Kuntoportaita, ulkokuntosaleja sekä upeita luontopolkuja – Itä-Savo listasi alueen suosituimmat ilmaiset ulkokuntoilupaikat

Savonlinnan alueen jokainen paikkakunta tarjoaa erinomaiset puitteet kuntoiluun ulkona ilmaiseksi.

Soila Puurtinen

Rantasalmen urheilukentän vierestä löytyy monipuolinen ulkokuntosali.
Rantasalmen urheilukentän vierestä löytyy monipuolinen ulkokuntosali.

Ulkokuntoilualueet ovat nousemassa tänä keväänä entistä suosituimmiksi, kun koronavirusepidemia sulki sisäliikuntapaikat sekä keskeytti harrastustoiminnan.

Savonlinnan alueella jokainen paikkakunta tarjoaa erinomaiset puitteet kuntoiluun ulkona. Esimerkiksi Kerimäen Kirkkorannassa sijaitsee kattava ulkoliikunta-alue kaikenikäisille sekä kaikentasoisille liikkujille.

Ulkokuntoilupaikkoja käyttäessä on hyvä muistaa tämän hetkiset ohjeistukset turvaväleistä sekä käsihygienistä. Muun muassa ulkokuntosalien laitteita käyttäessä hansikkaiden käyttö on suositeltavaa.

Itä-Savo kokosi yhteen alueen paikkakuntien suosituimmat ilmaiset kuntoilupaikat.

Savonlinna

Kaupungin alueelta löytyy kaksi ulkokuntosalia. Toinen niistä sijaitsee kevyen liikenteen väylän varrella ja toinen Talvisalon urheilukentän päädyssä.

Soila Puurtinen

Kevyen liikenteen väylän viereinen ulkokuntosali.
Kevyen liikenteen väylän viereinen ulkokuntosali.

Viime vuosina porrastreenit ovat nousseet suureen suosioon. Savonlinnassa parhaat paikat portaissa harjoitteluun ovat Tanhuvaarassa sijaitsevat kuntoportaat sekä keskustan alueella kirkon vieressä sijaitsevat portaat sekä Sulosaaren portaat.

Monipuolista treeniä pystyy tekemään Laitaatsillassa sijaitsevassa Street Workout -puistossa, josta löytyy muun muassa erilaisia voimistelutelineitä.

Muita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja: Frisbeegolfradat Aholahdella, Kalastajakylässä ja Tervaslahdessa, Karhuvuoren luontopolku, Soininmäen luontopolun ja Kyrönniemen sekä Talvisalon kentät.

Kerimäki

Kirkkorannan liikuntapuisto liikuttaa monipuolisesti kaikkia. Alueelta löytyy lasten leikkikenttä kiipeilytelineineen ja vaijeriliukuineen, senioreiden motoriikka- ja tasapainorata, parkouralue, laaja ulkokuntoilualue, beach volley -kenttiä sekä beach futis -kenttä. Ulkokuntoilualueelta löytyy muun muassa painoja sekä telineitä vaativampaankin treenaamiseen.

Muita suosittuja ulkoilupaikkoja: Harjumajan frisbeegolfrata.

Soila Puurtinen

Kirkkorannan liikuntapuistosta löytyy tekemistä kaikenikäisille.
Kirkkorannan liikuntapuistosta löytyy tekemistä kaikenikäisille.

Punkaharju

Punkaharjun yleisurheilukentän nurmikentät avataan jalkapalloilijoille ja yleisurheilijoille myöhemmin keväällä nurmen kasvun ollessa siinä vaiheessa, jotta käyttö on mahdollista. Keskusta-alueelta löytyy puolestaan rullalautailu- sekä parkour-puisto.

Muita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja: Sanskin pesäpallokenttä, Kauvonniemen frisbeegolfrata, Harjualueen luontopolut, Kauvonniemen kuntorata, Kulennoisten kuntorata, sekä Tapion Uran luontopolku.

