Savonlinnan Ajon edustusjoukkue lentopalloilee hyvin todennäköisesti ensi kaudellakin naisten kakkossarjassa

Ilmoittautumista sarjaan ei ole vielä tehty, eikä yhdelläkään pelaajalla tai valmentajalla ole vielä sopimusta. Ajo pelaa ensi viikonlopun Linna-Volleyssa B-sarjassa.

Antti Varonen

Savonlinnasta ja Kerimäeltä on vuosien mittaan lähtenyt iso liuta naislentopalloilijoita Suomen pääsarjatasolle ja kansainvälisillekin kentille. Valmentaja Anssi Gröhnillä on ollut iso rooli pelaajien kasvatus- ja kehitystyössä.
Savonlinnasta ja Kerimäeltä on vuosien mittaan lähtenyt iso liuta naislentopalloilijoita Suomen pääsarjatasolle ja kansainvälisillekin kentille. Valmentaja Anssi Gröhnillä on ollut iso rooli pelaajien kasvatus- ja kehitystyössä.

Huoli ja murhe pois, Savonlinnan Ajon naisjoukkue nähdään erittäin suurella todennäköisyydellä tulevallakin pelikaudella lentopallon kakkossarjassa.
Näin vakuuttavat seuran tuore puheenjohtaja Reetta Hämäläinen ja pitkän päivätyön Ajon nais- ja tyttölentopallossa valmentajana tehnyt Anssi Gröhn.

— Sanotaanko näin, että erittäin voimakkaasti näyttää siltä, että edustusjoukkue saadaan jalkeille, Hämäläinen muotoilee.

— Tilanne näyttää erilaiselta ja uudelta aikaisempiin vuosiin verrattuna. Tosin olemme kuitenkin aikaisemmin liikenteessä kuin vuosi sitten, Gröhn muistuttaa.

Sarjaan ilmoittautuminen päättyi vuosi sitten 20. elokuuta, eikä Ajo ollut tuohon mennessä ilmoittautunut mukaan. Seuran johtokunta kuitenkin päätti joukkueen jälki-ilmoittautumisesta sarjaan ja lopulta se pelasikin kelpo kauden sijoittuen kahdeksan joukkueen lohkossa kolmanneksi.

Ajo pelaa ensi viikonlopun Linna-Volleyssa B-sarjassa.

— Lähdetään sinne vähän haistelemaan minkälainen joukkue meillä ensi kaudella voisi olla. Pari konkaria on lähdössä tukipilareiksi ja loput pelaajista olisivat sitten nuorempaa kaartia, Gröhn sanoo, eikä lähde vielä spekuloimaan pelaajien nimillä.

— Tanhuvaarasta voivat halukkaat tulla bongailemaan keitä kentällä on.

Hänen mukaansa joukkuetta ei ole vielä ilmoitettu kakkossarjaan, eikä sopimuksia ole tehty yhdenkään pelaajan eikä valmentajien kanssa.

— Päätöksiä ensi kauden suhteen tehdään Linna-Volleyn jälkeen. Hyvin todennäköisesti Ajo pelaa ensi kaudella kakkossarjassa.

Ajo on tunnettu hyvästä kasvatustyöstään. Viime kauden B-tyttöjoukkueesta Jenna Mustonen lähti Pölkky Kuusamon liigajoukkueeseen, Janina Laine Kuortaneen valmennuskeskukseen sekä Roosa Päykkönen ja Veera Jokilahti Pihtiputaalle lukioon ja Plokin organisaatioon. Roosa Konnu aloittaa opinnot Mikkelissä, eikä peliuran jatkosta ole vielä varmuutta.

— Siinähän meillä olisi ollut edustusjoukkueen runko, mutta en todellakaan voivottele sitä, että pelaajamme kelpaavat isommille seuroille ja pääsevät urillaan eteenpäin.

Savonlinnan suuntaan on puolestaan tulossa pelaajia Imatralta, Ruokolahdelta ja Rantasalmelta.

Gröhn on ollut pari viime vuotta sivussa edustusjoukkueen valmennuksesta. Vetovastuu on ollut Juha Karvisella.

— Kun Jussi palaa lomareissulta, niin tuumailemme yhdessä työnjakoa. Minulla on kuitenkin päävalmennusvastuu C-ikäluokan tytöistä.

Hämäläisen mukaan koko seuran kannalta on tärkeää, että edustusjoukkue on olemassa.

— Ei minunkaan varmaan tarvitse paljon perustella sitä, miksi edustusjoukkue pitää olla. Ensinnäkin laji näkyy ja junioreille on jotain tavoiteltavaa, ettei hirveän nuorena tarvitse muualle lähteä. Suurin hyöty on mielestäni siinä, että vanhemmat pelaajat tuovat nuoremmille kovuutta ja kamppailua harjoituksiin, Gröhn sanoo.

Hämäläinen kehuu Gröhnin panosta seuratyöntekijänä.

— On hienoa kun on hänen laillaan seuran eteen ponnistelevia ihmisiä. Anssilla on myös erittäin hyvät kontaktit lentopallomaailmassa.