STPS solmi kolme pelaajasopimusta – Pyry Juurinen pysyy maalilla, Marko Huttu jatkaa dominointia keskikentällä ja Aapeli Turkka palaa välivuoden jälkeen tositoimiin

Maalivahtilupaus Remu Koikkalainen siirtyy Tuomas Silvennoisen valmentamaan Joensuun Jipon B-juniorijoukkueeseen.

Teemu Silventoinen

Pyry Juurinen esitti vahvoja otteita viime kesänä STPS:n maalilla, joten jatkosopimus oli seuran kannalta iso asia.
Pyry Juurinen esitti vahvoja otteita viime kesänä STPS:n maalilla, joten jatkosopimus oli seuran kannalta iso asia.

STPS:n edustusjoukkueen kokoaminen ensi kauden jalkapallon Kolmosen koitoksiin jatkuu pala kerrallaan. Valmentaja Kai Niirasen jatkosopimuksen jälkeen seura tiedotti kolmesta pelaajasopimuksesta.

Maalivahtina jatkaa mainion debyyttikauden pelannut Pyry Juurinen. STPS päästi viime kaudella viidessätoista pelissä vain 14 maalia, ja yhdessätoista ottelussa tolppien välissä lukuisia ”gamesavereitä” teki Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti.

– Ehjän viime kauden jälkeen on mukava lähteä kohti kesää. Olosuhteethan Savonlinnassa ovat nyt ihan priimaa. Hallissa on veskarin kiva treenata keinonurmella. Koulun salissahan se meni ihan futsaliksi, Juurinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Keltamustien viime kauden toinen maalivahti Remu Koikkalainen jatkaa uraansa Joensuussa. STPS-kasvatti pelaa Jipon B-junioreissa SM-karsintasarjaa. Joukkueen vastuuvalmentaja on STPS:n ex-valmentaja Tuomas Silvennoinen.

Soila Puurtinen

Marko Huttu jos kuka tietää mitä pallon kanssa kentällä pitää tehdä.
Marko Huttu jos kuka tietää mitä pallon kanssa kentällä pitää tehdä.

Merkittävän jatkosopimuksen STPS sai solmittua Marko Hutun kassa. Keskikentän taituri on yksi lohkon parhaista pelaajista. Hutulla on taustaa nuorten maajoukkueista ja hän kävi aikanaan Ajaxin testileirilläkin.

Seinäjoelta kotoisin oleva Huttu saapui opintojen perässä Savonlinnaan vuonna 2007 ja on edustanut STPS:ää vuodesta 2011.

– STPS on vienyt sydämeni ja kymppisynttäreiden kunniaksi pitää jotain keksiä. Sovitaan, että kymmentä maalia lähdetään hakemahan, Huttu lupaili tiedotteessa.

Huttu on aloittanut tänä talvena valmentamaan Juniori-STPS:n pikkujunnuja ja toivoo, että hyvät harjoitusolosuhteet ajaisivat lisää perheitä kuningaslajin pariin.

– Kun joukkue on nuorentunut huomattavasti, nousee kokeneen ja lähes kaiken nähneen pelaajan merkitys entisestään, Niiranen sanoi tyytyväisenä.

Soila Puurtinen

19006541.jpg

Vuonna 2019 hyvän tulokaskauden pelannut Aapeli Turkka palaa välivuoden jälkeen STPS:n pelaajistoon.

Nuorukainen sai hetkeksi tarpeekseen jalkapallosta ja keskittyi enemmän itsensä kehittämiseen niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella.

– On mukavaa, kun jalkapallo maistuu jälleen hyvältä. En kyllä välivuotenakaan pelkästään sohvalla makaillut, vaan Kulmasportilla kävin säännöllisesti. Räjähtävyyteni ja nopeuteni on peräisin geeneistä ja näitä vahvuuksia kehitin systemaattisesti salilla, Turkka sanoo.

Niiranen on erittäin tyytyväinen lupauksen paluusta.

– Aapeli on valehtelematta yksi Suomen nopeimpia jalkapalloilijoita, jos katsotaan ensimmäisiä askeleita. Tämän kaverin frekvenssi on aivan hurja. Jos Aapelia osataan ruokkia oikein kesän peleissä, niin hän tulee tekemään hurjaa jälkeä hyökkäyspäässä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut