Johtaa kuin nainen, mutta miten nainen johtaa – ESLin puheenjohtaja Mari Makkonen opettelee sitä Olympiakomitean koulutuksessa

Savonlinnalaisrehtori ja liikuntaihminen haki koulutukseen siksi, että toivoi saavansa työkaluja voidakseen toimia paremmin Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtajana.

Tuija Pauhu

Monipuolisesti harrastava Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtaja Mari Makkonen pitää ei liikkuvia -kansalaisia tikittävänä aikapommina. — Millä viestimellä heidät tavoitetaan, hän kysyy.
Monipuolisesti harrastava Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtaja Mari Makkonen pitää ei liikkuvia -kansalaisia tikittävänä aikapommina. — Millä viestimellä heidät tavoitetaan, hän kysyy.

Suomen Olympiakomitean järjestämään Johtaa kuin nainen -koulutusohjelmaan seuloutui 20 liikunnan ja urheilun luottamustoimissa vaikuttavaa osallistujaa 96 hakijan joukosta.

Etelä-Savon Liikunnan savonlinnalainen puheenjohtaja Mari Makkonen on yksi heistä. Hän naurahtaa, että koulutusohjelman nimi herätti keskustelua ja kaikki eivät siitä välttämättä pitäneet.

Mutta minkälaista naisen johtaminen on?

— Se on tavoitteellista, päämäärätietoista, toista arvostavaa, ei sormella osoittelevaa ja syyllistävää eikä toista alistavaa. Myös päätökset naiset tekevät faktoihin perustuen. Tietoa pitää olla, että johtaja osaa viedä asioita oikeaan suuntaan, Makkonen luettelee, mutta ei missään nimessä halua tehdä johtamisesta mies—nais-asetelmaa.

— Johtajuus on ansaittava teoilla. Oli kyseessä sitten mies tai nainen. Urheilussa on monia hyviä johtajia, joista voi ottaa mallia.

Pirjo Rusanen esikuvana

Kysyttäessä esimerkillistä naisjohtajaa, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.
Pirjo Rusanen. Jeskamandeera minkälaiset verkostot hänellä on Suomessa ja Euroopassa, kehuu Makkonen edeltäjäänsä ESLin puheenjohtajana.

Makkonen haki koulutukseen siksi, että toivoi saavansa työkaluja voidakseen toimia paremmin Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtajana.

— Kysyin itseltäni onko minulla annettavaa ja osaanko vetää ESLiä oikeaan suuntaan, jotta se pysyisi liikunnan aluejärjestöissä esimerkinnäyttäjänä. Toivon, että minulla on koulutuksen jälkeen enemmän rohkeutta ja tietoa nostaa maakunnan liikunta-asioita framille.

Niin pitkään kun tänne syntyy lapsia, niin heidän puolestaan on pidettävä meteliä. - Mari Makkonen

Toista kaksivuotiskauttaan ESLiä luotsaavalla Makkosella on aito huoli tulevaisuudesta. Yksi mietittävistä teemoista koulutuksessa on Suomen liikunta ja urheilu 2030-luvulla.

— Mitä voisimme tehdä, että seuratyö pysyisi täällä elivoimaisena ja virkeänä, kun kaikki painuu kasvukeskuksiin. Täytyy muistaa, että kaikki huiput eivät missään tapauksessa tule kehäkolmosen sisäpuolelta.

Toimintakulttuurin muutos tarvitaan

Alakoulun rehtorina hänellä on kristallinkirkas käsitys muun muassa siitä kuinka kovalla vauhdilla ikäluokat pienenevät.

— Niin pitkään kun tänne syntyy lapsia, niin heidän puolestaan on pidettävä meteliä.

Makkonen muistuttaa, että asiat eivät tule pysymään ennallaan ja seuratyössä tarvitaan toimintakulttuurin muutosta.

— Nyt on hyvä miettiä, kuinka muutamme toimintatapoja, etteivät asiat rysähdä syliin yllätyksenä. Selviytyäksemme meidän on mietittävä alueellisia yhteistyömuotoja.

Makkonen ei odota koulutukselta valmiita vastauksia, mutta uskoo, että kahden vuoden aikana käydään asiota läpi monipuolisesti.

— Uskon, että näkokenttäni on laajentunut hurjasti ja verkostoni kasvaneet. Toivon mukaan ESLillä on parempi viestintästrategia ja osaan viestiä itsekin paremmin.

Jokaisella osallistujalla on henkilökohtainen mentori, joksi Makkoselle valikoitui opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari.

— Hän on aivan napakymppivalinta. Uskon, että hänkin saa minulta ajankohtaista tietoa mitä kentän arjessa tapahtuu.

Haastattelun jälkeen tulee tekstiviesti.

— Vielä yksi tärkeä pointti johtaa kuin nainen -teemaan. Hän myös kiittää ja palkitsee joukkojaan hyvin tehdystä työstä ;-).