SaPKon Mikko Lahtela puhkaisi Hermeksen kumit 3–1-maalillaan

Hyvään torjuntavireeseen päässeen Roope Urpolahden mielestä yksi SaPKon kohentuneen peli-ilmeen selityksistä on se, että pelaajat ovat oppineet tuntemaan toisiaan paremmin.

Tuija Pauhu

Mikko Lahtela kilautti ensin kiekon ylärimaan, mutta seuraavasta hyökkäyksestä laittoi kiekon tylysti Hermeksen maaliin.
Mikko Lahtela kilautti ensin kiekon ylärimaan, mutta seuraavasta hyökkäyksestä laittoi kiekon tylysti Hermeksen maaliin.

Mestiksen kuntopuntarin kärkijoukkue Kokkolan Hermes ei kestänyt koko ottelua SaPKon kyydissä lauantai-illan Mestis-kierroksella Talvisalossa. Kolme pistettä jäi Savonlinnaan maalein 4—1 (1—0, 1—0, 2—1).

Ainoastaan kotijoukkueen maalinteon vaikeus piti vieraat pelissä mukana vielä kolmannen erän alkuun asti.

SaPKo oli hankkiutunut kahdella ylivoimamaalilla johtoon, mutta Hermes hyödynsi heti kolmannen erän alussa ylivoimansa ja tuli maalin päähän.

— Perjantain kova peli Joensuussa näkyi meidän pelaamisessamme. Energiatasot eivät olleet ihan tapissa, mutta saimme roikuttua ja rimpultua hyvän maalivahtipelin turvin pelissä mukana. Kun saatiin 2—1-kavennus, niin ajattelin, että perskeles tässähän tapellaan vielä voitosta, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula sanoi.

SaPKo kuitenkin kuittasi Hermes-maalin nopeasti Mikko Lahtelan päätettyä suoraviivaisen hyökkäyksen 3—1-maaliin.

Hetkeä aikaisemmin Lahtela oli jo kilauttanut Leevi Laakson vartioiman maalin ylärimaa ja vastahyökkäyksestä Hermes-kapteeni Samu Markkula purjehti hyvälle maalintekopaikalle, mutta hyvän torjuntavireen löytänyt SaPKo-vahti Roope Urpolahti oli tilanteessa jälleen mies paikallaan.

Lyhyessä ajassa tapahtui ottelun lopputuloksen kannalta isoja asioita.

— Kolmas maali puhkaisi meidän kumit ja se jäi harmittamaan. Lähdettiin hieman yli-innokkaasti hakemaan tasoitusta. Pikkaisen oltiin SaPKoa perässä, mutta kaikki jätettiin jäälle, kehui Karhula.

Henkisestikin on helpompaa kun tietää saavansa vastuuta illasta toiseen. - Roope Urpolahti

SaPKon pääkäskijä Pasi Räsänen ihmetteli taas omiensa kehnohkoa starttia, vaikka Niklas Salon tekemä avausmaali tulikin jo reilun kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen.

Hermes suorastaan tyrkytti SaPKolle voiton avaimia avauserän jäähyilyllään. Ville Rajalan taklaus Niko Lönnroosin katsottiin päähän kohdistuneeksi ja iso pala Hermeksen kokoonpanosta vietti loppupelin kaukalon ulkopuolella.

SaPKo ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään viiden minuutin rangaistusta.

— Ylivoimaan pitää saada tehoja ja ihan ensiksi laukauksia. Nyt ylivoima meni hallussapitopeliksi, tukisti Räsänen.

Muuten hän kuvaili SaPKon tekemistä kypsäksi.
— Jokainen täytti kentällä paikkansa.

Valmennus oli laittanut tuoreet lainapuolustajat Teemu Vuorisalon ja Tarmo Reunasen samaan pariin ja liigapeleistä hankittu kokemus näkyi.

— Hyvä pari. Liikuttivat kiekkoa hyvin ja tukivat hyökkäyksiä.

Puolustaja Elmeri Laamanen poistui päätöserässä pukukopin puolelle jääpussi kädessään. Räsänen kuittasi kolhun pikkuvammaksi.

Tuija Pauhu

SaPKon puolustus oli lauantaina rautaa. Roope Urpolahti tilkitsi maalin ja Teemu Vuorisalo rakensi peliä laadukkaasti hyökkäyssuuntaan.

Pässipaitojen maalivahti Roope Urpolahti on löytänyt erinomaisen torjuntavireen ja on ottanut ykkösvahdin roolin, varsinkin kun Joonas Toivonen on loukkaantuneena.

— Kun saa pelata, niin totta kai siitä nauttii. Henkisestikin on helpompaa kun tietää saavansa vastuuta illasta toiseen. Siinä pääsee hyvään rytmiin ja voi luottaa omaan tekemiseen.

Urpolahden mukaan SaPKo oli ottelun alussa hieman huolimaton.

— Rikkonainen peli, jossa tuli outoja jäähyjä. Välttämättä monestakaan tilanteesta ei normaalipelissä jäähyjä olisi vihelletty.

SaPKon peli on kohentunut huomattavasti alkukaudesta.

— Yksi syy siihen on se, että olemme oppineet tuntemaan toisemme paremmin. Nyt tiedetään kuka tekee kentällä ja mitä tekee. Paljon ollaan puhuttu ja asioita käyty läpi. Sillä on iso merkitys.

Vaikka kokoonpanoon on tullut uusia puolustajia, niin se ei Urpolahden mielestä sotke joukkueen pelaamista.

— Tulokkaat ovat kaikki hyviä pelaajia. Tähän joukkueeseen on myös helppo tulla. Kaikki otetaan hyvin vastaan ja opetetaan heti talon tavoille, Urpolahti sanoi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.