Soila Puurtinen

Punkaharjun parkourpuisto.
Punkaharjun parkourpuisto.

Savonranta

18-väyläisen frisbeegolfradan lähtö sijaitsee Savonrannan peruskoulun vierellä. Sopii hyvin myös aloittelijoille. Läheisyydessä myös ulkoliikuntapaikka.

Muita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja: Urheilukentän yhteydestä löytyy myös uusi parkourpuisto ja keinonurmitenniskenttä.

Enonkoski

Koulun piha-alueella sijaitsevat 46 rapun kuntoportaat ja ulkokuntoilulaitteet ovat kaikille vapaassa käytössä myös koulupäivän aikana. Piha-alueella sijaitsevat myös tekonurmipäällysteinen pienpelikenttä, katukoriskenttä, keinut, motoriikkarata ja kaukalo.

Enonkosken kirkonkylän alueelta löytyy myös penkkilenkki, jossa 18 penkkiä lyhyin etäisyyksin. Penkkien vierestä löytyy liikuntaohjeita muun muassa lihaskunto-, tasapaino- ja venyttelyharjoituksia.

Soila Puurtinen

Enonkosken penkkilenkki.
Enonkosken penkkilenkki.

Muita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja: Pirttiniemen pururata (1–5 kilometrin matkat kiertävät korkeuseroiltaan vaihtelevassa maastossa), massapäällysteinen tenniskenttä liikuntatalon pihalla vapaassa käytössä, 18-väyläinen frisbeegolfrata (lähtö ja opastaulu liikuntatalon takana), massapäällysteinen yleisurheilukenttä, jonka keskellä on nurmipäällysteinen jalkapallokenttä, Olavinlammenluontopolku, Koloveden luonto- ja retkeilypolut, Nahkiaissalon luontopolku, Mäntysalon polku.

Sulkava

Kukkomäeltä löytyy vuonna 2017 avattu ulkokuntosali sekä viime syksynä valmistuneet kuntoportaat. 127 portaan nousu sijaitsee ulkokuntosalin vieressä. Pituutta portaille tulee arvioiden mukaan noin 80 metriä. Sulkavan kunta ei kuitenkaan suosittele Kukkomäen kuntoilualueen käyttöä koronakriisin aikana.

Muita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja: Frisbeegolfrata sekä tenniskenttä liikuntahallin vieressä, Vilkaharjun luontopolut.

Soila Puurtinen

Sulkavan kunta ei suosittele tällä hetkellä Kukkomäen portaiden käyttöä.
Sulkavan kunta ei suosittele tällä hetkellä Kukkomäen portaiden käyttöä.

Rantasalmi

Rantasalmen urheilukenttä on juuri uusittu, ja sen avajaisia vietettiin viime kesänä. Kentän yhteydestä löytyy muun muassa tekonurmikenttä, ulkokuntosali, skeittiramppi sekä valaistu kuntorata.

Ruutananharjun areenalla pääsee treenaamaan kuntoportaissa, lenkkipoluilla sekä frisbeegolfradalla.

Muita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja: Myllyrannan frisbeegolfrata, keskusurheilukentän nurmikenttä.

Soila Puurtinen

Rantasalmen ulkokuntosali.
Rantasalmen ulkokuntosali.

Parikkala

Parikkalan torin vieressä sijaitsevasta kaksi vuotta sitten valmistuneesta Liikunta- ja leikkipuisto Liekusta löytyy monipuolisesti kuntoiluvälineitä. Siellä on muun muassa pystypunnerrus- ja vaakasoutuvälineet, ylätalja, jalkaprässi, leuanvetotankoja ja vatsapenkki.

Muita suosittuja ulkokuntoilupaikkoja: Saaren Discgolfpark parkour-puisto.

Soila Puurtinen

Parikkalan Liekku liikunta- ja leikkipuisto.
Parikkalan Liekku liikunta- ja leikkipuisto.