Sarjakakkonen Kotkasta tulee STPS:n vieraaksi — Maalivahtilupaus Remu Koikkalainen pelaa kauden avausottelunsa keltamustissa

STPS tarvitsee kipeästi täydennystä laihahkoon pistesarakkeeseensa. Yhdestätoista ottelusta se on kerännyt ainoastaan kymmenen pistettä ja se oikeuttaa sarjataulukossa sijalle kymmenen. Alapuolella ovat ainoastaan SiU (8 pistettä) ja HaPK (4). Sarjasta putoaa kaksi viimeistä joukkuetta.

Tuija Pauhu

Rasmus Myllys on tehnyt tällä kaudella kolme täysosumaa ja sunnuntaina olisi hyvä tilaisuus tehdä lisää.
Rasmus Myllys on tehnyt tällä kaudella kolme täysosumaa ja sunnuntaina olisi hyvä tilaisuus tehdä lisää.

STPS palaa reilun kahden viikon pituiselta kesälomaltaan tositoimiin sunnuntaina kotoisella Kyrönniemen viheriöllä.

Lomaltapaluun on syytä olla terävä, sillä vastustajaksi saapuu Kaakon Kolmosessa toisella sijalla oleva Peli-Karhut Kotkasta. PeKa on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin sarjanousussa kiinni oleva kärkijoukkue Kultsu FC. Joukkueiden ero on neljä pistettä, joten kotkalaiset tulevat taatusti nälkäisinä Savonlinnaan.

Isännätkin tarvitsevat kipeästi täydennystä laihahkoon pistesarakkeeseensa. Yhdestätoista ottelusta se on kerännyt ainoastaan kymmenen pistettä ja se oikeuttaa sarjataulukossa sijalle kymmenen.

STPS:n alapuolella ovat ainoastaan SiU (8 pistettä) ja HaPK (4). Sarjasta putoaa kaksi viimeistä joukkuetta.

STPS:n tilanne ei ole sitä mitä se lähti kauden alussa tavoittelemaan.

— No ei ole ei. Pistetavoite kauteen lähdettäessä oli 30 pisteen kantturoilla ja sijoitus sarjan puolessavälissä. Tavoitteesta ollaan jäljessä, myöntää valmentaja Kai Niiranen.

Niirasen mukaan pelissä on ollut paljon hyviä asioita, mutta tuloksellisesti kausi on mennyt alakanttiin. Mustia hetkiä on tullut liikaa.

Toukokuun alussa STPS haki kolme sarjapistettä PeKan kotikentältä 1—2-voitolla. PeKa on hävinnyt kauden aikana ainoastaan kaksi ottelua.

— Se voitto tuo meille uskoa, että emme me tässä sarjassa mitään heittopusseja olla, vaikka sijoitus onkin tyvipäässä. Kaikkemme taas sunnuntaina tulemme yrittämään ja viime peleissä ennen taukoa olikin jo merkkejä paremmasta, Niiranen valaa uskoa valoisampaan huomiseen.

Valmentaja uskoo, että kärkijoukkueen saaminen kotikentälle antaa lisäsytykettä pelaajille.

Kokoonpanosta Niiranen puhui torstai-iltana varovaisesti.

— Sunnuntaihin on vielä pitkä matka. Kokemusta tulee puuttumaan kun Juuso Kautonen ja Antti Pulkkinen ovat sivussa.

Iloinen uutinen sen sijaan on se, että nuori maalivahtilupaus Remu Koikkalainen on kuntoutunut loukkaantumisen jälkeen ja pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa.

— Se on aivan loistava homma, myhäilee Niiranenkin.

STPS—PeKa, jalkapallon Kaakon Kolmosta Kyrönniemen kentällä sunnuntaina 21.7. klo 15.