Rasmus Hämäläinen napapiirin sankariksi jatkoajalla — SaPKolle tärkeä voitto Rovaniemeltä

Rasmus Hämäläisen maali jatkoajalla ratkaisi voiton SaPKolle Rovaniemen Kiekon vieraana keskivikkona.

Soila Puurtinen

Voittomaali Rovaniemellä merkattiin Rasmus Hämäläisen nimiin.
Voittomaali Rovaniemellä merkattiin Rasmus Hämäläisen nimiin.

SaPKo haki tärkeän vierasvoiton Rovaniemeltä keskiviikkona, kun sen onnistui kaatamaan RoKin 1—2-lukemin jatkoajalla. Ratkaisumaali syntyi RoKin avustuksella, kun kotijoukkue otti ensiksi jäähyn väärästä vaihdosta. Ylivoimalla Rasmus Hämäläisen veto kimposi RoKi-hyökkääjä Olli-Aleksi Pietilän luistimesta RoKi-maaliin yllättäen Paavo Hölsän.
Niin SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kuin hyökkääjä Teemu Lämsä olivat yhtä mieltä voiton tärkeydestä.
— Varmasti lyheni kotimatka. Jos oltaisiin hävitty niin olisi se syönyt miestä. Ensimmäinen erä oli hyvä, mutta vikassa annettiin kiekollisena paikkoja kaverille. Peli olisi voinut päättyä miten päin tahansa, vaikka paikkoja taisi olla meillä enemmän, valmentaja totesi ottelun päätyttyä.
— Mun mielestä tosi tärkeä voitto. RoKi oli yhden pisteen päässä ja vielä vieraspeli. Tosi tärkeä voitto koko joukkueelle, yhden syöttöpisteen ottelussa napannut Lämsä totesi.
Voiton myötä SaPKo venytti piste-eron sarjataulukossa kahteen pisteeseen.

Perättäisiltä sijoilta otteluun lähteneiden joukkueiden kamppailu oli juuri niin tasainen kuin ennakkoon saattoi arvella.
Tiistaina Rovaniemelle matkanneet pässipaidat aloittivat ottelun pirteästi.RoKi pääsi kahden perättäisen ylivoiman avulla peliin mukaan, mutta suoraviivaisista yrityksistä huolimatta ei kotijoukkuekaan saanut kiekkoa verkkoon.
Myös SaPKo pääsi kokeilemaan erässä kahdesti ylivoimaa, mutta sekin jäi maaleitta, vaikka Niko Lönnroos kilautti kiekon ylärimaan.
Jäähyily jatkui myös toisessa erässä, kun SaPKo otti heti alkuun kaksi rangaistusta. RoKi ei kuitenkaan pystynyt käyttämään hyväkseen viidellä kolmea vastaan -tilannetta.
Rangaistusten jälkeen ottelu alkoi avautua, ja maalipaikkoja ryhtyi syntymään molempiin päätyihin.
Savonlinnalaisjoukkueen ehdottomasti näkyvin ketju oli Lämsän, Matias Lainion ja Toni Henttosen muodostama kolmikko. He loivat myös ottelun avausmaalin. Toisessa erässä RoKi-vahti Paavo Hölsä sai torjuttua Lämsän yrityksen aivan maalin edestä, mutta irtokiekko tuli Lainiolle, ja tämä iski ottelun 0—1:een.
Lämsän mukaan onnistumiset ovat ruokkineet ketjun itseluottamusta.
— Noiden kanssa on hyvä pelata. Molemmat ovat nöyriä tekemään hommia sekä taitavia. Minun roolini ketjussa antaa kavereille kiekkoa ja tehdä töitä, että pääsisimme hyökkäämään, turkulainen kertoo.


Kotijoukkue kampesi itsensä tasoihin vielä ennen viimeistä erätaukoa. SaPKo-puolustuksen purku epäonnistui, ja kiekko päätyi Joel Pyykköselle. Puolustaja toimitti kiekkoa maalille ja kiekko kimposi Jarkko Harjulan luistimesta savonlinnalaisten maaliin.
Roope Urpolahti otti SaPKon maalilla heti kolmannen erän ensihetkillä tärkeän torjunnan. Teemu Korpela pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta Urpolahti ehti heittäytyä eteen.
Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu. Erässä mentiin päädystä päätyyn, ja maalivahdit joutivat venyttämään parhaimpaansa.
Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, ottelussa mentiin jatkoajalle.
SaPKo pääsi hakemaan erässä ratkaisua, kun RoKi otti kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta. Se riitti SaPKolle, kun Hämäläisen veto kimposi Pietilän luistimesta ohi Hölsän.
Lämsän mukaan yksi syy voittoon oli se, että joukkue matkasi pohjoiseen ja tiistaina.
— Totta kai siitä, oli hyötyä, että pääsimme matkustamaan jo edellisenä päivänä. Tänne istuu kuitenkin sen kymmenen tuntia bussissa, ja se on pitkä päivä.

Kaiken kaikkiaan Lämsän mielestä peli oli onnistunut vierasottelu koko joukkueelta.
— Yksinkertaisesti hyvä vieraspeli meiltä, Lämsä summasi ottelun.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet