Kitee vei jumbotaiston Rantakentällä — Herkutteli toisella jaksolla 17 juoksulla

Ottelu oli kiteeläisten kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto.

Timo Seppäläinen

Hannes Pekkinen toi Kiteelle lauantaina neljä juoksua.
Hannes Pekkinen toi Kiteelle lauantaina neljä juoksua.

Kiteen Pallo nappasi puhtaan 2—0-voiton lauantaina Superpesiksen jumbotaistossa Kiteen Rantakentällä. Itä-Suomeen vierailulle saapunut Alajärven Ankkurit piti kotijoukkuetta vielä ensimmäisellä jaksolla tiukoilla (4—2), mutta toisella kotijoukkue herkutteli peräti 17 juoksulla jättäen vieraat nollille. Ottelu oli kiteeläisten kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto.

KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge myönsi, että joukkue on ollut paineissa heikon kevään vuoksi, ja siksi voitto teki hyvää.

— Meillä on ollut tiukkaa, ja sen näki reaktioissa pelin aikana, varsinkin ensimmäisellä jaksolla: Tiukassa paikassa olimme ja voittaa täytyi. Mutta sillon kuin tahdotaan tarpeeksi ja tehdään töitä sen eteen, saavutetaan myös niitä asioita, joita on tarkoituskin, hän pohti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Erityisen tyytyväinen Bragge oli joukkueensa ulkopeliin. Alajärvi ei lyönyt ottelussa yhtään juoksua, vaan teki ainoansa samalla harhaheitolla.

— Ulkopelissä saimme kerättyä ehjiä suorituksia. Vielä siellä lipsuu, mutta töitä tehdään sen eteen, ettei niin jatkuisi.

KiPa aloitti ottelun hyvin ja teki ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa kolme juoksua. Ajolähtötilanteessa Valentin Ikonen kotiutti Hannes Pekkisen, Jesse Eskelinen Samu-Kalle Varosen ja Juhani Myyryläinen Ville Liukun.

Ankkurit kavensi 3—2:een heti tasoittavassa vuorossa, kun Severi Piispanen ja Mikael Penninkangas ehtivät kotiin harhaheiton turvin.

Jakso ratkesi KiPalle kolmannessa vuoroparissa, jossa Ville Hämäläinen toi kotijoukkueelle jakson neljännen juoksun. Liukun lyömä juoksu oli Hämäläiselle uran 200:s.

Myös toisen jakson ratkaisu nähtiin toisessa vuoroparissa. Kotijoukkueen sankarina toimi jälleen kerran kunnarin juossut Juha Toikka, jonka läpilyönti kakkosjatkeelta siivitti KiPan jo 5—0-johtoon. Ankkurit lahjoitti kotijoukkueelle vuoroparissa vielä kaksi juoksua harhaheitolla. Lopulta kiteeläiset johtivat jaksoa kahden vuoroparin jälkeen jo 9—0.

KiPa herkutteli loppussa lukemiksi 17—0. Kotijoukkueen parhaana palkittiin kuusi juoksua lyönyt Valentin Ikonen.

— Tästä on hyvä jatkaa. Töitä on vielä paljon edessä, sillä peli ei ole vieläkään sellaista, mitä toivoisimme sen olevan. Kun se menee kohdilleen, pystymme haastamaan kenet tahansa, Bragge päätti.

Voitolla KiPa nousi sarjassa seitsemänneksi. Ennen ottelua KiPa ja Alajärvi olivat sarjataulukon pohjalla.