STPS päättää tänään monessa suhteessa palkitsevan kautensa Kyrönniemellä – Elmeri Marttinen tavoittelee maalipörssin voittoa

Teemu Pulkkinen jättää jäähyväiset kilpatason peleille ja B-junioreista nostettu Aapo Karttunen pääsee haistelemaan Kolmosen ilmapiiriä.

STPS:n numero 8 eli Teemu Pulkkinen jättää tänään jäähyväiset kilpatason jalkapallolle Kyrönniemellä.
STPS:n numero 8 eli Teemu Pulkkinen jättää tänään jäähyväiset kilpatason jalkapallolle Kyrönniemellä.

Savonlinnan jalkapallokausi edustustasolla on viimeistä 90-minuuttista vaille valmis.

Pelit paketoidaan tänään Kyrönniemellä Etelä-Savon derbyllä, kun STPS kohtaa Kolmosen yläloppusarjan ottelussa Savilahden Urheilijat Mikkelistä.

Ottelusta on suurin panos jo pois, kun PeKa ja KJP Sudet ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan yläloppusarjan voiton ja paikan Kakkosen karsintaan.

Timo Seppäläinen

Täräyttääkö Elmeri Marttinen tänään Kyrönniemellä? Se selviää klo 15 alkavassa kauden päätöskamppailussa.
Täräyttääkö Elmeri Marttinen tänään Kyrönniemellä? Se selviää klo 15 alkavassa kauden päätöskamppailussa.

STPS-valmentaja Kai Niiranen löytää kuitenkin pieniä porkkanoita, joilla motivoi joukkojaan päättämään kautensa voitolla.

– Kakkossijaan on voitolla mahdollisuus jos Sudet häviää Pekalle. Elmeri Marttinen on maalipörssin voitossa kiinni, enkä muista milloin olisimme SavUn viimeksi voittaneet.

Marttinen on tehnyt seitsemän maalia ja jakaa kärkipaikan PeKan Nico Pietiäisen kanssa.

Ottelu piti pelata jo viikko sitten, mutta Mikkelin koronatilanne pakotti muuttamaan sarjaohjelmaa.

– Vähän olen pojista aistinut pettymystä kun peliä jouduttiin siirtämään, mutta kaikilla on kuitenkin halu pelata ja päättää kausi voittoon.

Antti Varonen

Kai Niiranen on tyytyväinen STPS:n tämän kauden suorituksiin.
Kai Niiranen on tyytyväinen STPS:n tämän kauden suorituksiin.

STPS:n kotisaldo on komeaa katsottavaa, sillä kentällä se on voittanut kaikki ottelunsa ja osan varsin runsasmaalisesti. Kauden avausottelu Susia vastaan kääntyi tappioksi vasta kabinetissa.

– Puhtaan kotisaldon lisäksi minua miellyttää erityisesti lukema päästettyjen maalien sarakkeessa, Niiranen kehuu joukkueen hyvää puolustuspelaamista.

Neljässätoista ottelussa STPS:lle on tehty ainoastaan neljätoista maalia. Vastustajan maaliverkko sen sijaan on heilunut peräti 42 kertaa.

Lauantai-iltapäivänä päättyy myös yksi keltamusta pelaajaura, kun Teemu Pulkkinen aikoo lopettaa pelaamisen tällä sarjatasolla.

– Kyllä nyt täytyy sanoa, että molemmat nivuset on pelattu loppuun. Palo jalkapalloa kohtaan ei ole sammunut, pikemminkin päinvastoin, mutta täytyy viheltää peli poikki tällä tasolla, Kakkosen maalipörssin kaudella 2005 voittanut "Teme" kommentoi seuran Facebook-sivulla.

STPS:n lisäksi hän on pelannut JJK:ssa ja FC Viikingeissä.

Kun vanha sukupolvi väistyy, niin uusi sukupolvi saa tilaa.

Niiranen nostaa päätösottelussa kokoonpanoon B-junioreista Aapo Karttusen.

– Aapo on tehnyt todella hyvin töitä jo pitkään ja toivotaan, että pystyisin antamaan hänelle lauantaina ensimmäiset peliminuutit Kolmosessa. Se olisi tärkeää myös jatkumon kannalta, että saisimme nostettua omia junioreita edustuksen ilmapiiriä haistelemaan, Niiranen sanoo.

Niirasella päättyy lauantaina toinen kausi STPS:n edustusjoukkueen vastuuvalmentajana. Sopimusta ensi kaudelle ei vielä ole, mutta keskusteluja on käyty.

– Olen paljon sitä miettinyt ja ajatuksia on molempiin suuntiin eli jatkamisen ja ei-jatkamisen suhteen.

Niirasen mukaan tämä kausi oli monessa suhteessa palkitseva.

– Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, sillä sijoituimme vasta kahdeksannelle sijalle. Tänä kesänä pystyimme osoittamaan, että niin huonoja emme todellakaan olleet mitä viime vuoden sijoitus antoi olettaa, Niiranen sanoi.

STPS–Savilahden Urheilijat, jalkapallon Kolmosen yläloppusarjan päätösottelu Kyrönniemen urheilukentällä tänään lauantaina klo 15.

Uusimmat uutiset