Pasi Räsänen: Kotihallissa SaPKon pitää tarjota yleisölle aina priimaa eli hyvää ja liikkuvaa jääkiekkoa

90-vuotisjuhlavuodesta joukkue ei ota ekstrajuttua itselleen. Päävalmentajan mukaan tärkeintä on uskoa joka päivä omaan pelitapaan.

Soila Puurtinen

Pasi Räsänen on saanut Tero Koposesta yhden silmäparin lisää SaPKon valmennukseen.
Pasi Räsänen on saanut Tero Koposesta yhden silmäparin lisää SaPKon valmennukseen.

Jos pelaajat odottavat jo vesi kielellä Mestis-kauden alkamista, niin samanlaiset tuntemukset on valmentajillakin.

— Kahden kuukauden pre season on ollut aika pitkä, joten johan tästä joutaa pisteistä pelaamaan, sanoo SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

SaPKo putosi Suomen cupista puolivälierissä, mutta tällä viikolla 50-vuotissyntymäpäiväänsä viettäneen Räsäsen mukaan se ei jäänyt harmittamaan.

— Jäi sellainen fiilis, että oli ihan ok kun tiputtiin. Nyt saimme treenata kaksi viikkoa laadukkaasti ja pelaajille tuli viikonloppuvapaa ennen sarja-avausta. Vuosi sitten olimme cupin finaalissa ja siinä tuli vielä pitkä reissu Turkuun.

Seuraavassa Räsäsen arvio SaPKon joukkueesta ja taustajoukoista.


Maalivahdit

Tasainen ja hyvähenkinen kaksikko. Molemmat ovat erittäin motivoituneita harjoittelijoita. Jamolla [maalivahtivalmentaja Jarmo Myllys] on varmaan ongelmia valita aina kuuma veskari. Tosi luottavainen fiilis heidän suhteensa.

Puolustus

Hyvin liikkuvia ja kiekkotaitavia pelaajia. Löytyy sellaista pelirohkeutta mitä ollaan haluttu. Nykyjääkiekon tyyliin puolustajat osallistuvat aktiivisesti hyökkäyksiin. Vielä kun löytyy balanssi sen suhteen mitä ja milloin mitäkin pitää tehdä, niin se osasto on hyvällä mallilla.

Hyökkäys

On monipuolisuutta ja taitoa. Suoraviivaisuutta ja ratkaisuvoiman löytymistä työstetään vielä. Taitavia ja tasaisia pelaajia on vähän yli neljän ketjun verran, joten koneeseen löytyy kolmas ja neljäs sylinterikin.

Ylivoimapeli

Valmennukselle tuo positiivisessa mielessä harmaita hiuksia, kun joukkueessa on paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan ylivoimaa. Hyvä kilpailutilanne siinä mielessä. Kauteen lähdetään kolmella ylivoimakoostumuksella.

Alivoimapeli

Aika hyvä sapluuna meillä on siinäkin. Vielä on pystyttävä aktiivisempaan karvauspelaamiseen ja sitä kautta pitämään oma siniviiva tiiviimpänä. Harjoituspeleissä meidän alueelle tultiin vähän liian helposti.

Ikärakenne

Nuorilla pelaajilla on hyvä tuki muutamasta kokeneemmasta pelaajasta. Esimerkiksi kapteenistolla on paljon kokemusta Mestiksestä ja tietoa siitä mitä voittaminen vaatii. Pelaajatkin vaativat paljon toinen toisiltaan.

Valmennus

Hyvä tasapaino siinäkin. Tero Koponen vastaa ja valvoo fysiikkaharjoittelua Eero Piirosen kanssa. Pekka Lindenin palattua joukkueenjohtajaksi, Tero on saatu enemmän mukaan jääharjoituksiin. Näin Myllykselle jää enemmän aikaa maalivahtien valmentamiseen. Yksi silmäpari lisää tekee hyvää. Minun on nyt osattava ottaa vahvuudet molemmilta. Koko johtoryhmässä huolto ja fysio mukaan lukien on hyvä henki ja hallille on kiva tulla joka päivä.

Juhlavuosi

90 on kunnioitettava luku seuralle kuin seuralle. Tulee varmaan näkymään kauden aikana monessa jutussa, mutta emme me joukkueena siitä mitään ekstrajuttua itsellemme ota. Tärkeintä on uskoa joka päivä omaan pelitapaamme. Se tarkoittaa, että kotihallissa pitää tarjota yleisölle ihan priimaa eli hyvää ja liikkuvaa jääkiekkoa. Toki samaan pitää pyrkiä vieraskentilläkin.