tuuvan mukaan jokaisen vastustajan täytyy olla varpaillaan, kun Hannes Pekkinen asettuu lyömään.
Pelinjohtaja Petri Tuuvan mukaan jokaisen vastustajan täytyy olla varpaillaan, kun Hannes Pekkinen asettuu lyömään.

Kiteen nuorella joukkueella tavoitteet ovat kahdeksan parhaan joukossa. Kokeneiden runkopelaajien tulee pysyä terveinä, mikäli pudotuspeleissä halutaan pelata tänä kesänä. Tuuva laskee joukkueen vahvuuksiksi ulkopelissä etukentän ja sisäpelissä keskipalkin.

Siellä on omanlainen lataus IPV:n ja Kiteen peleissä. — Petri Tuuva

– Etukenttä pystyy tekemään todella hyviä paloja. Samu-Kalle Varonen, Hannes Pekkinen ja Valentin Ikonen ovat kyllä hyviä lyömään palloa, siinä saa olla jokainen joukkue varuillaan heitä vastaan.

Tuuva nostaa vielä esille Elmeri Purhosen.

– Hän on vasta B-junnuikäinen, mutta on jo todella nopea miesten peleihin. Hän voisi olla yllättävä läpimurtopelaaja tänä kesänä.

Tälle kaudelle joukkueet ovat jaettu neljään maantieteelliseen lohkoon: etelä, länsi, pohjoinen ja itä. Kiteen Pallo pelaa itälohkossa. Runkosarjassa joukkue pelaa omassa lohkossa nelinkertaisen sarjan, ja kahden viereisen lohkon joukkueita vastaan kaksinkertaisen sarjan. Joukkueet eivät kohtaa runkosarjassa kauimpana olevan lohkon joukkueita. Alustavan ohjelman mukaan Superpesiksen mestari on selvillä syyskuun loppupuolella.

Rantakentän remontti loppusuoralla

Kiteen kaupunki

Havainnekuva Rantakentästä.
Havainnekuva Rantakentästä.

Rantakentän lähes 1,4 miljoonan euron laajennus ja peruskorjaus alkaa olla loppusuoralla. Kentän ominaispiirteisiin kuuluu läheisen rantakaislikon lisäksi hyvin likellä kenttää sijaitsevat katsomot. Laajennuksessa Rantakentälle rakennettiin 1 500 istumapaikan katettu katsomo sekä laajennettiin ja kunnostettiin huolto- ja muita oheistiloja. Uudistetulla kentällä pelataan KiPan 30-vuotisjuhlaottelu 1. syyskuuta Sotkamon Jymyä vastaan.

KiPa–IPV sunnuntaina Kiteen Rantakentällä kello 17.

KiPa kaudella 2020

Kokoonpano

Pelaajat: Jesse Eskelinen, Valtteri Havukainen, Valentin Ikonen, Kasperi Kaksonen, Joni Lehikoinen, Ville Liukku, Sami Mikkolanaho, Juhani Myyryläinen, Hannes Pekkinen, Jiri Pippola, Elmeri Purmonen, Tommi Päivinen, Miika Timonen, Samu-Kalle Varonen, Lassi Vasarainen

Pelinjohtaja: Petri Tuuva

2. pelinjohtaja: Savu Havukainen