Elomo Turun Sanomissa: "Meiltä vietiin 15 minuuttia ylivoimaa" — Päävalmentajan mukaan keskiviikon ottelusta lähtee kolme raporttia

SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindén näkee tilanteessa jo farssin piirteitä: "Homma on lähtenyt aivan laukalle. Nyt pelataan kahta eri peliä. Ensin kentällä erotuomareiden valvovien silmien alla ja sen jälkeen alkaa toinen peli, jossa lähetellään videoklippejä eri instansseille."

Soila Puurtinen

TuTon päävalmentaja Miika Elomo näkee joukkueensa kokeneen vääryyttä keskiviikkoiltana Turun Kupittaalla SaPKoa vastaan pelatussa ottelussa. Mies on lähtenyt hakemaan oikeutta jälkikäteen.
TuTon päävalmentaja Miika Elomo näkee joukkueensa kokeneen vääryyttä keskiviikkoiltana Turun Kupittaalla SaPKoa vastaan pelatussa ottelussa. Mies on lähtenyt hakemaan oikeutta jälkikäteen.

TuTon päävalmentaja Miika Elomo ei sulattanut kaikkia tapahtumia keskiviikkoiltana Turussa pelatussa TuTon ja SaPKon välisessä toisessa Mestiksen puolivälieräkamppailussa. 

— Meiltä vietiin 15 minuuttia ylivoimaa. Ottelusta lähtee kolme raporttia, kun tuomarit eivät metrin päästä nähneet vastustajan keihästystä, potkua päähän ja korkeata mailaa. Ja nyt pelataan pleijareita, Elomo manasi Turun Sanomissa.

Elomolla näytti olevan muutenkin vaikeuksia sulattaa SaPKon 0—1-voittoa ja ottelusarjan tasoitusta.

— Kaveri juhlii nyt ensimmäistä kiinnitystään kuin Stanley Cup -voittoa, mutta kiinnityksiä tarvitaan neljä. Matka on vielä pitkä. Nyt kaikki tekeminen suunnataan seuraavaan peliin.

SaPKon joukkueenjohtaja Pekka Lindén näkee tilanteessa jo farssin piirteitä.

— Homma on lähtenyt aivan laukalle. Nyt pelataan kahta eri peliä. Ensin kentällä erotuomareiden valvovien silmien alla ja sen jälkeen alkaa toinen peli, jossa lähetellään videoklippejä eri instansseille. Pitääkö seurojen palkata erikseen joku videoklippivastaava, Lindén puuskahtaa.

SaPKo ei Lindénin mukaan ole lähettänyt ensimmäistäkään klippiä mihinkään.

— Suullisesti olemme pyytäneet otteluvalvojaa selvittämään joitakin tilanteita. Muun muassa eiliseltä sen, kun Atte Karppista taklattiin kahden pelaajan toimesta loppusummerin jo soitua. Ensin Niko Ahoniemi poikittaisella mailalla ja Jussi Tammela heti perään päähän.

Lindénin mukaan asiaan on syytä saada pikaisesti jonkinasteinen rauha, sillä pelit pitää ratkaista pelaamalla.

— Ylilyönnit pitää tietenkin selvittää tallenteista. Mutta eihän tämä voi näin jatkua, että se kuka huutaa suurimpaan ääneen ja kenellä on paras tekniikka on niskan päällä näissä tilanteissa. Pitää olla sellainen virkamies, joka pitää homman näpeissään ja tekee jämäkät päätökset.

Lindénin mukaan SaPKon päävalmentaja Pasi Räsäseltä sekä hyökkääjä Jaakko Lantalta on pyydetty lausunnot keskiviikkoillan tapahtumista.

Joukkueet joutuivat lähtemään keskiviikon otteluun yhden miehen menettäneinä, kun Tuton Matt Nickerson sai Savonlinnan illan jälkipyykeistä kolmen ottelun ja SaPKon Eetu Pylkkänen yhden ottelun pelikiellon.

Jutun otsikkoa muokattu klo 12.34

Kommentoidut