SaPKo B tarjoili jälleen kerran jännitystä koko rahan edestä — Joukkue nousi lohkokärki Jokipoikia vastaan kolmen maalin tappioasemasta kahden maalin voittoon

Jos haluat jääkiekkopelissä nähdä maaleja, taklauksia, vauhtia ja loppusummeriin asti kestävää jännitystä niin mene SaPKon B-junnujen peliin.

Jarmo Pesonen

SaPKo pääsi juhlimaan voittoa, vaikka ottelun alku meni jälleen penkin alle.
SaPKo pääsi juhlimaan voittoa, vaikka ottelun alku meni jälleen penkin alle.

Jos haluat jääkiekkopelissä nähdä maaleja, taklauksia, vauhtia ja loppusummeriin asti kestävää jännitystä niin mene SaPKon B-junnujen peliin.

Lauantaina SaPKo nousi Mestiksen karsintasarjan kamppailussa voittoon viiden maalin takaa-ajoasemasta. Sunnuntaina SaPKo päästi avauserässä lohkon kärjessä olevan Jokipojat kolmen maalin johtoasemaan, ennen kuin alkoi pelaamaan.

Päätöserään lähdettiin 5—5-tasatilanteessa ja loppusummerin soidessa taululla komeilivat SaPKon voittolukemat 8—6 (3—4, 2—1, 3—1).

Lari Naukkarinen iski ottelussa hattutempun ja päätöserässä 6—5 ja 7—5 osumat. Ennättipä rämäpäinen hyökkääjä istua kaksitoista minuuttia jäähyllä laitataklauksesta.

— Tapahtumarikas peli taas kerran. Mentiin päästä päähän ja näki, että vastakkain on kaksi tasaista joukkuetta, Naukkarinen summasi.

Naukkarisen osumien jälkeen Jokipojat tulivat vielä maalin päähän illan toisella alivoimaosumallaan. Tasoituskaan ei ollut kaukana, mutta SaPKon maalivahti Hugo Tuovinen oli kriittisillä hetkillä mies paikallaan.

SaPKolla on ollut vaikeuksia otteluihin lähdössä. Sen tietää Naukkarinenkin.

— En tiedä mikä siinä on. Kyllä me mielestämme hyvin tänäänkin valmistauduttiin. Alusta asti pitäisi olla joka pelissä hereillä.

Naukkarinen ei ole joukkueensa kovin pistenikkari.

— Välillä sattuu menemään meikäläiselläkin. Minun roolini on enemmänkin tehdä duunia joukkueen eteen ja tuoda taklauksia. Nyt kun pääsin pelaamaan Rantsun velhojen kanssa, niin tulostakin tuli.

Rantsun velhoilla Naukkarinen tarkoittaa rantasalmelaisia Luukas Laihoa (2+3) ja Oskar Myllystä (0+3), jotka olivat sunnuntainakin pelipäällä.

Jarmo Pesonen

SaPKon Lari Naukkarinen oli monessa mukana Talvisalon sunnuntai-illassa.
SaPKon Lari Naukkarinen oli monessa mukana Talvisalon sunnuntai-illassa.

Hessu Malmstedt (1+2) ja Veikka Paajanen (1+1) olivat myös tehokkaita.

Ottelussa tuomaristo antoi peräti viisi 2+10 minuutin rangaistusta selästä taklaamisesta tai laitataklauksesta.

— Kyllä siinä menee pelistä jotain pois, kun välillä aika helposti tulee kymppi kakkosen päälle. Vähän salibandyn puolelle alkaa jo mennä, Naukkarinen kritisoi uutta sääntöä.

SaPKon valmentaja Mika Kilpeläinen sanoi, että valmennuksen pitää ottaa otteluiden alut omaan piikkinsä.

— Jostain syystä me ei saada valmistettua joukkuetta peleihin. Pitää lyödä tyhmät päät yhteen ja miettiä mitä jatkossa tehdään. No kahdeksan maalia näyttää riittävän meillä pelien voittamiseen.

Voitolla SaPKo tasoitti lohkon kärkeä. Jokipojat johtaa 23 pisteellä, Jukurit on toisena 22 pisteellä ja SaPKo kolmantena 20 pisteellä. Seuraavina tulevat Diskos ja Ketterä 15 pisteellä. Jokipojat on pelannut yhden ottelun muita enemmän.

Uusimmat uutiset