SaPKolla melkoinen sekoilujen ilta Heinolassa – Sarjajumbo kukistui lopulta voittolaukauskilpailussa

SaPKo aloitti pelin terävästi ja johti kuuden ja puolen minuutin jälkeen jo 0–3. Sen jälkeen alkoivat vaikeudet.

Matias Lainio oli ainoa voittolaukauskilpailussa onnistunut pelaaja.
Matias Lainio oli ainoa voittolaukauskilpailussa onnistunut pelaaja.

Silloin kun helppoja pisteitä on Mestiksessä jaossa, kannattaisi ne ottaa pois kuljeksimasta. SaPKolle sellaiset oli tarjolla keskiviikkona Heinolassa. Kaksi sentään tuli, mutta niihin johtaneet tapahtumat SaPKon on syytä käydä huolella läpi.

Peliitat nousi kolmen maalin takaa tasoihin SaPKon massiivisten sekoilujen jälkeen. Täysin otteensa menettänyt SaPKo joutui jatkoajalla pelaamaan kahden miehen alivoimalla, mutta kesti sen.

Voittolaukauskisassa Matias Lainio ratkaisi bonuspisteen savonlinnalaisille.

Sarjajumbo-Peliitat oli ottelun alussa täysin vastaantulija, kun sarjakakkonen iski kolme maalia kuuteen ja puoleen minuuttiin. Harvoin jos koskaan on Heinolan hallissa nähty niin aneemista kotijoukkuetta, kuin mitä Peliitat avauserän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana oli.

Kuukauden sairauslomalta kaukaloon palannut Rasmus Hämäläinen laukoi illan ensimmäisensä oltuaan kentällä kymmenisen sekuntia.

Niklas Salo puolestaan räväytti pienestä kulmasta ranteella huikean osuman aivan maalin takayläkulmaan.

Kun Hämäläinen tyrkkäsi ylivoimalla illan toisensa, sai Pelicansin A-nuorten maalivahti Anton Ignatius tarpeekseen ja teki tilaa Sami Väliharjulle.

Ja kuten usein vastaavassa tilanteessa käy, nosti SaPKo ”turvallisessa” johtoasemassa jalkaa kaasulta ja otti haluttomasti kurvailleen isäntäjoukkueen mukaan. Ilari Metsolan kavennusmaalilla se sai virtapiikin ja SaPKolle loppuillasta tuli painajaismainen.

Toisessa erässä Mikko Lahtela laukoi vieraat vielä 1—4-johtoon Salon tarjoiltua maalin takaa ”lepausmaisen” syötön.
Tovia myöhemmi Lahtela hävisi aloituksen puhtaasti Ville-Matti Koposelle ja Kalle Moisio lämäsi Peliitat taas kahden maalin päähän.

Ero olisi voinut olla päätöserään lähdettäessä vieläkin niukempi, sillä sen verran huolimatonta SaPKon oman pään pelaaminen jälleen kerran oli. Ylärima kilahti kerran ja maalivahti Roope Urpolahtikin pomputteli kiekkoa pariin otteseen vaarallisesti.

Kolmannessa erässä SaPKon korttitalo sitten romahti. Ensin Eetu Rissanen harhautteli pari SaPKo-pelaajaa ja kilautti tolpan kautta 3—4-maalin. Varsinainen kardinaalimunaus pässilaumalta nähtiin puolitoista minuuttia ennen loppua.

Urpolahti meni maalin taakse hakemaan rännikiekkoa kaikessa rauhassa, kaatui ja kiekko pomppi sekamelskan jälkeen maalin eteen, josta Eetu Elo laukoi kotijoukkueen kannalta riemastuttavan tasoituksen.

SaPKon ilta synkkeni entisestään jatkoajalla. Salo otti ensin kaksiminuuttisen ja sen jälkeen SaPKo-kapteeni Joona Monto kolasi Väliharjun ja sai pelirangaistuksen ryntäyksestä.

Peliittojen voittomaali jäi kuitenkin tekemättä ja voittolaukauskisassa Urpolahti pesi hieman kasvojaan kahdella hyvällä torjunnallaan.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen oli varsin tyynenä lehdistötilaisuudessa.

– Saatiin hyvä startti ja joukkue oli ladannut itsensä hyvin peliin. Toinen erä antoi sitten osviittaa mitä on tulossa. Meidän pitäisi pystyä pelaamaan johtoasemassa tylyä lätkää, mutta sitä ei taaskaan tehty.

Räsäsen mukaan pelaajat jättivät tekemättä joukkueelle tärkeitä asioita ja niistä heti pelin jälkeen kopissa pidettiin kova palaveri.

– Alivoimakolmikon pelaamiseen olen jatkoajalla tyytyväinen. Tuollaista uhrautumista tarvitaan kevään peleissä.

Räsänen ei ollut tyytyväinen ottelun tuomarinelikkoon, mutta sano, etteivät nämä peliä ratkaisseet.

Viheltämättä jäi muun muassa Kasper Elon kasvot verille saanut heinolalaispelaajan mailanisku. 

Näin pelattiin

1. erä: 0.46 0—1 Rasmus Hämäläinen (Julius Marva), 2.28 0—2 Niklas Salo (Mikko Lahtela), 6.36 0—3 Hämäläinen (Joona Monto, Matias Lainio) yv., 13.34 1—3 Ilari Metsola (Valtteri Lipiäinen, Markus Neva-aho) yv.
2. erä: 23.44 1—4 Lahtela (Salo), 26.21 2—4 Kalle Moisio (Ville-Matti Koponen).
3. erä: 52.57 3—4 Eetu Rissanen (Ville Nieminen, Henri Ruotsalainen), 58.25 4—4 Eetu Elo (Samuel Salonen, Moisio).
Vl: 4—5 Lainio.
Torjunnat: Anton Ignatius Peliitat 4+0+000=4 (vaihto ajassa 6.36), Sami Väliharju Peliitat 4+4+7+1=16, Roope Urpolahti SaPKo 4+10+8+2=24
Yleisöä: 364.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.