STPS korkkasi Kyrönniemen kentän voitolla — Kapteeni-Hutun maali kaatoi FC Kultsun

STPS palasi Kyrönniemen kentälle voitokkaana, kun se otti 1—0-voiton lappeenrantalaisesta Kultsu FC:sta.

Tuija Pauhu

STPS ja Kultsu FC pääsivät kamppailemaan Kyrönniemellä mita mainioimmassa kesäsäässä. Tiukan väännön jälkeen kotijoukkue otti 1—0-voiton.
STPS ja Kultsu FC pääsivät kamppailemaan Kyrönniemellä mita mainioimmassa kesäsäässä. Tiukan väännön jälkeen kotijoukkue otti 1—0-voiton.

Kyrönniemen kenttä kylpi auringossa, kun STPS avasi kautensa vihdoin myös kotikentällään lauantaina jalkapallon Kaakon Kolmosessa. Helteinen sää oli tuonut kentän lehtereille runsaasti yleisöä, kun kotijoukkue nappasi niukan 1—0-voiton lappeenrantalaisesta Kultsu FC:stä.

Yhden maalin ottelu ei tarjonnut yleisölle suurta viihdettä kotijoukkueen voiton lisäksi, sillä maalipaikat jäivät vähiin molemmissa päädyissä.

Tuija Pauhu

18354994.jpg

Ottelun ainoa osuma syntyi 67. peliminuutilla. Vaihdosta kentälle kymmenen minuuttia aiemmin tullut Teemu Pulkkinen pääsi kuljettamaan pallon kuudentoista sisäpuolelle ja löysi syötöllään täysin vapaaksi maalin eteen jääneen STPS-kapteeni Marko Hutun. Tämä ei tilanteesta erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti tyhjään maaliin.

Tuija Pauhu

18354992.jpg

Voitto oli savonlinnalaisjoukkueelle neljäs viidestä ottelusta. Se sai joukkueen valmentajan Tuomas Silvennoisen tyytyväiseksi hankalan ottelun jälkeen. STPS:n pelin rakentelu oli nihkeää, eikä valmentaja löytänyt sille selitystä heti pelin päätyttyä.

— Meillä oli jonkin verran uusia pelipaikkoja ja vähän pelitapa on muuttunut, Silvennoinen pohti samalla kun ohjasi joukkueen loppuverryttelyjä.

Tuija Pauhu

18354996.jpg

— Emme ehkä pelanneet riittävän järjestelmällisesti. Sitten ryhdyimme heittämään pitkiä palloja sumppuun kuten vastustaja. Toisaalta pidimme nollapelin, mutta vaikeuttaahan sellainen pelaamista.

Valmentaja löysi pelistä kuitenkin alkukaudella jo nähtyjä hyviä asioita.

— Peli alkaa näyttämään hyvältä silloin kuin maltamme pelata, hän myöntää.

Tuija Pauhu

18355000.jpg

Kapteeni-Hutulla oli jo ensimmäisellä puoliajalla paikkansa iskeä ottelun avausosuma, kun hän karkasi läpiajoon. Huttu ehti jo kiertää Kultsu-vahti Saku Pesosen, mutta viimeistely päätyi maaliverkon väärälle puolelle.

Ottelun puoliajat olivat hyvin pitkälti toistensa toisintoja. STPS aloitti molemmilla kerroilla kovaa ja prässäsi ylhäältä tarpeen tullen. Pallonhallinta pysyi läpiottelun keltamustilla, mutta joukkueen hyökkäyspeli ei lähtenyt kuitenkaan rullaamaan. Vierasjoukkue myös puolusti tiivisti ja peitti tehokkaasti savonlinnalaisjoukkueen syöttösuuntia.

Tuija Pauhu

18355002.jpg

Hyviä maalintekopaikkoja ottelussa nähtiin vain muutama Hutun tilanteiden lisäksi. Vierasjoukkueesta lähimmäksi täysosumaa pääsi Miguel Rodriguez, jonka vapaapotku kahdestakymmenestä metristä leijaili STPS-vahti Matiya Matiyan yli ja tippui aivan maalitolpan juureen. Kotijoukkueen onneksi pallo kimposi siitä kuitenkin maalista ulospäin.

Vielä lopussa vieraat yrittivät rynniä peliä tasoihin, mutta STPS piti oman päänsä nolilla ja nappasi täyden kolmen pisteen voiton.
Sen myötä savonlinnalaisjoukkue on edelleen sarjassa toisena. Sarjakärki Sudet on siitä kolmen pisteen päässä.

STPS ei ehdi huilata pitkää, sillä seuraava koitos on edessä jo keskiviikkona. Tuolloin joukkue matkaa sarjajumbo Lappee JK:n vieraaksi.

Tuija Pauhu

18354998.jpg