Jalkapallokausi laitetaan pakettiin Savonlinnassa sunnuntaina — Sekä STPS:n miesten että naisten edustusjoukkueet pelaavat kauden viimeiset kotiottelunsa

Heidi Malkilla on mahdollisuus ottaa Kaakon Kolmosen maalikuningattaren titteli. Miesten puolella on paikalliskamppailuhenkeä, kun Savilahden Urheilijat tulee kylään Kyrönniemelle.

Timo Seppäläinen

Jyväskylässä opintonsa aloittanut Heidi Malkki tulee sunnuntaina Savonlinnaan tavoittelemaan 30 maalin rajapyykkiä.
Jyväskylässä opintonsa aloittanut Heidi Malkki tulee sunnuntaina Savonlinnaan tavoittelemaan 30 maalin rajapyykkiä.

Jalkapallokauden viimeiset ottelut STPS:n edustusjoukkueiden osalta Savonlinnassa pelataan sunnuntaina.

Naisten Kolmosessa PEPO on varmistanut lohkovoiton jo aikoja sitten, mutta STPS:lla on vielä mahdollisuus kakkospaikalle. Oljenkorsi on tosin ohut, sillä pisteen edellä oleva KJP kohtaa päätösottelussa ainoastaan kaksi tasapelipistettä kauden aikana saalistaneen PeKan.

STPS:n kautta tulee Talvisalon Kesämaa-areenalle päättämään viidentenä oleva FC Loviisa, joka viime kaudella voitti lohkon ja pääsi nousukarsintaan. Loviisasta STPS haki pisteet selvällä 7—2-voitolla.

Savonlinnalaiset ovat viime peleissä tuskailleet maalinteon kanssa.

— Sunnuntaina me lupaamme tehdä maaleja, STPS-valmentaja Saija Lehtimäki sanoo aurinkoisesti hymyillen.

Hänen mukaansa maalinteon takkuaminen on ollut enemmän mentaalipuolen ongelma kuin taidon puutetta.

— Kun läheltä piti -tilanteita on tullut tarpeeksi, niin se on vähän turhauttanut joukkuetta. Nyt siitä ollaan juteltu ja treeneissäkin asiaa on harjoiteltu. Toivottavasti ne maalit eivät jää harjoituskentälle.

Yksi päätöskierroksen mielenkiintoisista asioista on kisa lohkon maalikuningattaren tittelistä. STPS:n Heidi Malkki ja PEPOn Netta Jaakkola ovat molemmat pistäneet pallon pussiin 29 kertaa.

— Heidillä on kova halu rikkoa 30 maalin raja, Lehtimäki sanoo.

Soila Puurtinen

Keskikentän taitava kapellimestari Jesse Jäppinen saattaa pelata sunnuntaina viimeisen ottelunsa STPS:n edustusjoukkueessa Kyrönniemellä. Nuori mies on lähdössä Kuopion Palloseuran testattavaksi.
Keskikentän taitava kapellimestari Jesse Jäppinen saattaa pelata sunnuntaina viimeisen ottelunsa STPS:n edustusjoukkueessa Kyrönniemellä. Nuori mies on lähdössä Kuopion Palloseuran testattavaksi.

Aina mukava Savilahden Urheilijat

STPS:n miesten kausi ei vielä pääty sunnuntaina, mutta kotikentällään keltamustat esiintyvät viimeisen kerran tällä kaudella kun Savilahden Urheilijat tulee kylään Kyrönniemelle. Kausi päättyy viikon kuluttua Peltirummun vieraana Kouvolassa.

— SavU on ollut aina niin sanottu mukava vastustaja. Hyvä ja taisteleva joukkue, jonka kanssa saadaan aina paikallispelivääntö aikaiseksi, sanoo STPS-valmentaja Kai Niiranen.

Samaa mieltä on joukkueen valmennuksesta päävastuun tällä viikolla kantanut Juuso Kautonen.

— Treeneissä on haettu hyvää henkeä, asennetta sekä kaksinkamppailu- ja maalintekovoimaa. Niitä tarvitaan, jotta SavU kaatuu. SavUn kanssa joutuu perinteisesti painimaan kovaa. Hyvä nippu saadaan kasaan ja pitkästä aikaa taidetaan saada täysi vaihtopenkkikin.

Eteläsavolaiset ovat sarjataulukossa sijoilla kolme ja neljä. SavU on neljä pistettä edellä, mutta voitolla savonlinnalaiset kuroisivat eron yhteen pisteeseen ja päätöskierrokselle jäisi vielä panosta.

Mikkeliläiset kohtaavat päätöskierroksella PeKan, joka tulee sijoittumaan toiseksi. STPS:n vastustaja Peltirumpu kamppailee vielä sarjapaikastaan. Sudet on varmistanut lohkovoittonsa ja nousun Kakkoseen.

STPS—FC Loviisa, jalkapallon naisten Kolmosta sunnuntaina Talvisalon Kesämaa-areenalla klo 15.00
STPS—SavU, jalkapallo miesten Kolmosta sunnuntaina Kyrönniemellä klo 15.00.