Kapteenit johtivat esimerkillään, kun SaPKo kaatoi Jokipojat Nuorten Mestiksessä

Voittonsa ansiosta SaPKo nousi sarjataulukossa sijalle 12. Se on viimeinen paikka, jolta pääsee alkusarjan jälkeen pelaamaan Mestistä.

Eetu-Santeri Koivunen on yksi SaPKon A-nuorten luottopelaajista.
Eetu-Santeri Koivunen on yksi SaPKon A-nuorten luottopelaajista.

SaPKo otti huipputärkeän voiton Nuorten Mestiksen kärkijoukkueisiin kuuluvasta Joensuun Jokipojista keskiviikkoiltana Talvisalon Mediatili Areenalla maalein 3—1 (0—0, 1—1, 2—0).

Tasainen alkusarjan taisto kääntyi päätöserässä kotijoukkueelle kun kapteenit Mika Himanen ja Miikka Hakala johtivat joukkoja esimerkillisesti ja viimeistelivät röyhkeillä ja päättäväisillä nousuillaan kaksi osumaa.

Himasen voitto-osumaksi jäänyt tahtomaali syntyi kaiken lisäksi alivoimalla.

— Isoja miehiä tänään, kehui valmentaja Juho Nykänen kaksikkoa.

Nykänen antoi muutenkin tunnustusta pässipaitaiselle joukkueelle.

— Eihän peli mitään maagista taitotasoltaan ja vauhdiltaan ollut, mutta se millä tavalla joukkue taisteli ja söi kiekkoja loppuhetkillä lämmitti mieltä.

Kapteeniston lisäksi yksi isoista pelaajista oli Eetu-Santeri Koivunen, joka vei kotijoukkueen toisessa erässä 1—0-johtoon millintarkalla rannelaukauksella takaylänurkkaan.

— Hyvä taistelu oli joukkueelta, Koivunenkin kiitteli.

Talvisalon lehtereillä ottelua seurasi myös isä Toni Koivunen, joka taituroi SaPKon I divisioonajoukkueessa kaudella 1994—95.

Nuorempi Koivunen sai SaPKon edustusjoukkueeseen sopimuksen try outin kautta, mutta on viimeiset pelit ollut A-nuorten mukana.

— Alkuun oli vähän hankalaa, mutta nyt on homma lähtenyt kulkemaan kun kaverit ovat tulleet tutuiksi.

Koivusella ei ole kaukalossa asennevammaa, vaikka paikka edustusjoukkueen vakiokoonpanossa ei ole auennut.

— Pääasia on, että pääsee pelaamaan, on sarja mikä tahansa. Kun kaukaloon mennään, niin asenne on tapissaan, Koivunen vakuuttaa.

Yksi SaPKon voiton takuumiehistä oli 41 laukausta torjunut maalivahti Roni Sairanen.

SaPKo nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa 12 parhaan joukkoon. Se on viimeinen sija, jolta Mestistä jatketaan karsintasarjan jälkeen. Sijoilta 13.-17. loppukausi menee Suomi-sarjassa.

— Hienoa, että lopuissa seitsemässä pelissä on panosta, Nykänen sanoi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet